Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

Kayıtsız Üye
Kadın kocası yanında olduğu sürece,bir odada ailesinin başka erkeklerinde olduğu yerde durabilir mi ? bir sofrada oturabilir mi?
Aynı yerde olmasının bir sakıncası var mıdır ?


Cevap : Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

Ensar
İslama uygun olan şekli kadınların ayrı erkeklerin ayrı yerde kurmasıdır. Kocanız yanınızda olsa dahi bu durum tehlikeli durumlar meydana getirebilir.
Akrabalarla yemek yenileceği aynı sofraya oturulacağı zaman tesettüre riayet edilir harama düşmemek için çok dikkat edildiği takdirde kocanızın yanında olabilir yönleri vardır ancak dediğimiz gibi islama uygun olanı ayrı yerlerde olmaktır.

Okudunuz mu?  Namaz kılması için dua

Yorum: Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

Kayıtsız Üye
oğlumun kız arkadaşıyla yalnız aynı odada kalması günahmı


Yorum: Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

arifselim
Birbirine nikahı düşen bir kız ve erkeğin aynı odada ve yalnız bir şekilde kalmaları haramdır. Bir anne veya baba olarak buna izin vermenizde caiz değildir.

Okudunuz mu?  Ansızın gelen ölüm kalp krizi gecirmek

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum..
Lise arkadaşlarım kız ve erkek karışık şekilde bazı zamanlar toplanıyoruz hal ve hareketlerime dikkat ediyorum elimden geldiğince biiznillah. Toplanmalara gitmem ne derece doğru?


Kayıtsız Üye
Yabancı erkek ve kadının aynı ortamda bulunmasının, hem erkek, hem de kadın üzerinde kötü sonuçları ve açık zararları vardır. Bu kötü sonuçlardan ve açık zararlardan bazıları şunlardır:

Okudunuz mu?  Kur'anda dat harfi za diye okunurmu uygunmudur?

1. Haram olan kaşılıklı bakışmanın meydana gelmesi. Oysa Allah Teâlâ, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara gözlerini harama bakmaktan esirgemelerini emrederek şöyle buyurmuştur:

قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا [ سورة النور الآية: ٣١]

Okudunuz mu?  Tevbe eden eskiden fahişe kadınla evlenme

"(Ey Peygamber!) Mü’min kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) esirgesinler ve ırzlarını (Allah’ın haram kıldığı şeylerden) korusunlar.Görünen kısmı müstesnâ olmak üzere, zînetlerini (yabancı erkeklere) göstermesinler. Başörtülerini, (başlarından) göğüslerinin üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları,erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi (mü’min) kadınları, ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden âilenin kadınına şehvet duymayan (başkalarının yardımına muhtaç olan saf kimseler gibi) tâbi kimseler veya henüz kadınların kadınlık hallerinin farkında olmayan (henüz şehvet duymayan) çocuklardan başkasına (gizli) zînetlerini göstermesinler. (Yolda yürürken) gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler! (Size emretmiş olduğu bu güzel sıfatlara ve övülen hasletlere) toptan Allah’a (itaat etmek sûretiyle) dönün (ve câhiliye toplumunun üzerinde bulunduğu kötü ahlâk ve sıfatları terkedin) ki (dünya ve âhirette) kurtuluşa eresiniz." (Nur Sûresi: 31).

Okudunuz mu?  Celâle denilen, necaset (pislik) yiyen hayvanların dini durumu nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Henüz daha gencim biliyorum yaşım 18 ben bir kızı seviyorum kız da beni seviyor sorum şu olacak 1 sene sonra üniversiteye başlayacağız ve aynı evde kalmak istiyoruz bunun için sözlenmek istiyorum aramızda kesinlikle bir cinsel olaylar yaşanmayacak buna ikimizde karşıyız üniversite sonrası ise evlenmeyi düşünüyoruz söz kıymam bunlar için yeterli midir

Okudunuz mu?  Muharrem ayında vuku bulan kutsal olaylar

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Sözlenmek ve nişanlanmak ile kız ve erkek birbirlerine helal olmaz. Düşüncen çok korkunç. Bir müslüman bunu hayal olarak bile aklına getirmemeli. Her şey cinsel organların birleşmesi ile bitmiyor. El zinası var göz zinası var. Kız ve erkek değil bir ev kiralayıp oturmak kızın babasının evinde bile baş başa kalamaz. Haramdır.

Okudunuz mu?  Allah Hz. Ademe Kendi Ruhundan Üflemiştir,Kendi Parçasına Nasıl Azap Eder?

kadın ve erkeğin aynı ortamda bulunması, kadın erkek birarada oturabilir mi, kadın erkek aynı ortamda ayet

Bu kategoride yer alan Üzerimde Ki Lanet ... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.