Anasayfa
2 Eylül 2022, 8:31
sizden95
Abone

Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı ?.

Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı ?.

ÜSTÜNBAŞ
MEKKE’ de (KABE’de) kadınlar ve erkekler hiç ayrım yapılmadan aynı saflarda namaz kılıyor.. MEDİNE’ de kadınlara ayrı yer tanzim edilmiş.KABE’ de zaruretten dolayı olabilir mi ? Dinen fetva verilirse memnun oluruz. Allah razı olsun.. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Amin ! ÜSTÜNBAŞ

Okudunuz mu?  Hz. Fatıma annemizin yüzüğünde ne yazar ?

Cevap: Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı ?.

mumsema
< KABE’ de zaruretten dolayı olabilir mi ? >
Kabede de önlem alınıyor ama kadın erkek karışıklığının önüne maalesef geçemiyorlar.
Zaruretten dolayı caizdir.


Yanıt: Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı ?.

Kılıçali49
< Dinen fetva verilirse memnun oluruz. Allah razı olsun.. >
Fetvayı hangi müftümüz versin kardeşim?:)

Okudunuz mu?  İstemeden Dinden Çıkılır mı ?

Bir defa,Kabede farz namazlara 1 saat kala hanımlar tavaf,dolayısıyle orta bahçeye alınmıyorlar.Haremin içinde ise,hanımlarla erkeklerin namaz kıldığı yerler ayrılmış durumda…Bunları biliyor olmalısın…

Buna rağmen;hiç bir erkek gidip,hanımların bölgesinde namaz kaılmaığı halde;maalesef bazı hanımlar gelip,onca erkeğin arasında ısrarla namaza duruyor.Bu,münferit bir olaydır.Bu durum için görevliler çok büyük mücadele veriyorlar,ama başarılı olamıyorlar.Nedeni ise,zor kullanamamalarıdır.Ben bunun yüzlerce örneğini gördüm.Ne yapsın görevli?Elinde cop ile hacı mı kovalasın…

Okudunuz mu?  VAllahi Cehenneme giren mümin, orada 80 yıl kalmayınca çıkamaz.. Hadis aciklamasi?

Bu husus hacıların kendilerinden kaynaklanan bir sıkıntıdır.Hanım ve erkeklerin Kabede, Medinedeki uygulamanın benzeri şekilde ayrılması sözkonusu bile olamaz.Çünkü tavaf,her hacının her an yapmaya hakkı olan bir ibadettir…Kabe demek,tavaf demektir bir anlamda…Bu durumda,tüm sorumluluk hacıların kendilerinde olmaktadır…Gitmesinler karşı cinsin arasına namaz için,değil mi?Bunun için hangi makamı suçlayabiliriz?

Okudunuz mu?  İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Selam ve dua ile…


Cevap: Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı

Hoca
Mescid-i Haramda Erkek ve Kadınların Bir Arada Namaz Kılmaları

Hac mevsiminde Mescidi Haram da erkek ve kadınların karışık vaziyette namaz kılmasında muhazat gerçekleşiyor mu? Gerçekleşiyorsa erkeklerin namazı bozulmuş sayılır mı?

Okudunuz mu?  Dinden çıkmışım gibi hissediyorum sebebi nedir?

Gerek İmama uyanın imamın önüne de durup namaz kılması gerekse kadınla erkeğin aynı hizada durup aynı imama uyarak aynı namazı kılmaları hakkında mezhep imamlarının görüş ve ictihadları farklıdır.

Maliki, Hanbeli ve Şafii mezheplerine göre, kadınla erkeğin yanyana durup namaz kılması, iki tarafında namazını bozmaz. Ancak bunda kerahet vardır. Kabe de ise bu kerahette kalkar. Çünkü bu iki cinsin orada ayrı ayrı yerlerde durup namaz kılması çok zor, hatta bazen imkansızdır. O halde sözü edilen üç mezhep te muhazat hükmü yoktur.

Okudunuz mu?  Küfür etmenin ve Yalan söylemenin cehennemdeki cezası nedir?

O halde hac mevsiminde Hanefi Mezhebine bağlı bulunan kadın ve erkekler ayrı ayrı yerlerde namaz kılma imkanı bulamadıkları takdirde bir arada sözü edilen üç mezhebe uyarak kılabilirler. Bu bir fetvadır.

Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Celal Yıldırım


kabede kadın erkek namaz, kabede kadın erkek karışık namaz, kabede kadınlar nerede namaz kılıyor

Bu kategoride yer alan Komünizm dinimize uygun mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabe’ de Kadın – Erkek aynı safta kılıyor !!. Bunun bir mahsuru var mı ?. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.