Anasayfa
31 Temmuz 2023, 2:33
sizden93
Abone

Hz Mehdi Kimdir?

Hz Mehdi Kimdir?

Cennet_Işığı
Arkadaşlar Ben Biraz Yaşımdan Dolayı Pek Bilmiyorum Bazı Şeyleri . Hz Mehdi Kimdir???


Cevap: Hz Mehdi

musab.b.umeyr
Birgün Avf bin Malik’e Allah Resûlü, “Çok karanlıklı ve şiddetli bir kısım fitneler gelir. Derken fitneler birbirlerini takip eder. O kadar ki bu Ehl-i Beytimden Mehdî denilen bir zât çıkıncıya kadar devam eder. Sen ona ulaştığında tabi ol ki hidayette olanlardan olasın.” 1 buyurmuşlardı.
Ebû Saidü’l-Hudrî rivayet ediyor: “Resûlullahtan sonra önemli bir olayın meydana gelmesinden korktuk ve Bunu Resûlullaha sorduk. O da Hz. Mehdî’yi müjdeledi.” 2

Şüphesiz bu dönemler mânevî kurtarıcıların dört gözle beklendiği dönemlerdir. Böyle bir anda âhirzamanın beklenen şahsı Hz. Mehdî geleceğine göre ona bîat etmenin, katılmanın önemi tartışılmaz. Resûl-ü Ekrem de (a.s.m.) ümmetini buna teşvik ederek, “Sizden kim o güne yetişirse karlar üzerinde emekleyerek de olsa ona katılsın.” 3 buyurmuşlardır.

Başka bir hadislerinde de Allah Resûlü, Huzeyfetü’l-Yemanî’nin bir sorusu üzerine hayırdan sonra şer, şerden sonra sulh olacağını bildirmiş, “Bu sulhtan sonra ne olacak?” diye sorduğunda da şöyle buyurmuşlardı:

Dalâlete dâvet edilecek. İşte sen o gün bir halife gördüğünde ağacın kökünü ısırarak da olsa ölünceye kadar ona koş.” 4 buyurmuşlardı.

Hadis-i şeriflerde kar üzerinde emekleyerek, ağaç kökünü ısırarak da olsa ona tâbi olmamız öğütlenen halife açıkça görüldüğü gibi Hz. Mehdî’dir.

Bu konu Asr-ı Saadette de o kadar önemli bir yer tutmuş olacak ki Ümmü Seleme validemiz, Resûllullaha “Mehdî gelecek mi?” diye sorma ihtiyacını hissetmiş, Allah Resûlü de “Evet, gelmesi haktır” 5 cevabını vermişlerdi. Hatta başka bir hadis-i şeriflerinde dünyanın yıkılmasına birgün kalsa bile, Cenab-ı Hak o günü uzatıp Hz. Mehdî’yi göndereceğini 6 belirtmektedir ki, bu onun geleceğinin zorunluluğunu ortaya koyar.

Okudunuz mu?  Bir sanatçıya hayran olmak günahmı

Hz. Ali’den bize ulaşan bir başka Hadise göre, bir gün o, oğlu Hz. Hasan’a bakmış ve: “Nebi SallAllahu Aleyhi Vesellem’in isimlendirdiği gibi, mutlaka benim bu oğlum Seyyiddir (Beyefendi, Halim Selim, zarif ve centilmendir.) Yakında onun soyundan, Nebinizin (s.a.v.) adıyla adlandırılan bir adam çıkacak, ahlakında ona (Hz. Peygambere) benzeyecek, ama yaratılışında (beden ve cisim özelliklerinde) ona benzemeyecektir” buyurmuştur. 7

Büyük Alim Taftazani’nin (Mesud b. Ömer) Şehru’l- Makasıd adlı meşhur eserinde; Mehdi ile ilgili konunun başında şöyle der: “Dünyayı adalet ve iyilikle dolduracak bir imamın (liderin, büyüğün, mehdinin) çıkması konusunda ahadis-i sahiha (sahih Hadisler) varid olmuşlar.” 8

Kimdir bu Hz. Mehdî? Resûl-ü Ekrem niçin özellikle ona uymayı tavsiye etmektedir? Eğer onun döneminde yaşayacak olursak onu nasıl tanıyacağız? O karışıklık, bozukluk, herc ü merc, fısk u fesad döneminin adamı olduğuna göre mücadelesini kimlere karşı ve nasıl yapacaktır? Özellikleri nelerdir? Bunlar ve bunlara benzer soruların cevabı bilinmedikçe Hz. Mehdî’nin fonksiyonu, icraatının ehemmiyeti elbette tam anlaşılamaz.

Kaynaklar:
——————————————
1. Süyûtî, el-Havî, 2:67-68; el-Burhan, v. 87a.
2. Tirmizî, Kitabü’l-Fİten, 34; İbni Mâce, Kitabü’l-Fİten: 36, Hurûcü Mehdî: 34.
3. İbni Mâce, Kitabü’l-Fiten: 36 (H. 4082, 4084); Müstedrek, 4:465.; İbni Kesir, Kitabü’n-Nihaye, 1:28-29.
4. Ebû Avane, Müsned, 4:476.
5. Ikdü’d-Dürer, Varak: 7b.
6. Ebû Davud, Mehdî: 1 (H. 4282); Tirmizî, Fiten: 52 (H. 2231-2232).
7. Tac V, 363
8. TAFTAZANİ, Mesud b. Ömer, Şerhu’l-Makasıd, I-V, Tahkik, ta’lik Abdurrahman Amire, Alemu’l- Kütüb, Beyrut, 1989, V, 312; krş, et-Tac, V, 343, (Kitabu’l- Fiten, bab, 7)

Okudunuz mu?  Erkek erkeğe kadın kadına avret yeri gösterilirse lanetlenir mi?

Cevap: Hz Mehdi

Cennet_Işığı
Çok Sağol Kardeşim Allah Senden Razı Olsun


Cevap: Hz Mehdi

musab.b.umeyr
Allah senden de razı olsun.

Bak Harun Yahya nın kitapları var.Hz. Mehdi ile ilgili kitaplar da baya var.

İşte sana linki buradan takip edebilirsin.Ben bir kitabını buradan indirmiştim, baya güzel bir kitaptı.

Selametle…


islamyolu
< Bak Harun Yahya nın kitapları var.Hz. Mehdi ile ilgili kitaplar da baya var. >
kardeş onun kitaplarını örnek gösterme. kendi kafasına göre hadis uydurup kitaplarına koyan birisi. Yok mehdinin adı adnan olacakmış , Yok İstanbulda çıkacakmış ta. böyle bir hadisi şerifler yok ama uydurmak bedava işte..

Mehdi (A.S) Dünyanın tam bozulmaya yüz tuttugu zaman. 40 yaşında Mekkede çıkacaktır. çıkacagı tarih ebu davut hadisine göre yüzyılın bir başında cıkacak. imam Rabbani hazretlerine göre yüz başını çeyrek geçtikten sonra o yüzyılda mehdiyi aramayın demektedir. bizde 1432 yılında oldugumuz için 32 sene geçmiştir dolayısıyla diğer yüzyıla atladı.

Mehdi (A.s) hz Hasan (R.A) soyundan gelecek. İsmi Peygamber efendimizin ismi olacak. Babası babasının ismine denk olacak. çıkacagı zaman bir bulut Mehdi geldi diye nida edecek.. İmanı sağlam Mümin kardeşlerimiz zaten , o çıkınca Biat edecekler. Şia nın kaynakları var ama kesinlikle itibar edilmez. çünkü onlar 12 imamın sonuncusumu ne mağaraya girmiş kaybolmuş kıyamete yakın gelecek diye o mağaranın önünde Mehdi (A:S) beklemektelerdir.

Okudunuz mu?  Birkaç islami sorum var (11 dini soru ve cevap)

gimsangoksel
sevgili kardeşimiz,merak bizim için öğrenme yollarımızdan birisidir,ama öğrenilecek konunun ehemmiyeti daha fazla ehemmiyetlidir.Mehdi ile ilgili öğrenme duygunuzu saygıyla karşılamak lazım,ama ihtiyacımız şu an bence o değildir,ihtiyacımız olan mevcut imanımızı korumak,imana davet edeceğimiz insanları bulmak ve onların kalbini İslama kazandırma adına elimizden geleni yapmak olmalıdır,niye dersek?Diyelim ki mehdinin kim olduğu öğrensek bize ne gibi faydası olabilir?Şöyle bir düşünelim birlikte;
Çıkalım içindeki çemberimizin dışına ne yapıyoruz diyelim,gerçekten acaba ALLAH benden memnun mu diye sorgulayalım kendimizi,namazımızı kılıyor muyuz,orucumuzu tuttuk mu,bize düşüyorsa zekatımızı veriyor muyuz,yalandan uzak mıyız,gıybete savaş açtık mı,içkiye müptela olanlara tavsiyelerde bulunmak gibi derdimiz var mı? Evet bunları yapıyorsak ehli dünyaya dalmadan misafir olduğumuza hep inanarak bir gün Rabbimize hesap vermeye hazır olduğumuza veya bunun mutlaka olacağını biliyor muyuz?Bize MEHDİ şu deseler biz bize düşene yapmadıktan sonra ne fayda olur ki?Örnek mi lazım bak EBU-CEHİL hazır,dibinde EFENDİMİZİ canlı görüyor,mucizeleri hayretlikle izliyor,ama gururuna yeniliyor,teslim olamıyor,şeytan ona pınarın başından su içmesine müsaade etmiyor. Bence sevgili kardeşim mesele bizde saklı gelecek olanlarda değil,nasıl bir gün güneş batıdan doğacak ve kıyamet vakti gelecek biz buna inanıyoruz değil mi? Elbette öyle,imanın varsa buna inanmak zorunluluğu var,peki bu yakın mı uzak mı diye yarın olacak diye yada daha erken diye davranmak doğru olur mu? Madem olacak inanıyoruz o halde merakla değil şu an içinde bulunduğumuz halimizle davranmak lazım kanısındayım.


MECİDİE
hazreti mehdi arap ülkesinden ve efendimizin soyundan gelecek müslümanlara yol gösterip asrı sadeti tekrar yaşatacak mübarek bir zattır hz isanında geleceği ozamanı okumak ve öğrenmek gerekir

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak arası yıkanmalı mı

sultan_147
Hocam selam olsun. Ben Hz. Mehdinin cumhurbaşkanımız olduğunu düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bazı özelliklerine sahip bazılarına değil. Beni aydınlatır mısınız?


Omer Faruk
Evet İran’ın önceki cumhurbaşkanı da; Mehdi gelecek diye otel yaptırmıştı. Mehdi gelip orada yatacakmış. İslam diyarını dolaşın yüzlerce Mehdi ile karşılaşırsınız. Hepsi de müslümandır, namaz kılıyordur ama ortak özellikleri; “Şeyh uçmaz müridi uçurur” hesabı, müritleri tarafından göklere çıkarılır. Bu tür görüşler öncelikle sevdiğiniz bu insanlara zarar verir. Üstelik Mehdi’nin olup olmaması değil, müslümanların Kur’an’a uyan liderlerinin olup olmaması önemlidir.

Fetullahçılara göre de fetullah Mehdi idi. Ama bu sahte Mehdi müslümanların canını yaktı. Ama hala o büyülenmiş zavallılar bu rezilin arkasından gidiyorlar.

Kıymetli kardeşim. Eğer bir MEHDİ (hidayet yolu gösteren) arıyorsanız, Allah ve Rasulü yeter. Sizi kurtaracak olan amellerinizdir, aradığınız mehdi değil. Önünüzde peygamber bile yürüse, siz kendi amellerinizle kurtulacaksınız ya da cehennemi boylayacaksınız. Unutmayın Rasulullah’ı gören insanların bir kısmı onu görmesine rağmen münafık kaldılar.


sultan_147
Ama ben çok seviyorum peygamberimizi de ondan sordum. Teşekkür ederim yine de.

Kardeşim aslında ben senin gibi düşünmüyorum. Çünkü peygamberimiz ehlibeyti sevin buyuruyor. Bence sen yanlış düşünüyorsun.


Omer Faruk
Ehli beytin Ehli Beyt olmasının sebebi Rasulullah değil mi? Rasulullah’a uyuyorsanız zaten MEHDİYİ (hidayet vereni) bulmuşsunuz demektir. Bu anlamda bütün müslümanlar Ehli Beyti sever. Önünüzde Kur’an ve Rasulullah’ın sahih hadisleri MEHDİ (hidayet veren) olarak yeterlidir. Bu gün müslümanların ahlaksızlığının, rezilliğinin, yenilgisinin, fakirliğinin sebebi MEHDİ’nin yokluğu değil, Kur’an ahlakının yokluğudur.

Okudunuz mu?  Ahirette arapça mı konuşulacak ?

sultan_147
Neyse kardeşim mehdi konusunun kapanmasını istemen bile yanlış zaten. Ama Allah bilir yine de kimin mehdi olduğunu. Ben zaten kendini mehdi diye tanıtanları biliyorum. Ve şuan o kişiler hain. Onlar öyle yaptı diye bu konu kapanmamalı. Bu millet biliyor zaten ve inanmıyor mehdi diye tanıtanlara.


Omer Faruk
sevgili kardeşim,

Mehdi konusu müslümanların gündeminden çıkarsa, her üç kağıtçı mehdi olduğunu iddia edemez. Müslümanlar mehdiyi bekleyeceğine kendileri başlarının çaresine bakmaya çalışır. Üstelik mehdi ile gelen haberlerin %90’nı zayıf hadislerden oluşuyor. Ayrıca hadi Mehdi geldi diyelim, nasıl tanıyacaksınız? Her cemaatin lideri kendi cemaati tarafından mehdi ilan ediliyor. Eğer bu çok önemli olsaydı ALLAH birinci ağızdan EY MÜSLÜMANLAR MEHDİYİ Bekleyin derdi!

Oysa Allah Mehdiyi bekleyin demiyor GEREĞİNİ YAPIN diyor. GEREĞİ nedir? Allah’ın dinini OKU emri ile öğrenin, yanlış yaparsanız tövbe edin, yanlış yapanları uyarın, doğruları yaparak sorguya gelin diyor. Yani yapışacağınız kendi amelleriniz olacak, kimsenin eteği olmayacak, vesselam.!


sultan_147
Benim mehdiyi beklediğim yok sadece bilgi almak istedim zaten üçkağıtçı dediklerin Allah’a inanmıyor bile. Kimisi akıl sağlığı yerinde olmuyor bunda haklısın ama mehdiyi de hor görmen hiç yakışmıyor. Ben sadece bilgi almak istedim yarına çıkacağımızı Allah bilir.


furkan
Allah bize akıl nimetini kullanmayı nasip etmiş. Hadis ve Kur’an-ı Kerim’de açık bir şekilde bildirilmeyen bir konuya -genel anlamda söylemek istiyorum, bu konu kesin yoktur demiyorum zira bu bana düşmez Mehdi konusu hakkında bir fikrim yok sadece bir delil olmadan inanmayın diyorum- kesin gözüyle bakılmaması gerekir. En son mehdi diye ortaya çıkan sahtekar adamın geçtiğimiz senelerde darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatmak isterim. Herkese mehdi gözüyle bakılmaması gerekir. Mehdi konusu hakkında bir fikrim yok ancak kulaktan dolma bilgiyle mehdi şudur, vardı demekte yanlış olabilir. Kur’an-ı Kerimi ve hadisi çok iyi bilip anlayacak derecede birisinden bu konu hakkında görüş almak gerekir.

Okudunuz mu?  Cinler şeytanı, Şeytan cinleri görebilir mi?

Bir hadisi duyduğunuz zaman Sahihayn kitaplarından bakın. Hiç birinde yoksa o hadise inanmamak gerekir. Aynı şekilde meal kitapları içinde geçerlidir. Bir Kur’an-ı Kerim mealinden okuduğunuz diğeriyle çakışıyorsa iki kitaptan birisi sakıncalı olabilir. Diyanet’in meal kitaplarından okumak en sağlıklısıdır zira bunu tek bir kişi değil bilgili bir heyet tarafından yazılmaktadır.


sultan_147
Peki teşekkür ederim.

Kardeşim bence mehdi aleyhissellam diye biri var. Peygamber efendimiz yalan mı söyleyecek siz hadislere inanmıyor musunuz? Onun sözü kurandır. Kuranda da geçiyordur belki biz anlamıyoruzdur. Ben onun gelmesini istiyorum açıkçası çünkü zülumleri durduracak adaleti sağlayacaktır sırf bu yüzden istiyorum.

Peygamber efendimizin sözü kurandır. Mehdi aleyhisselami herkes tanıyamaz bu doğru ama gerçekten inanan tanır. Kendini mehdi diye tanıtanlara inanmıyorum ki ben. Senin bu sözlerin peygamber
Efendimizin sözlerini hiçe saymaktır.


Omer Faruk
< Kardeşim bence mehdi aleyhissellam diye biri var. Peygamber efendimiz yalan mı söyleyecek siz hadislere inanmıyor musunuz? Onun sözü kurandır. Kuranda da geçiyordur belki biz anlamıyoruzdur. >
Güzel kardeşim böyle din mi olur? BENCE, SENCE, BELKİ KUR’AN’DA geçiyor siz anlamıyorsunuz. Din sana, bana, O’na göre olacak bir şey değildir? İslam’ın iki temel kaynağı vardır; Kur’an ve Sahih Sünnet.

Okudunuz mu?  Oy kullanma ve askerlik

Şu kitabı okuyunuz ilim sahibi olup sonra burada yorum yazın. Yoksa İslam’ın temel kuralı şudur; Eğer bir kişi bilmeden ictihad ederse (ki sen ictihad ediyorsun) isabet etse bile GÜNAH kazanır. Çünkü ilimsiz olarak din hakkında şu şöyledir, bu böyledir demek kişinin kendini yaratıcı yerine koymasıdır. Onun için biz müslümanlar bir konuda bilgi verirken şu ayet ve şu sahih hadis diye belirtiriz.


sultan_147
Ben kendimi yaratıcı yerine koymuyorum. Kuranda da geçiyordur belki dedim. Hadislerde net bişey yok diye yok olmuyor. İlim sahibi insanlar da biliyor bunu.

Din hakkında içtihat da yapmıyorum. Senin yanlışını düzeltmek istedim ama anlamıyorsun. Zayıf hadis güçlü hadis diye bir şey mi var net olmayabilir ama bu uydurma olduğunu göstermez.


Omer Faruk
Güzel kardeşim hangi ilimle benim yanlışımı düzeltiyorsun? Arabanın yanında durup tamirden anlamayan birinin yaptığı tahminler gibi tahminler yapıyorsun. Üstelik din araba tamiri gibi de değil, insanın ahireti ile ilgilidir. Biraz Kur’an okusanız şu anda konuştuklarınızın vebalini anlarsınız. Mehdilik konusunda İlim sahibi insanların KİTABINI kaynak olarak gösterdim indirin okuyun diye ama belli ki okumadan burada yazmaya devam ediyorsunuz.

Al-i İmran Suresi, 78. ayet: Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. “Bu Allah Katındandır” derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah’a karşı (böyle) yalan söylerler.

Allah Kur’an’da din alimi geçinip de dinlerini bilgisizce eğip bükenleri cehennemle tehdit ediyor. Allah aşkına dikkatli olun, böyle rahat konuşmayın. Yukarıda yazdığım yorumları dikkatlice okudunuz mu? Okumadan ilim olmaz. Lütfen…

Okudunuz mu?  Tarikatlerde uygulanan Rabıta'nın ilk uygulanışı kimlere dayanır?

sultan_147
Peki ya necip fazıl oda mı yalan söyleyecek. Bazı inançsızların yaptığı bir inceleme olamaz mı ne kadar güvenilir. Bu birazcıkta peygamber efendimiz döneminde yaşayanların uydurduğunu gösterir. Niye böyle bişey yapsınlar ki hiç aklına gelmiyor mu niye hadisi uydursunlar ne çıkarları var bu işten. Kurani kerimin o ayetinin mehdi ile ilgili olduğunu ne biliyorsun. İşte bunlar bile kıyamet alameti.

Şeytan ayrıntı da gizlidir diye bir söz var bilir misin? Herşeyi sunar din hakkında saptırmaya çalışır. Buda onun gibi bişeye benziyor. Ya inceleme yanlışsa bir ihtimal var ilim sahibi olabilir güvenilir olduğunu göstermez.

Alım dediğin bazı şeyleri bilir herşeyi değil. Üstad necip fazıl da alimdi.


sultan_147
Ben Ali imran suresi 78. ayeti inceledim ve soyle bir fikir yuruttum evet mehdi ile ilgili bazi hadisler uydurma mesela mehdinin gelmesini beklemeyen kafir olur bu yanlis. Ama hepsi de mi yanlis. Kurani kerimde mehdi yoktur diye birseyde gecmiyor. Ehlibeyt hakkinda da bisey gecmiyor sanirsam. Mesela hz.huseyin hz. hasan hz. fatima diye kurani kerimde gordun mu hic. Hadislerde geciyor hep bu onlarin yok oldugunu mu gosteriyor. Neyse Allah bilir deyip konuyu kapatiyorum.


Omer Faruk
Güzel kardeşim, lütfen okumadan fikir belirtmeyin vebaldir. Necip Fazıl Müslüman bir Şairdir alim filan değildir. Okumadan FİKİR sahibi olunmaz!!! Tehlikelidir hem kendini tehlikeye düşürürsün hem de başkalarını… Yarım hekim candan, yarım imam dinden eder diye meşhur sözümüz bunu anlatır, kardeşim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan namaz kılmak

sultan_147
Allah bilir dedim zaten kesin demiyorum.


Kayıtsız Üye
Dinimizin kaynağında, yani Kur’an’da olmayan bir kavram ve kişidir. Bu konudaki hadisler sahih midir değil midir söylemek çok güç, bunlar peygamberimizin (sav) hayattayken sarf ettiği sözlerden mi derlenmiştir, yoksa sonradan rüyada beyan olma yoluyla alimlere mi bildirilmiştir, ki bu ikisi arasında güvenilirlik açısından çok fark vardır.

Aslında peygamberimizin (sav) kendi sözlerinin kayıt altına alınmasını yasakladığını biliyor muydunuz?… Mükemmel bir sebeple yapmıştır bunu da.

Ben bu mehdi kavramının İslama Müslümanları bölmek için Yahudiler tarafından sokulduğunu bile düşünüyorum, çünkü onlarda çok güçlü bir mehdi inanışı vardır ve onlar Hz İsa’yı (a.s.) da peygamber olarak kabul etmezler
, bırak Hz Muhammed’i (sav)…

Böyle şeylere inanmadan önce çok dikkatli bir şekilde iki kere düşünün, bir Müslümanın görevleri, inancının gerekleri, yapması ve yapmaması gerekenler ortadadır. Bizi de kendi isteğimizle Allah’a yönelmekten başka hiçkimse ve hiçbir şey kurtaramaz.


sultan_147
Bende şöyle düşünüyorum kardeşim Müslümanların mehdi konusunda araları açılmıyor bunu fark ettim ama Allah bilir demeliyiz.

Peygamber efendimizin şu hadisi şerifi de geldi aklıma Konstayntiyn fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır dediği fatih sultan Mehmet fethetti İstanbul’u buda mı yalan. Kuranı kerimde geçmiyor buda yalan olurdu öyleyse. İnsanlar çok takıntılı hep kötü tarafından bakıyorlar. Bunca zamana kadar bu insanların aklı neredeydi şimdi mi şüpheli oldu.

Ali imran süresinin 78. ayetinin mehdi ile ilgili bir hadisinin cevabı olduğunun farkına vardım ama bunu yapanların yanı uyduranların bir hilesi olduğu da aklıma gelmiyor değil. Teşekkür ederim beni uyardığınız için. Allah bilir diyelim biz yine de.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken deri kavlaması

sultan_147
Kardeşim senin bir yanlışın var Ali imran suresi 78. ayet tevrat ile ilgili. Kurani kerimde yahudilerin tevrati degistirdikleri geciyor. Bence takilma o kadar buyutulecek bir şey değil cunku. Bu isi ancak kuran tefsirini iyi bilen bilebilir. Ben sadece saplandigin bu konuyu buyutmemen kanisindayim.


sultan_147
Bak ayetin ustunde yaziyor zaten kendileride bildikleri halde Allah’a boyle yalan soylerler diyor yani tevrati uydurduklarini bile bile yalan soyluyorlar. Allah katindadir diye hadis var ama sadece o hadise bakip bütün hadisler uydurma olacak degil. Ama mehdi diye kavrami bilmiyorlardi bile Allah’a yalan soylemek iftira atmak ayri mehdi mujdesi vermek ayri birsey. Ustelik mehdinin kotu bir karakteri de yok yani. Adaletle hukmedecek zulumleri durduracak diyor bunun neresi kotu ben anlamadim ki. Hadi yahudilerin uydurmasi diyelim ama yahudileri de yenecegi buyruluyor.


furkan
Onlarca mesajını birleştirdim şuana kadar. Kurallara aykırı davranıp flooda devam edersen artık engelleneceksin.


hz mehdi musemma, Hz. Mehdi

Bu kategoride yer alan İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Mehdi Kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.