Anasayfa
3 Eylül 2022, 22:16
sizden93
Abone

İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir?

İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir?

eylül_72
iyi akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.anne baba haklarını çok şükür biliyorum ama bir konuda kafam karışıyor cevabını bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.ırkçılık yüzünden anne yada baba evladının mutluluğuna yani sevdiği kişiyle evlenmesine mani olursa bu ne kadar doğru olur…?çünkü Irkçılığın islamda yeri yoktur, İslamda üstünlük amelllerle belirlenir, onuda ancak yaratan değerlendirir.anne babaya karşı gelmenin günahını biliyorum ama,bu konuda karşı gelinirse günahı ne derece olur onu merak ediyorum.şimdiden hepinize tşk ederim.


Cevap: ALLAH rızası için bilenler cevap vereblir mi?

Hoca
< iyi akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.anne baba haklarını çok şükür biliyorum ama bir konuda kafam karışıyor cevabını bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.ırkçılık yüzünden anne yada baba evladının mutluluğuna yani sevdiği kişiyle evlenmesine mani olursa bu ne kadar doğru olur…?çünkü Irkçılığın islamda yeri yoktur, İslamda üstünlük amelllerle belirlenir, onuda ancak yaratan değerlendirir.anne babaya karşı gelmenin günahını biliyorum ama,bu konuda karşı gelinirse günahı ne derece olur onu merak ediyorum.şimdiden hepinize tşk ederim. >
islama göre bir genç, anne ve babasının razı olmadığı kişi ile evlenemez. evlenirse şayet, muvaffak olmaz. kardeş sana tavsiyemiz, sen anne ve babanın gönlünü al sonra evlen. razı olmadıkları kız ile sakın evlenme.

Okudunuz mu?  Şişme Bebekle İlişki

Yanıt: İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir?

eylül_72
< islama göre bir genç, anne ve babasının razı olmadığı kişi ile evlenemez. evlenirse şayet, muvaffak olmaz. kardeş sana tavsiyemiz, sen anne ve babanın gönlünü al sonra evlen. razı olmadıkları kız ile sakın evlenme. >

cvp verdiğiniz için tşk ederim ama ben bunu biliyorum.öğrenmek istediğim ırkçılıkla ilgili konuydu.yorumlarınızı bekliyorum.lütfen düşünüp öyle cevap verin bu kadar basit olmamalı.RABBİMİZ anne babaya karşı çıkmayı yasaklamış ama aynı zamanda ırkçılığıda yasaklamıştır.bunu düşünüp cevap verirseniz senirim.

Okudunuz mu?  Borç Parayı Yalan İle Geri İstemek

Soru: İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir?

Hoca
< cvp verdiğiniz için tşk ederim ama ben bunu biliyorum.öğrenmek istediğim ırkçılıkla ilgili konuydu.yorumlarınızı bekliyorum.lütfen düşünüp öyle cevap verin bu kadar basit olmamalı.RABBİMİZ anne babaya karşı çıkmayı yasaklamış ama aynı zamanda ırkçılığıda yasaklamıştır.bunu düşünüp cevap verirseniz senirim. >
ırkçılık yasaklamış evet. ırkçılık yapan haddini aşmıştır ama bu anne babaya itaatsizliği gerektirmez.

Okudunuz mu?  Bu mu Allah Dostluğu,Şu rezil videoyu izleyin ve Uyanın artık Ey Müslümanlar!!!

eylül_72
asla böyle bişey olamaz beni yanlış anladınız.ama ailelerimiz böyle düşünüyorsa ve bizde evlad olarak onları uyarıyorsak suç mu?çünkü ortada günah olan ALLAHIMIZIN yasakladığı bişey var.onlara doğru yolu göstermek daha mantıklı değil mi sizce?bi köşeye çekilip sessiz kalmak hiç bişeye çare değildir.

Okudunuz mu?  Tarikata girdim ailem izin vermiyor

Hoca
< asla böyle bişey olamaz beni yanlış anladınız.ama ailelerimiz böyle düşünüyorsa ve bizde evlad olarak onları uyarıyorsak suç mu?çünkü ortada günah olan ALLAHIMIZIN yasakladığı bişey var.onlara doğru yolu göstermek daha mantıklı değil mi sizce?bi köşeye çekilip sessiz kalmak hiç bişeye çare değildir. >
yanlış anlamış olabilirim insan hali ama biz yazdığınız sorulara göre cevap veririz.
şöyle anladım:
bir konuda haram işleyen anne ve baba dinlenir mi? onlara itaat edilir mi?

Okudunuz mu?  Kınamak nasıl oluyor?

cevabım kısaca: Haramı emrediyorlarsa hayır itaat edilmez ama helal olanı emrettikleri sürece itaat farzdır.

doğru mu anladım:)


Rüyet-iTaksîr
Allah c.c. anne babaya karsi cikmayi yasaklamistir ben bir şey sormak istiyorum evlilik konusunda anne baba sozune mi uymak gerekiyor yoksa bizim anlasacagimiz biriylemi evlenmek gerekiyor. Zira evlilik çok ciddi bir ocak, anne baba yuzunden benim sahit oldugum bir suru mutsuz ocak var. Anne babaya karsi cikmayalim ama anne baba herseyide ozellikle evlenicek es konusunu da tam manasiyla bilemezler. Bunun bir orta noktasi yokmudur acaba?

Okudunuz mu?  Deri ve saç kepeği gusle engel midir?

eylül_72
doğru anlamışsınız ama kafamdaki soruya cevap bu değil.yinede ilginiz için ALLAH razı olsun.rüyet-iTaksir kardeş ben sana bu konuda katılıyorum çünkü örneklerini çok gördüm dediğin gibi mutsuz ve pişman olmuş bir sürü insan tanıdım.ALLAH bizi ve ailelerimizi doğru yoldan ayırmasın.hayırlı geceler.


Fetva Meclisi
< Allah c.c. anne babaya karsi cikmayi yasaklamistir ben bir şey sormak istiyorum evlilik konusunda anne baba sozune mi uymak gerekiyor yoksa bizim anlasacagimiz biriylemi evlenmek gerekiyor. Zira evlilik çok ciddi bir ocak, anne baba yuzunden benim sahit oldugum bir suru mutsuz ocak var. Anne babaya karsi cikmayalim ama anne baba herseyide ozellikle evlenicek es konusunu da tam manasiyla bilemezler. Bunun bir orta noktasi yokmudur acaba? >
yanlış düşünüyorsunuz yanlış. evlilik işi ciddi iş. ciddi insanlara bırakalım.
Allah babaya anneye itaati emretmiş. dinlemek zorundasınız

Okudunuz mu?  Mastürbasyon'dan nasıl kurtulurum?

Abdullatif
Rabbim hakkımda hayır olanı gönlüme sevdir, nefsimin ve şeytanın isteklerini hayır zannetmem konusunda kalbime uyanıklık nasip eyle. Hayra razı olacak bir gönül ver bana Gönlümün gönlü olmasada hayrı ver bana.Amin


Secan
Bu konu yillar sonra karsima cikti, ben de biraz acmak istedim. Umarim cevap verenler olur, cunki çok onemli bir konu.

Okudunuz mu?  Eşim sürekli ters ilişki istiyor

Oncelikle su acidan bakin: Bilal-i Habesi (RA)’in kaynatasinin, Bilal-i Habesi’nin esiyle, sirf siyahi oldugu için evlenmesine engel olmaya calistigini dusunun (boyle bir durum gercekte olmadi buyuk ihtimalle, misal sadece). Bilal-i Habesi’nin ne derece takvali ve salih bir insan oldugunu, Ashabi Kiram’in onemli isimlerinden oldugunu cümlemiz biliyoruz. Bu durumda da Bilal-i Habesi ile evlenecek olan kadinin ailesine itaat etmesi gerekir miydi? Bilal-i Habesi’den daha hayirli bir es zor bulunur sonucta.

Kendimden misal vereyim. Biz Kafkas gocmeni bir aileyiz, ve benim babam Kafkas gocmeni olmayan biriyle evlenmeme ASLA izin vermeyecegini soyluyor. Evlatliktan reddederim, küserim gibi bir sey soz konusu degil, direk siddete basvuracagini soyluyor. Babam bir de dindar degildir, Kafkas gocmeni Hristiyan bile olsa, onu, herhangi irktan salih bir Musluman’a tercih eder, o derece (Allah’a inanir, ama dinin gereklerini yerine getirmez). Kisacasi benim Türk’le, Kürt’le, Arap’la vs. evlenmem katiyyen yasak. "Kafkasyali bulamazsan bekar kocarsin" diyor, evde kalmissin umrunda degil. Boyle bir babayla sizin tutumunuz ne olurdu?

Okudunuz mu?  Eski sevgilinin bedduası

Çaylak2017
< Kisacasi benim Türk’le, Kürt’le, Arap’la vs. evlenmem katiyyen yasak. "Kafkasyali bulamazsan bekar kocarsin" diyor, evde kalmissin umrunda degil. Boyle bir babayla sizin tutumunuz ne olurdu? >
Forumdaki hocalarımız durumun İslâm’a göre hükmünü açıklayacaktır; benim yazdığımı dikkate almayın; ama sizin dediğinizden anladığım şu:

Okudunuz mu?  Namaz Sırasında Unutkanlık Yaşıyorum

1. Irkçılık yapıyor.

2. Farzı geciktiriyor ya da engelliyor. Evlenmek farzdır.


anne babanın razı olmadığı evlilik

Bu kategoride yer alan Şehvet nedir? şehvetlenmek ne demektir? şehvetlenmeyi nasıl anlarız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Anne ve Babanın razı olmadığı biri ile elenmek ciz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.