Anasayfa
13 Aralık 2023, 19:26
sizden4
Abone

Annelerin hisleri

Annelerin hisleri

merak
Selamunaleykum,
Kardeşler her anne çocuğu için iyi şeyler ister fakat bazıları hisseder, Allah gerçekten annelere böyle hisler verebilir mi?


Cevap: Annelerin hisleri

Galus
Anne hislerini Annaler yazsın:)

< Anne Bebek Arası Duygusal İlişki

Bebeğin duygusal gelişiminin doğumdan önce başladığı konusu, hemen tüm pediatri uzmanlarının üzerinde uzlaştığı bir konudur.
Bebek anne rahmine düştüğü an başlayan fiziksel ilişkiyle birlikte, vücudun salgıladığı hormonlar duygusal ilişki de başlatır. Çünkü salgılanan annelik hormonları sadece bedeni hazırlamakla kalmaz, ruhsal olarak da anneliğe geçiş sürecinde derin bir hazırlık başlatır.

Okudunuz mu?  Oruçluyken lazerli epilasyon yaptırılabilir mi

Özellikle bebek hareketlerinin anne karnında hissedilmesiyle birlikte bu ilişki bir basamak daha yükselir ve artık hamilelik his olmaktan ziyade tam bir gerçeklik boyutuna taşınır. Karındaki canlı, kıpırdayıp adeta ben burdayım diye bağırdıkça kişideki annelik hissi güçlenir. Ortalama 30. haftalarda bu hareketler anneye karşı bilinçli cevaplara dönüşür ve anne bebek arasında karşılıklı iletişimin temelleri sağlamlaşır.

Okudunuz mu?  Birinin Üzerine Yemin Edip Etmediğimi Hatırlamıyorum

Hamilelik ve anneliği bir kenara bırakırsak, genel olarak insan vücudu hissedilen duygulara karşı belli hormonlar salgılar.

Örneğin, yoğun heyecan ya da kızgınlık durumlarında salgılanan adrenalin gibi duyguların çok daha da yoğun hissedildiği hamilelikte yaşanan duygu durumları karşısında anne vücudunda salgılanan enzim ve hormonlar direkt olarak bebeğe de yansır, anne ile bebek yaşanan durumdan aynı biçimde etkilenmiş olur. Anne karında bulunan bebek, annenin duygu durumuna paralel biçimde kendi hareketlerini hızlandırıp yavaşlatabilir. Bu da anneyle bebeğinin aynı ruh halini paylaştığını kanıtlar bir durumdur. Hamilelikte stresten, üzüntüden, heyecandan kaygı ve endişe yaratan durumlardan kaçınmak bu açıdan çok önemlidir. Annenin, karnındaki bebeğiyle konuşmak, şarkı söylemek, müzik dinletmek veya enstrüman çalmak gibi aktivitelerle hem kendini hem de bebeğini rahatlatmasının; doğum ve bebeklik dönemlerinin daha sakin ve huzurlu geçmesine yardımcı olduğu uzmanlarca kanıtlanmıştır.

Okudunuz mu?  İmam namazda oturması gereken yerde ayağa kalkarsa

En büyük bağ güven ortamı

Anne ile bebeği arasında ilişkide bebek tarafındaki en güçlü bağ, yaklaşık 18. haftalardaki bebeğin işitmeye başladığı döneme denk düşer. İlk duyduğu ses annesinin kalbidir. İlk gördüğü yer, çok net bir görüş sağlayamıyor olsa da, rahim içidir ve doğal olarak burası bebek açısından en güvenli ortamdır. İlk dokunduğu yer de yine annesinin karnıdır. Bebek, varoluşunun temelinin ve tek gerçekliğinin annesi olduğu bilinciyle dünyaya gelir. Dünyaya geldikten sonraki günlerde annesinin kucağında sakinleşmesinin sebebi şüphesiz ki, tanıdığı bu yegâne ortamı tekrar yaşayabiliyor olmasının verdiği rahatlıktır.

Okudunuz mu?  Namazda dua okurken uzatmamız gereken yerler

Anne tarafındaki güçlü bağ ise, her ne kadar atılan minik tekmelerle çoktan güçlendiyse de, göbek bağının kesilip ilk defa bebeğini kucağına aldığı anda tamamlanmış olur.

Hamilelik ve doğumda kurulan bu güven bağı yaşam boyu çocuğa ve anneye eşlik edecektir. Dokunarak veya konuşarak iletişim doğru kurulduğunda bebek; sevildiğini, istendiğini ve kendisine değer verildiğini anlar, güven hissi pekişir. Güvende olma algısı çocuğun fiziksel ve sosyal dünyayı keşfine yardımcı olur. Güvende olduğunu bilen çocuk kendine de güvenli olur, kendini değerli görür ve bebekliğinden itibaren hayat yolunda sağlam adımlarla ilerleyen bir birey olarak yetişir. >

Bu kategoride yer alan Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annelerin hisleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.