Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:43
sizden01
Abone

İmam namazda oturması gereken yerde ayağa kalkarsa

İmam namazda oturması gereken yerde ayağa kalkarsa

musab
imam yanlışlıkla oturması gerekirken ayaga kalkarsa cemaat sübhanAllah demeli mi.bazı yerlerde imam kalktıktan sonra oturursa herkesin namazı bozulur yazıyor doğrumudur?


Cevap: imam namazda oturması gereken yerde ayağa kalkarsa

Muhasibi
Değerli Kardeşim sorduğun soruyu biraz eksik sordun ama ben sana cevabını vereyim…

Okudunuz mu?  Evlilik korkusu

İmam son oturuşu yapmadan unutarak ayağa kalkarsa cemaat, imam ile birlikte ayağa kalkmayıp teşehhüde devam ederek imamın geri dönmesini bekler.
İmam, kalktığı rekâtın secdesini yapmadığı sürece geri dönme ihtimali olduğu için ona uyan kimse, kendi kendine selam vererek namazdan çıkamaz.
Selam verir ise namazı bozulmuş olur. Eğer imam, son oturuşu yapmadan kalktığını fark etmeyip son oturuşu yapmak üzere dönmez ve kalktığı rekâtın secdesini yapar ise, son oturuşu terk ettiği için imamın namazının farzı bozulduğu gibi ona uymuş olanlarınki de aynı şekilde bozulur.

Eğer cemaat imamla birlikte ayağa kalkar da imam farkına varıp secde yapmadan geri oturursa cemaat da oturur.
Cemaat imamın oturduğunu fark etmez ve secdeye giderse bu secde onların namazını bozmaz. Çünkü bu durumda esas olan cemaatin tâbi olduğu imamın namazının geçerli olmasıdır

Bu kategoride yer alan Allah'tan aşk istemek haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam namazda oturması gereken yerde ayağa kalkarsa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.