Anasayfa
27 Mayıs 2023, 23:51
sizden4
Abone

Kınamak ve tövbe

Kınamak ve tövbe

Farketmez
Sadece müslümanı kınarsanmı ölmeden o başına gelir yoksa herkesimi? Yani müslüman olmayanlarıda kınamarsan o şey başına gelirmi? Ve birisi ben birdaha hiçkimseyi kınamicam, tövbe ediyorum dediyse yani müslüman olmayanlarıda kınamicam dediyse bu yanlışmıdır? Yani kişi çok korktuysa onunda başına geleceğinden ondan ben hiçkimseyi kınamicam artık tövbe ediyorum dese günahmı? Ve ne yapmalı? Ve ayrica tövbe ederse kınadığı şey başına gelirmi

Okudunuz mu?  İçkili biriyle tokalaşmak

Yorum: Kınamak ve tövbe

arifselim
Başkasını kınamanın yasak olması herkes için geçerlidir. Allah’u tealanın tövbe ile affetmediği bir günah yoktur. Bu günah işlenmiş olsa bile tövbe ile Allah kulunu tertemiz eder. Herkesi kınayacağına dair kişi tövbe edebilir buna müslüman olmayanlarda dahil olabilir.

Okudunuz mu?  Son nefeste kelime-i tevhit getirmek günahları affettirir mi

Yorum: Kınamak ve tövbe

Asd123321
Hocam Allah tövbeleri kabul eder biliyoruz.
Yalnız kınamak da kul hakkına giriyor diye biliyorum.Helallik almak gerek diye bahsediliyor.Peki helallik almak zorunlu mu mesela televizyonda gördük birini kınadık tövbe ettik ee şimdi tanımıyorsun helallik alamıyorsun tövbe etsek yeter mi?Yani Kuranda diyor mu sadece tövbe etmek yeterlidir diye?????

Okudunuz mu?  Tuvalette iken meni gelmesi

Yorum: Kınamak ve tövbe

Hoca
Kınamak günahtır fakat tövbe etmek yeterlidir. Şayet dil ile başkası yanında yapmışsanız bu gıybettir ve helallik gerekir, imkan varsa özür dilenmeli yoksa sadece tövbe edilmelidir.


Birisini kınamak

Bu kategoride yer alan İki gündür gördüğüm kabuslar. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kınamak ve tövbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.