Anasayfa
22 Şubat 2023, 10:22
sizden2
Abone

Kınamak nasıl oluyor?

Kınamak nasıl oluyor?

ResûlÖzlemi
Kinamak nasıl oluyor? mesela disarida bir kadinin tesetturu çok yanlis uygulamasini gorunce onun hakkinda icimizden düşündüğümuz seyler ne oluyor? gunah midir


Yorum: Kınamak nasıl oluyor?

arifselim
İçinden bir anda geçen düşünceler kınamak sayılmaz. Kınamak, birini hakir görmek, küçümsemek ve aşağılayıcı bir tavırda bulunmak gibi manalara gelir. Kınamak ahlaki açıdan çirkindir ve önemli günahlardandır. Müslüman olan kişi birini hakir görmekten ve kınamaktan çekinmelidir.

Okudunuz mu?  Akrabaya sarılmak caizmidir?

Kinamak midir?

Kayıtsız Üye
Ben biri için böyle olmaktan korkuyorum böyle olmak istemiyorum dedim ama onu hiç bir şekilde kötülemedim aksine ona yakıştığını söyledim kendi kendime kınamış mi oluyorum eğer kinadiysam ne yapmaliyim yardim edermisiniz içim rahat değil


Yorum: Kınamak nasıl oluyor?

arifselim
Bu bir kınama değildir. Ama öylede olsa birinin kalbini kırmaktan çekinmek gerekir. İnsan son derece hassas olmalı ve kendisini başkasının yerine koyarak hareket etmelidir.

Okudunuz mu?  Rabbimden hayırlı birini istiyorum tek istegim bu ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım?

Medine uzar
Selamun aleykum hocam ben bikere haberde iki tane kiz annesini oldurmus benim de o zaman çok garibime gitti kinamis olabilirim bilmiyorum basima gelcek diye çok korkuyorum uyuyamiyorum bu yuzden


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben küçük kardesimin ayni kuzenim gibi davrandigini ve onunla yanyana fazla bulunmamasi gerektigini soyledim sürekli davranislarin konusman gulmen bile o kuzenimiz gibi diyordum kuzenimi kucumsemiyorum sadece davranislari beni rahatsiz ediyo, gicima gidiyo. Annem dedi ki senin de cocugun ayni onun gibi olur. Bu yuzden kalbim çok huzursuz çok pismanim. Kinandigi sey basa gelmeden olunmezmis. Ben af dilesem de muhakkak basima gelecek midir?

Okudunuz mu?  Sure'lerde, Dua'larda Ve Zikirler de Ü harfimi kullanılır U mu ?

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Benim kuzenim bir kızla evlenecekti bende daha önce bir erkek akrabamız başka biriyle nisanliyken o kız yuzunden ayrılma noktalarına geldigini kuzenime ve halama soyledim sinirlenerek. Bu kınamak mı oluyor aslen kızı da tanımıyorum ama kuzeniminde iyi bir evlilik yapmasını istiyorum oyuzden uyardım ama sonra genede tovbe ettim bu gunah mı?

Okudunuz mu?  Yengeç sopa yemek günah mı ?

Hoca
Kınamak nedir, kınama nasıl olur?

Yapılan bir işin, söylenen bir sözün yersiz, uygunsuz, çirkin, kötü görüldüğünü bildirir biçimde söz söylemektir.
Kızı kınamışsınız, geçmişte yaptığı bir hata ile
Tavsiyem empati yapın…. tam evleneceksiniz birileri geçmişte yaptığınız hatayı karşı tarafa iletiyor

Okudunuz mu?  Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

Kayıtsız Üye
Ben bir haber gördüm onun ardında şu kelimeyi kullandım su testisi su yolunda diye sonra vicdan azabı duydum içten içe kınadımmı diye bunu cevaplarmısın rica etsem 😑 amacım kötülemek değildi yaptıkları iş onları o yolda bitiriyo öldürüyo diye söyledim ama içim rahat değil

Okudunuz mu?  Namazda kıl yutmak

kınamak nasıl olur, kınamak nedir, kınama nasıl olur

Bu kategoride yer alan Karım annemle tartıştı yatakları ayırdı ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kınamak nasıl oluyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.