Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Mehdi (A.S) Kimdir? Sorusuna cevap.

Mehdi (A.S) Kimdir? Sorusuna cevap.

theoflord29
Mehdi aleyhisselam kimdir? Gelmiş midir? Yoksa gelecek midir?

Kıyametin büyük alametlerinden biri de, kıyamet kopmadan önce Mehdi aleyhisselam’ın gelmesidir. Nitekim Hz. Peygamber (S.A.V) Mehdi aleyhisselam’ın geleceğini haber veren bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Dünya da yalnızca bir gün kalsa bile, yeryüzünü zulmün kapladığı gibi adaletle dolduracak, ismi benim ismime, babasının ismi benim babamın ismine uyan, benden veya ehl-i beytimden birini göndermek için allah-u Teala o günü uzatacaktır." (Ebu Davud)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin (s.a.v) en çok sevdiği yemek Tirit

Mehdi aleyhisselam Hz. Peygamber (S.A.V) ‘in yolundan gidecek, uyuyan kimseyi uyandırmayacak, kan da akıtmayacaktır. İhya etmedik sünnet, kaldırmadık bid’at bırakmayacaktır. Ahir zamanda, aynı Hz. Peygamber (S.A.V) gibi dinin icaplarını yerine getirecektir.

Mehdi aleyhisselam Zülkarneyn ve Süleyman aleyhisselam gibi bütün dünyaya hakim olacaktır. Haçı kıracak, domuzu öldürecektir. Yeryüzü zulüm ve işkence yerine adaletle dolacaktır.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebekler neden güler?

Her şeyi hak ve adalet ölçüleriyle eşit bir halde taksim edecektir. Böylece yer ve gök sakinleri ondan razı oldukları gibi, havadaki kuşlar, ormandaki yırtıcı hayvanlar, denizdeki balıklar bile memnunluk duyacaklardır.

Mehdi aleyhisselam’dan bahsetmemin sebebi şudur ki; bazı insanlar: "Şu Mehdi midir?" ya da "Bu Mehdi midir?" diye soruyorlar. Halbuki Mehdi aleyhisselam kısaca anlattığım bu özelliklere sahiptir.

Okudunuz mu?  Laiklik Nedir?

Maalesef zamanımızdaki bazı sapık insanlar kendilerini Mehdi olarak müslümanlara lanse ettiriyorlar. Halbuki Mehdi aleyhisselam Hz. Peygamber (S.A.V) ‘in yaşadığı gibi yaşayacak ve onun ahlakı Hz. Peygamber (S.A.V) ‘in ahlakı gibi olacaktır.

Bazı insanlar aynı anda yüz kişiyi Mehdi ilan edebiliyorlar. Halbuki Mehdi aleyhisselam bir tanedir. Bir grup insan ortaya çıkıyor ve: "Bizim dediğimiz kimse Mehdi’dir." diyorlar. Diğer tarafta başka bir grup atılarak: "Yok sizin dediğiniz kimse değil, bizim dediğimiz kimse Mehdi’dir." diyorlar ve aralarında kıskançlık ve kin meydana geliyor.

Okudunuz mu?  Sana kötülük yapanları Allah'a havale et..

Gerçek Mehdi aleyhisselam zuhur ettiğinde bu gibi insanların ona tabi olmamasından korkulur. Mehdi aleyhisselam’ın zuhuru allah-u Zülcelal’in görevidir. O, dilediği zaman mutlaka gönderecektir.


Cevap: Mehdi (A.S) Kimdir? Sorusuna cevap.

VESLiHAN
kıyametin büyük alemetlerindn olan mehdi aleyhisselam dünyaya gelecek ve dünyada barışı islamiyeti sağlayacak barışı sürdürecektir onun geldiğine yada gelmek üzere olduğuna dair inasanlar fikir yürütürler

Okudunuz mu?  Kuranda Hz. Meryem'e Harunun kızkardeşi diye hitap edilmesi

mehdi aleyhisselam kimdir

Bu kategoride yer alan Ey Allahım ben ondan razıyım sende razı ol başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehdi (A.S) Kimdir? Sorusuna cevap. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.