Anasayfa
5 Nisan 2022, 19:42
sizden93
Abone

Kadın erkek aynı ortamda oturmak

Kadın erkek aynı ortamda oturmak

Can42928
1.si akraba ziyaretlerinde kadinlarin ve erkeklerin ayni alanda oturmasi caiz mi ?

2. Doyduktan sonra yemek haramdir. Yemek yedikten sonra findik fistik meyve cay yiyiyoruz. Bunun sakincasi varmi

3. Haram beğenen dinden çıkarım ?


Yorum: Sorular

Tevbe
1- Eğerki kadın İslam’a uygun bir şekilde örtündüyse ve karşısındaki erkekler de gözlerini haramdan sakınırlarsa bir sakınca yoktur. Ancak zorunda kalmadıkça bundan sakınılması gerektiğini, birbirine nikahı düşen kadın ve erkeğin bir ortamda bulunmaması gerektiğini dile getirmiştir bazı alimler, ve bazı alimler de evin hanımının kocasının misafirlerine hizmet edebileceğini dile getirmişlerdir.

Okudunuz mu?  Kelimelerin anlamı: İnşAllah,ya Allah billah, evelAllah, alimAllah, ya Allah, bismillah, maşAllah, eyvAllah, hayAllah...

2- Doyunca yemeğe devam etmek haramdır yani çatlayana kadar yemek hem mideye zarar hem de insana ağırlık hissi verir. Peygamber efendimiz s.a.v. midemizin 3 / 1 ini yiyecek, 3 / 1 ini içecek, 3/ 1 ini de hava olarak bırakmamızı bize tavsiye etmiştir. Çay içmenin bir sakıncası yoktur yanında kararında fındık fıstık ve sonrasında yine kararında meyve yemenin bir zararı yoktur. allah-ü Teala israf edeni sevmez.

Okudunuz mu?  Utanmak ve ümitsizlik

3- Müslümanın harama bakması beğensin veya beğenmesin haramdır ve günahtır. Dinden çıkarmaz ancak tövbe edip bir daha tekrarlamamaya gayret etmesi gerekir.


Yorum: Kadın erkek aynı ortamda oturmak

mumsema
< kadın İslam’a uygun bir şekilde örtündüyse ve karşısındaki erkekler de gözlerini haramdan sakınırlarsa bir sakınca yoktur >
Bu fetvadır yani bazı alimler "kaçınılması zor durum" saydıkları için "tesettür ve her kadının erkeği bulunması şartıyla" fetva verilmiş
Normalde kadın erkek asla aynı ortamda oturmamalıdır bu dinimizin açık bir emridir.

Okudunuz mu?  Havas İlmi Nedir?

< Doyduktan sonra yemek haramdir >
Yemek yemek mübahtır dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz ama tavsiye edilen tıka-basa yememektir.

< 3. Haram beğenen dinden çıkarım ? >
Bunu çok kişi sordu, kim uydurdu bunu bilmiyorum ama günah işlemek ile asla dinden çıkılmaz

Bu kategoride yer alan Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın erkek aynı ortamda oturmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.