Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

Şeytan bana sürekli vesvese vermeye başladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya çalışıyor

Şeytan bana sürekli vesvese vermeye başladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya çalışıyor

anıl154
Öncelikle selamun aleyküm kardeşlerim. Ben bundan Yaklasık 1 ay öncesine kadar amcamı kötü bir şekilde kaybetmstm. Bu olaydan öylesine çok etkilendim ki öğrendiğim gece uyuyamadım ateşlendim yandım ve aynı zamanda da çok korktum. Bununla birlikte o gece imanımı da kaybetmekten çok korktum düşündükçe delireceğimi hissettim. Gerçekten çok kötüydü. Ve bu şeytan bana sürekli vesvese vermeye basladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya calısıyor galiba. Bana yol gösterebilirmisiniz acaba? Nasıl kurtulurum bu illetten?
Şimdiden Allah razı olsun hepinizden…


Cevap: Allah rızası için bir yardım edin

fanikul
ve aleykum selam kardeşim,
Bu adresteki görsel eğitim videolarını izlemeni tavsiye ederim..
vesvese ve çareleri diğer tüm kounular gayet güzel ve net şekilde anlatılmaktadır. birde kendi deneyimlerimden bildiğim kadarıyla, şeytan sana vesvese verdiğinde, seninle uğraştığında, bol bol Euzu besmele çek.
anında kaçıp gittiğini görecek ve hissedeceksin….:)

Okudunuz mu?  Dün öğrendimki ettiğim duaların hiç biri kabul olmamış

vesvasil_hannas ? o her defasında geldiğinde, sen her defasında Allah’ a sığın ve besmele çek. nas & felak surelerini bolca oku. Allah’ın izniyle o iblis sana yaklamaz hale gelecektir. Sağlıcakla kal, benden de küçük bir duanı esirgeme… ALLAH hidayete eren kullarından eylesin. Amin.


Cevap: Allah rızası için bir yardım edin

anıl154
Sağol kardeşim Allah Razı Olsun ama imanımı kaybetmem öyle değilmi ? İmanımı kaybetmem için deli olmam gerekli heralde ama çok korkuyorum ya ölürsem imansızmı giderim acaba???


Cevap: Allah rızası için bir yardım edin

islamyolu
kardeşim sen Allah’a karşı şirk yapılacak hareketler yapmamak için çaba göster. emek vermen lazım.. şeytanın görevi budur. Dinde şüphe gösterir imanını kaybetmesi için elinden geleni eder. Hatta ölüm döşeginde bile bir kişiye ölen annesi veya babası kılıgında gelirmiş. Oğlum veya kızım bizler yanlış yoldamışız. diyip dinden çevirmeye kalkışırmış. Şeytandan her zaman Allah’a sığınmamız lazım. Vesvese geldiği zaman eûzü billahi’s-semîi’l-alimi mine’ş-şeytâni’r-racim bol bol çekmek gerekli. Nas Felak Ayetel kürsi gibi Surelerinde Faziletide büyüktür.

Okudunuz mu?  Namazla ilgili bir soru Vitir namazında hangi sureleri okumak uygundur?

anıl154
Sağol kardeşim yardımcı olduğun için. Allah bnm durumumda olanlara yardım etsin yarabbim..


EarthQuake®
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn

" Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!

O sabredenler kendilerine bir bela geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz derler. (İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn)

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.”

(Bakara 155-156-157)

Hadis-i Şeriflerde buyruldu ki:
Sizden Biriniz Her Şey De İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn Desin, Hattâ Nalının Tasması, (Ayakkabısının Bağı) Kopsa Da, Zira O Musibettir. (368/2)

Bir Adam Musibet Anında İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn Derse, Allah (cc) O Musibeti Onun Hakkında Hayırlı Kılar Ve Yerine de Onun Razı (Memnun) Olacağı Bir Şeyle Doldurur. (4026)

Okudunuz mu?  Annelerin hisleri

Allah (cc) Buyuruyor: Sabahleyin, Akşamleyin, Uyurken On Defa İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn (Kuvvet Kudret Ancak Allah (cc)’ındır Diyen Ümmetine Haber Ver Ki Uykuları Sırasında Dünya Belâları, Geceleyin Şeytanın Hileleri, Sabahleyin Gazabım Onlardan Kaldırılır. (514/3)


anıl154
Allah razı olsun kardeşim…


Yücel Aslan
Allah rızası için biri banada bir akıl versin hayatım kabusa döndü 4 aydır Rabbime karşı dile söze gelmez çok çirkin edebsiz hatta tahmin bile edemeyeceğiniz şekilde pis pis vesveseler gelip gidiyor artık dayanamaz hale geldim kaç canıma kıyıp kurtulmak istedim sanki arafta kalmış gibiyim beynimde yer edinmiş sanki yapmadığım şey okumadığım dua kalmadı ama ne yaparsam yapayım hiçbirşey beni ikna etmiyor çıldıracak gibiyim resmen.


yasemin
Allahımm ne kadar çok vesveseden muzdaribiz biz. Düşünmeyin arkadslar , prim vermeyin vesveseye .
Şeytanın vesvesesi varsa , bizimde BESMELEMİZ var ..

Okudunuz mu?  İyilik yapmayı düşünmek sevap mıdır?

Dursun Mah.
Vesveseye ne kadar çok takılırsan vesveseler devam ediyor, aldırma sen zaten gerçeği biliyorsun.Allah’a bol bol dua etmek gerekiyor


Kayıtsız Üye
Seytan icimde peygamber efendimize kufur etmem gerektigini. Ve edepsizce seyler sokuyor. Dayanmas Zor. Cok dua Ettim Olmuyor


KULL
(Allah’tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde iyice düşünürler (Allah’ı zikredip anarlar), sonra hemen bakarsın ki, görüp bilmişlerdir. (Araf Suresi, 201)

"Ancak onlardan muhlis olan kulların müstesna." (Allah) Dedi ki: "İşte bu, bana göre dosdoğru olan yoldur." "Şüphesiz, kışkırtılıp-saptırılmışlardan sana uyanlar dışında, senin Benim kullarım üzerinde zorlayıcı hiçbir gücün yoktur." (Hicr Suresi, 39-42)

(NE FATİH DUMAN) KİTABINI AL KARDEŞİM SALAVAT GETİR KURAN OKU ŞEYTAN BOŞ KAPIYA GELMEZ UNUTMA


Kayıtsız Üye
Selamu aleykum kardeslerim ben alim degilim hoca degilim, bende çok cok vesvese var her konuda dünyada eşi benzeri olmayan sacma sapan vesveler akliniza gelen herseyi sadece size geliyor sanmayin hepimizde var is yok evlilik yok oturuyor düsünuyorz oysa bakin Allah varmi var yok diyenler düsünsun bütün peygamberlere iman ediyoruz..bütün kitaplara ama Allah artik kurani gonderdi dinini tamamladi ona gore yasayacagiz hani emir ve yasaklarina uyacaz..imani kuvvetli kisiye gelir vesvese….kurani kerimde yaziyor hz.ibrahim Allah diyorki ya rab ölüleri nasıl diriltirsin Allah ya ibrahim inanmiyormusun, hz ibrahim,Allahim inaniyorum ama kalbim tatmin olmuyor ..burdanda anlasiliyorki vesvese bostur .ha seytan ölüm düseginde gelir dogrudur ama imanli mümin kisilere çok değil oruç.namaz engeldir hepsine….bizlik bır sıkıntı yok herseyi yaratan Allah’a inaniyor bu bir .gönderdigi bütün kitaplara inaniyor lakin son kitap kuranin emirlerine uyacaz..bütün peygamberlere inaniyorz…hz.ademden hz.Muhammed arasinda gidip gelen hepsine ….ahiret inanci hiç bir şey cennet kadar güzel cehennem kadar kötu değil bunuda gectikmi gectik….vAllahi billahi baskasi bostur yokturda yani

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz ümmetinden isim isim ne günah ve sevaplar islediğimizi biliyor mu?

Kayıtsız Üye
bana da sürekli vesvese geliyor hatta her konuda sürekli savas halindeyim bir an dunya hayatina dalsam hemen vesvese veriyor ne yapacagimi ben de bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Kardeşim seni anlıyorum ama bunlara aldırış etme efendimiz zamanında bir sahabe gelir efendimizi dinlemek için ve şöyle der ey Allahın rasulü seni tastik ediyoruz ama burdan ayrıldiktan sonra içimize şüphe düşüyor der.efendimiz peki inaniyormusun der evet ama şüphe oluşuyor içimde der.efendimizde seninki imanın taa kendisidir.der.kardeşim şeytan hiçbirzaman normal insanla uğraşmaz imanı güçlü olan insanla uğraşır.ben ilahiyat okuyorum bana arkadaşım şeytan sizlerle daha çok uğraşıyor demişti.doğru şeytan ilahiyatçılarla hocalarla hafızlarla çok uğraşır.şuda bir gerçekki çok korktuğun için unutamıyorsun.ama Allah seni bilmiyor mu Allah ne diyor ben size şah damarınızdan daha yakınım bol bol namazlarinı kıl dualarını et.biliyorum bu tür kişiler helak oldum zannedip namazdan kaçarlar sen içinden gelmesede bol bol iyilik yapmaya devam et.sadece sen değilsin efendimiz zamanında sahabelerin başına bile gelen birşeydir bu.senin imanın güçlü olabilir ki bununla imtihan olabilirsin.sen yoluna devam edeceksin bunu içinde büyütürsen dayanılmaz bir hal alır önem vermezsen bu gider bu böyledir.sen dayan sabret.yenilme korkusunu at kafandan bu korkuyu yaşarsan daha çok telaşlanırsın.imanın olmasaydı buraya vicdan azabı yapmışsınki yazmışsın derdi.herşeyin bir çaresi var unutma.bizi yaratan rabbim elbet yolumuzu gösterecektir.Allahın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah rabbim bu durumda olan kardeşlerimizi rahmetiyle muamele etsin.Allah halini görmüyor mu tabiki görüyor.Allah kimseye dayanamayacağı yükü vermez unutma bu senin belki imanının dahada güçlenmesine vesile olacak.ah vah etmeye Allahın izniyle gerek yok.rabbim kendi yolundan ayırmasin inşaAllah Allah’a emanet olalim..kalın sağlıcakla…

Okudunuz mu?  Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

Kayıtsız Üye
Selamu aleykum kiymetli din kardeşlerim… şeytan şu fani olan dünyada ibadetlerimizde rizik kazanma telasimizda kısacası her durumda her anda bizlere sürekli vesvese fisildayip aklımızı karıştırmaya kalbimizi karartmaya çalışıyor. Bu cümle ümmeti Muhammedin başına gelmiştir. Geliyordur. Herhalde herbirimiz kendimize gelen vesveseleri tek tek yazsak, aklimizi yitirecek, imandan namazdan niyazdan Allahin buyuklugune her şeyin başı ve sonu olduguna olan imanimizdan sanki kopacakmis uzaklasacakmisiz gibi oluyoruz. Abdest alıp bol bol euzu besmele çekip nas felak ayetel kursi surelerini okuyup… sürekli zikir halinde bulunalim. Kelimeyi tevhit, kelimeyi sehadet… subhanAllahi velhamdulillahi vele ilehe illAllahu vAllahu ekber vele havlevela kuvvete ille bille hil aliyyil azim (sayisini unutacak kadar cekiyorum.) Rabbena le tüziğ gulubene bæde iź hedeytena ve heblena milledunke rahmeh inneke entel vehhep… diye zikirlerde bulunuyorum. Bana fisildananin bir vesvese olduğunu düşünüyorum. Hatta bazen o derece büyük vesveseler geliyor ki bunları yazmaktan haya ederim. 4 yasindaki Oğlumun kalbine kafami yaş kayıp yaratanin büyüklüğünü her an hissetmeye ya müşaviri ya Allah ismi celilsini anlamaya idrak edebilmeyi ona sığınmaya çalışıyorum… namazı kılacağız arkadaş çevresinde fadıl düşünce üreten tiplerden ayrı kalacağız. Allah inancımızı daim eylesin. Ayaklarımız üzere sabit kilsin. Rabbim bizleri vesveseye karşı hakkıyla dik duranlardan eylesin. Girilesek yerden doruluk ve eminlikle girmemizi cikilacak yerden yine aybi fogruluk ve eminlikle hayirlica cikmayi nasip eylesin… amin Allahim

Okudunuz mu?  Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum aynisi banada oluyo beni ALLAHTAN uzaklastirmaya calisiyo bende kendimi dinden cikmis gibi hissediyorum bazen kafayi yicek gibi oluyorum ama euzubesmele cekince bir rahatlama geliyor bide seytan bana durup durup hastalik ölüm gibi seyler soylettiriyo hem kendim için hem ailem için o seyleri sanki ben soylemisim giibi ardindan bir suru dua okuyorum beni seytan çok rahatsiz ediyo nolur bana ve benim gibi olanlara dua edin ALLAH hepinizden Razı olsun

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınca saçı 1 kere şampuanlamak yeterlimidir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim bana da aynısı oldu delirmekten korkuyodum araştırdım araştırdım her yer önem vermezsen yavaş yavaş azalıp gidecek diyordu öyle yapmaya çalıştım ne kadar ugrassamda olmuyordu sonra dedim ki maden kabullenmiyorsun bende senin inadına dediklerini aldirmicam Allah a bin şükür ki beni bu Halep’ten yavaş yavaş aldı

Okudunuz mu?  Uyandığında kurumuş leke görmek gusül gerektirir mi

Ama sakın Allah’ı zikretmeyi unutma çünkü Allah buyuruyor ki. "Kalpler yalnızca Allah’ı zikretmek le huzura kavuşur"
Birde en önemlisi asla ümidi kesmemek
Geceleri sabahları o kadar dua et o kadar ağla ki sonunda 7 kat gökten kurtuluş kapıları açılsın


Kayıtsız Üye
kardeşim Allah’ın izni ile tedavisi olmayan bir şey yoktur doğru töybe doğru dua beni ara Allah’ın izni ile eski hayatına tekrar dönersin Allah yar ve yardım cın olsun şafi ismi ile rabim şifanı versin

Okudunuz mu?  Kul Hakkı İçin Helalleşmek

şeytan sürekli vesvese veriyor, sürekli vesvese, vesvese

Bu kategoride yer alan Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan bana sürekli vesvese vermeye başladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya çalışıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.