Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

viast
selamun aleyküm, geçen tv de mısır ile ilgili bir haber vardı, pazar günü hristiyanlar bir meydanda mı bir yerde mi ne ibadete gidiyorlar, müslümanlarda onlara eşlik ediyor ve onlarla beraber ibadet ediyorlar, tabi müslümanalr namaz kılıyorlar orada. bu durum hristiyanlarla müslümanların birlikte ibadet etmesi doğru bir davranış mı müslümanlık adına? ayette Rabbimiz diyor ki hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin onlar ancak birbirlerinin dostlarıdır. diyor. yorum ve görüşleriniz nedir bilgisi olan paylaşabilir mi ? bana aynı ortamda hristiyanlarla müslümanların ibadeti ters geldi..

Okudunuz mu?  Annem ve kız kardeşime beddua ettim

Cevap: MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

HAMMADUN
Rab’bim yeryüzünü müslümanlar için mescid kılmıştır. Müslüman dağı minare, göğü kubbe, Toprak, beton, demir, çakıl, çimen, kumsal, orman, aklınıza ne geliyorsa temiz ve necasetten arındırılmış her yerde ibadetini yapar.

Dinimizce necis olan şeyler de bellidir. Mekan olarak necis olan yerlerde de namaz kılabilir. Yalnız necaseti temizlemeye gücü yetiyor ve temizliyorsa. Temizlenmişse. Bunun dışında necis olan yerde namaz kılınmaz. Temizlik şarttır.

Okudunuz mu?  Saç düğümü güsüle mani mi?

Müslümanın böyle bir problemi yoktur. O Allah’ın yarattığı yer yüzünün her milimetre karesini kendine mescid edinebilir.

Hristiyanlarda durum nedir….???

Bilemem. Ancak ayin yapmak için kiliseye ihtiyaçları olduğuna göre, sanırım onların ibadethaneleri allah-u Taala’nın ibadethane kıldığı yer yüzü değil. Elleriyle inşa ettikleri ve Allah’a şirk koştukları putlarıdır. En büyük necaset olarak onlara putları yeter.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken vaktin çıkması

Peki… Müslüman ve Hristiyanlar aynı mekanda yani kilisedeler ise. Müslümanın en büyük necaset denilen putların karşısında namazı nasıl olur….?? Ayasofyadaki gibi olur.

Mümkünse putları bir örtü ile gizler.

Olmadı….??? Gözlerinin üst kapaklarını, kaşlarını çatar gibi gözlerinin üzerine örterde, secde edeceği yerden daha ileriyi görmemiş olur.

Okudunuz mu?  Kuranla ilgili bir söz davetiye sözü

Olmadı….??? Hristiyanların kıblesiyle, İslam’ın kıblesi farklıdır. Kendi kıblesine yöneleceğinden putu karşısına almamış olur.

Olmadı….??? Eğer yöneldiği kıblede de bir put var ise, Başkalarının da görüp, bunun üzerinden hüküm yürütebileceği savından hareketle ve (Biz gördük, müslümanlar bizim putlarımıza karşı namaz kılıyorlardı) bu tür bir söylemle, hurafelerin doğabileceğini göz önünde bulundurarak. Namazı Vaktinde eda edemiyeceğini anlayan müslüman, zorunluluklar karşısında, gereğinde kıblesini değiştirip, kıbleye niyetle namaz kılabilir. Bunu yaparkende kıbleye doğru tekbir getirip, Sağ ayağının topuğu üzerinde ve sol ayağının burnu üzerinde sağına, veya tersi hareketle sola doğru dönebilir. Niyet kıble ve tüm cihetlerde rabbimindir anlayışıyla muvakkat bir zaman için bunu yapmasında, putlara karşı namaz kılarak daha sonraki hristiyanların, biz müslümanları putlarımıza karşı namaz kılarken gördük demelerinin önüne geçebilmek içindir.

Okudunuz mu?  Bilmeyerek Yaptığımız şeylerden Sorumlu Muyuz ?

Hülasa değerli kardeşim konu oldukça uzun. Aynı yerde ibadet etmek müslüman ve hristiyan için mümkün değildir. İbadet türleri farklıdır. Yalnız ben papa’nın huzur duruşu adı altında imamlarca oyuna getirilerek, kıyamda ellerini bağlar vaziyette durduğunu gördüm. Sizde görün istedim buraya bir resim yapıştırdım.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebine göre guslün farzı nasıl alınır?

MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

Cenabet cenabet kıyamda durmanın ne manası vardır derseniz. İmamın huzur duruşu kazığına karşı o kadar da hristiyan kazığı olacak artık. Birde hazır oraya kadar gelmişken iman etse, O makamların hepsini bırakıp imana gelse. Ahiretini kurtarırdı ahmak adam.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Hz musa ve Hz adem tartışması Hadisi

Cevap: MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

Star
Allah razı olsun paylaşım için.Çok güzel bir makaleydi 🙂


Cevap: MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi.

viast
Hıristiyanların kıblesi neresidir?

Doğu tarafıdır.

Bu kategoride yer alan Fatihada kelime yanlışlığı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

MÜSLÜMAN ve hristiyanların aynı ortamda ibadet etmesi. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.