Anasayfa
19 Mart 2022, 21:21
sizden09
Abone

Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

masterkiller
Ben de bugün gusül abdesti alırken başta kovadan su alıyordum sonra fıskiyeyle yıkanmaya basladım Kovanın içinde de bir miktar su vardı ama ben dikkat etmeden yıkandım ve o suyun içine ustumdeki su sıcramıs olabilir ve miktarı hakkında herhangi bir bilgim yok Ama zaten fıskyeyle yıkandıgım için dikkat etmiyordum Tam guslüm bitti su kovanın içindeki suyu da dökeyim öyle çıkayım dedim Sonra bir anda hatırladım ya üstümden su sıçradıysa diye bu ama ayaklarıma kovanın içindeki suyu dökünce bu sular ayaklarma geldi ben de hemen temiz suyla ayaklarımı tekrar yıkadım guslüm geçerli olur mu ?

Okudunuz mu?  Kopya çekmek hakkında soru

Cevap: Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

HİZMETKAR

Kovadaki suyun içine, bedenden su sıçrasa bile gusül geçerlidir.
Önemli olan müsta’mel suyun(kovaya sıçrayan kullanılmış su), temiz suyu oranla geçmemesidir.


Cevap: Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

masterkiller
Selamun aleykum, gusülde veya abdestte yerden sıçrayıp üzerimize gelen sudan dolayı tekrar aynı bölgeyi yıkamalımız diğer sorumda gusülde terlik ile ayak arasında biriken sudan dolayı tekrar ayağımızı yıkamalımıyız. Cevaplarınız için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İçkili bir lokantada yemek yemek

Cevap: Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında

HİZMETKAR

Değerli kardeşim. Guslün farzları, ağzı, burnu ve bütün vücudu birer kez yıkamak üzere üçtür. Bu farzları yerine getirdiyseniz problem yoktur. Guslünüz geçerlidir. Siz kendi kendinize vesvese veriyorsunuz. O yüzden ilk verdiğim cevap abdest ve gusülde vesvese duyarsak ne yapmalıyız hakkında idi. selametle kalın….


Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Bir Sorum Olcaktı Kafama Cok Takıldı Simdi Ben Gusul Abdesti Alcaktım Beyaz Giysimde Leke Vardı Meniydi Galiba Lekeye Dokundum Ve Ardından Gusul Alacagım Suya Dokundum Ve Guslumu Aldım Acaba Gusul Suyuna Bir Sey Olmusmudur Guslum Gecerlimidir

Okudunuz mu?  İnternetten bir program indirdim bunu kullanmam kul hakkına girermi?

arifselim
Aleykum selam. Böyle bir lekeye dokunmakla su necis olmaz hemde gusle bir zararı olmaz. Gusül almadan önce eğer vücut üzerinde herhangi necis bir şey varsa ilk önce bunları giderilmelidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Gusul Abdesti Suyuna Meni Bulasırsa gusül gecersiz olur mu ve Su Nasıl Temizlenir insALLAH cevaplarsınız

Okudunuz mu?  Tesbih namazında tesbih sayısını karıştırmak

Selamun Aleykum Dostlar Benim Sorum Olcaktı Gusul Abdesti Alacagımız Suya Yanlıslıkla Veya Bilmeden necis Damlarsa Ve Gusul Alırsak Guslumuz Olur mu Tekrar Söyluyorum Bilmeden Veya Yanlıslıka İyi Günler ….


arifselim
Merhaba. Hanefi mezhebine göre meni nacistir. Bir kovaya meni bulaşmışsa o suyu dökmen gerekir. Diğer mezheplere göre ise meni necis hükmünde değildir.

Okudunuz mu?  Şeytan, nefisten güçlü mü?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Müslüman Kardeslerim Benim Sorum Olcaktı Kurumus Meziye Dokunduktan Sonra Gusul Suyuna Değersek Gusul Suyu Necis Olur mu Şuan Guslumu Aldım Necis Olduysa Ertesi Gun Tekrar Mı Gusul Almam Lazım Kafam Karıstı Cevaplarsanız Sevinirim.


suheda
Kurumuş mezi nasıl bulaşabilir. Tekrar gusül alman gerekmez.

Okudunuz mu?  İnternette istemeden açık kadın resimleri geliyor gusül gerektirirmi?

Kayıtsız Üye
Safi mezhebin de fıskiyeden gelen suyla gusül abdesti alınır mı ?


mum
Fiskiyedeki su ile abdest alınır 4 mezhebe göre


Kayıtsız Üye
cinsel organı yıkarken necis görünmediği yeri şu akıtmak yeter midir yoksa el ile yıkanmak mı lazım? (Gusul abdesti alırken)

Okudunuz mu?  Kafamda hep kötü düşünceler, korku, sıkıntı var nasıl kurtulabilirim?

Ensar
Elbette abdestte güzel olan ovalamak tır ancak herhangi bir necis yoksa su tutarak abdest alabilirsiniz.


gusl suyuna elimden temiz su sicradi, gusül alırken su sıçraması, gusül abdesti alınacak su

Bu kategoride yer alan Namaz kılmaya başlarken başım ağrıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest ve Gusülde Şüphe ve Kullanılmış suyun kullanımı hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.