Anasayfa
2 Kasım 2022, 1:25
sizden93
Abone

Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi?

Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi?

Trompete7
Selamun aleyküm kardeslerim,

ben (affedersiniz) uykuda ihtilam oldum, kötü rüya gördükten sonra. Simdi, ben ihtilam olurken uyanmisim, ve hemen banyo ya kostum, kendimi yikamak için, ve güsül abdesti almak için. Problem su ki, simdi abdest aldiktan sonra, ben yeniden namaz abdestini aldim, ve abdest alirken, acaba kalan meni geldiyze, ben simdi yine cunüp mi oldum tekrardan? Sehvetle gelmedi ama, yani (COK AFFEDERSINIZ) ereksiyon (cok affedersiniz) yoktu artik.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde abdestin farzlarının delilleri nelerdir?

Simdi ben tekrardan mi banyo ya girip kendimi yikayip gusül abdest mi almam gerekiyor? Sadece onu söyleyin lütfen bana.

Tekrarden kelimelerin yüzünden, özür dilerim 🙁

InsAllah bana cevap verebilirsiniz 🙂


Cevap: Bu sekilde bir kez daha güsül abdesti gerekir mi?

imam
Gusülden sonra gelen meniden dolayı gusül gerekir mi? Ve de durup dururken gelen meni guslü bozar mı?

Şehvetsiz olarak gelen meniden dolayı gusül abdesti almaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Zikir mi üstün? Rabıta mı?

Ancak, ihtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra, şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.

Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar gusletmesi gerekmez.


Cevap: Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi?

Trompete7
Bende şehvetsiz geldi, cunkü (affedersiniz) ereksiyon bitmisti. Simdi yeniden yikanmam gerekicek mi ?

Okudunuz mu?  Müslüman birine küfretmek dinden çıkarır mı?

Anlamiyorum ben ama bunu. Bence bidaha ereksiyon olursa ve geri kalan meni bu sekilde, yeni ereksiyon ile gelen meni den sonra gusül gerekmesi lazim.


Cevap: Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi?

İslambol
Eğer tamamen temizlemeden boy abdesti aldıysan ve ardından geldiyse alman gerekir.Çünkü kanalı tamamen temizlemen lazım. Yukarıda yazılanları yapmadıysan ve kısa sürede yine akıntı olduysa tekrar gusletmen gerekiyor.

Okudunuz mu?  Ben birini seviyorum ama annem istemiyor

Kayıtsız Üye
Ben yarım saat bekledim iyice kanalı temizledim meni yoktu sonra gusül aldım alırken bir akıntı geldi menimi bilmiyorum gusül almama gerek yok değilmi lütfen cevap verin


arifselim
Yarım saat bekledikten sonra artık bu gelen sıvı meni olsa bile gusle engel değildir veya gusülden sonra akmış olsa bile yinede gusle engel olmaz.


Kayıtsız Üye
Meni aktıktan sonra 15 dakika bekledim ve abdestimi aldım güzelce tahreti aldım abdestten sonra 1 damla aktı ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Kuranda ismi gecen 25 peygamber

arifselim
Böyle bir durumdan sonra artık hiç bir şey yapmana gerek yoktur. Bu gelen meni sadece namaz abdestini bozar. Çünkü bir süre beklemek yada idrar yaptıktan sonra artık gelen meniden dolayı cünüp olmazsın.


Kayıtsız Üye
Hocam çok özür diliyorum bu soruyu binlerce kez sormuşlar okudum ama benim vicdanim rahat etmedi bir de sizden duymak istedim özür diliyorum ben ramazanin 6 ci gününde orucumu açtiktan sonra mastürbasyon yaptim 4 dk 6 dk bekledim banyo yaptim güsül abdesti altim aldim öncede bol bol işedim ki sorun olmasin 3 4 defa sağlam olsun diye güsül abdesti aldim kendimi kurularken havlu ile çikicakdim üstümü giyecektim bir bakdim ki bir su geldi meni değil gelen mezi direk çünkü küçük bir su geldi ben sildim geçti başka bir şey gelmedi bu beni yeniden cenabet yapar mi bir daha yapmam gerekir mi banyo ben orucumu tutuyorum vicdanim rahatsiz oldu boşuna cünüp cünüp tutmim diye sizin affiniza siginarak bu soruyu ilettim siz aytinlatin beni hocam içim rahat değil sizden duyarsam rahatlar bir daha yapmama gerek var mi

Okudunuz mu?  Şuanda dünyada peygamber soyundan gelen kimse varmı

arifselim
Tam olarak anlattığın ve okuduğun gibi bu durumda artık gelen sıvı meni değildir ve meni olsa bile idrar yaptığın için artık bu cünüp yapmaz. Zaten akan mezi ise sadece namaz abdestini bozar.


Behbeh
Hocam ben cünüp olduktan sonra biraz bekleyip guslettim yaklasik yarim saat surdu ciktim aradan bir 5 dakika daha gecti ve tuvalete gittim iserken yogun bir sivi ile karisik isedim sanirim meniydi ama seffafti idrar ile karisikti benim tekrar gusletmem gerekrmi simdiden teşekkür ederim 😊

Okudunuz mu?  Ramazanda vesvese

ACİLSERVİS
İdrara çıkmamış ve yürümemişsin eğer gelen meni ise tekrar gusül alacaksın.


Sayınsa
Selamün aleyküm

Benim bir sorum var.Ben rüyalandım..
Daha birkaç dakika sonra ise hemen uyandım.Ve tuvalete gittim.İdrarımı yaparken pek bir şey göremedim.Yani beyaz veya sarı rengine kaçan bir yapışkan sıvı göremedim.Bu ara da çamaşırım da bir şey yoktu.Sonra kurulandım.
Fakat içim içimi yiyor.Ya kurulanırken meni gelmişse gusulüm bozulmuşsa diye.
İdrarımı yaptıktan sonra kurulanırken meni gelse gusül abdesti bozulurmu ?

Okudunuz mu?  Allahın varlığına ve birliğine inanmak

arifselim
Aleykum selam. Uyandığında ve idrar yaptığında da bir şey görmediysen cünüp değilsin. Boş yere acabalarla uğraşmana gerek yoktur. İnsan sadece kesin bildiğinden sorumludur. Bilmediğinden değil.


gusul abdestinden sonra gelen akıntı, gusul abdestinden sonra akıntı gelmesi, gusül abdestten sonra sperm gelmesi

Bu kategoride yer alan Yellenme hissi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.