Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

zyp_erdem
Selamün Aleyküm .

Size uzun zamandır aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum .
Son zamanlarda paylaşım sitelerinde gençlerin
"kimi benden çok severseniz onu sizden alırım (Allah c.c)" diye bir yazı yazdığını görüyorum. Bir iki derken onlarca kişi beğeniyo onlarında hoşuna gidiyo onlarda yazıyor böyle böyle yayılıyo. Benim dikkatimi çok çekti bu söz ve araştırdım böyle bir ayet bulamadım hadis var mı bilmiyorum.
Yazıyı yazana diyorum ayet mi hayır diyo ee niye Allah c.c yazıyosun diyorum lakırdı yapıyo.
Üstadlar bu konu için ayrınlatırsanız sevinirim.
Bende gencim 17 yaşındayım fakat dikkat etmeye çalışıyorum böyle şeylere.
Siz bana ne kadar yardımcı olursanız bende o kadar kişiyi uyarırım şimdiden çok teşekkür ederim.

Selametle . . .


Cevap: Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Ayet yok, çoğu hadis kitaplarını okudum ama öyle bir hadis’e hiç rastlamadım.
Nette araştırdım sadece faciabook sitesinde var kaynak yok hadis değil.:)

Okudunuz mu?  Alevilere ramazan orucu farz mıdır

Cevap: Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

zyp_erdem
Hocam bende araştırdım sadece faciabook da var.

holy45 arkadaşım ben hadis olduğunuda zannetmiyorum 🙂 yinede teşekkürler


Cevap: Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

holy45
peki arkadaşım benim din kültü hocamın internetle ilgisi yok bize yalan bilgide vermez öle bişi varmış


güleda
bu söz hadis ve ayet değilse bile büyüklerin tavsiyelerindendir bence.. halk arasında buna benzer sözler söylenir… ama Allah’a ve Rasulune isnat etmek çok yanlış


Kayıtsız Üye
selamun alekum dostlar bu söz mevlanaya aittir. hatta devamıda var

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:

"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."

ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur…

Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya…

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur…

Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.

Okudunuz mu?  Azrail (as) tek başına binlerce insanın canını nasıl alır?

En garibi de budur ya… Öldüm der durur, yine de yaşarsın…

Mevlana


Kayıtsız Üye
Hadis değil mevlananın sözüdür.
Saygılarımla


myraaa
Hayır ayet değil, Kur’an’da böyle bir şey yazmıyor. Bu Mevlana’nın bir sözü. Şimdi ergenlerin hiçbir şeyi anlamadan söyledikleri söz. Ergen dediğim hani şu hepimizin geçirdiği sıkıntılı dönem değil, bunda seviye atlamış, her bir haltı sevgiliye bağlayan 14-15 yaşındakiler. (Her 14-15 yaşındakilere laf atmıyorum, sevgilisi olana da demiyorum, hani şu bildiğimiz ergenlikle alakası olmayan ama atarlı ergen rolü üstlenen bir kaç grup var ya, onlar için diyorum.)

Sözün orjinali şöyle:

Allah der ki:”Kimi benden çok seversen, onu senden alırım,” ve ekler:”Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.”

Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur…

Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya…

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur…

Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.

En garibi de budur ya… Öldüm der durur, yine de yaşarsın…

Okudunuz mu?  Ezan okunurken dua etmek

-Mevlana

Şimdi bu söz gerçekten güzel olduğu için saçma salak insanlar paylaşıyor bu sözü, onlar sevdikleri insanlara rahatlıkla onları sevdiklerini korkudan söyleyememek nedir, bilmezler. Aman çok sevmeyeyim, anneme babama (vb.) onları çok sevdiğimi söylemeyeyim de başlarına bir şey gelmesin korkusuyla yaşamak nedir, bilmezler. Çok sevmekten korkmazlar. Onların çoğu işin eğlencesindedir. Saçma sapan kullanırlar buldukları her sözü. Sanki her büyük sorun onların sevgililerinden ayrılmalarıdır, bir de cahillikte level atlayıp Allah c.c. yazarlar.


Kayıtsız Üye
zamanla ağızda evrim geçirmiş kelam olsa gerek mevlana belkide bu şekilde anlam vermeye cevaz etmeyecce şekilde söylemiştir ama bizler bu kelimeyi evirip çevirip bu hale getirmişiz belkide selamaleykum…


Kayıtsız Üye
Allah’ın böyle bir ayeti yoktur.Bildigim kadarıyla hadis de yok.Fakat MEVLANA’nın bir dizesi var.
Aynı zamanda eski insanlarımız.DEMA KİMSEYE SEVDİGİNİ SÖYLEMA..Laz şivesi ile…
AnaAnnem ; deme kimseye sevdigini,
Burdaki amaç ; birini çok seversin eceli gelir ölür,sende o öldü diye kahir edersin.Belki üzüntüden sende ölürsün 1.ihtimal bunun için
Ayrıca birini çok seversin can ciğer olursunu.Fakat yarının ne getireceği belli olmaz Can dostun olur sana CAN DÜŞMANIN ..
can düşmanın olur sana can dosttun.Tanımadıklarınıza önyargı,nefret beslemeyin yarın sevebilir dost olabilirsiniz.Dostlarınızda düşmanınız olabilir.

Okudunuz mu?  Askere gitmemek, askerlik yerine para vermek günah mı

BU SÖZ BUNUN İÇİN SÖYLENMİŞTİR.BAŞKA AMACI İZAHI YOKTUR.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar eğer hadisde yoksa ayetde yoksa Mevlana Allah’ın öyle dedigini nerden biliyor her gördüğünuze inanmayin.


Kayıtsız Üye
Doğru olabilirde olmayabilirde senin bakış açın nedir buna benim bakış açım şudur bundan şunu çıkardım sen çoook sevicen sevdiğin için her kılığa giricen. Onun için herşey yaparım dicen saçını başını kılığını tarzın yaşamını değiştiricen ama bunları sırf fani dünyadaki geçici bir insan için yapıcaksın peki ya rabbini bukadar çok sevmiş olduğun insandan daha çok sevseydin belki Allah için bu kadar değişicektin belki o bizi affetsin diye hayat tarzını saçını başını tarzını kılığını yaşam tarzını değiştirecektin bu sözün bir ayet oldunu sölemiyorum yanlışta demiyorum ama burda vurgulanan mesele derin burdan gerçekleri azda olsa sezebilirsiniz dünyada olan aşk sevgi bir mecazi dir


Kayıtsız Üye
Allah derki diye başlıyorsa mevlananın sözü bunda bir sakatlık yokmu arkadaşlar ayet isnad eder gibi. Mevlana sözü diye insanlar ayet yada hadis sanıyor

Okudunuz mu?  Namaz kılarken küçük beyaz parıltılar görmek neye delalet eder?

Kayıtsız Üye
Peki neden Allah der ki diyor en basta Bu ayet degilse mevlana yalan atiyo demek eğer dogruysa neden kur`an da yok ??


Kayıtsız Üye
Merhabalar , Allah tarafından verıldıgı için KUDSİ HADİS tir ..Peygamber efendimizin, mânası da, kelimeleri de kendisinden olan sözlerine hadis denir. Mânâsı Allahü teâlâ tarafından bildirilip de, Peygamber efendimizin kendi kelimeleriyle bildirdiği sözlere ise hadis-i kudsî denir. Bunun için, hadis-i kudsîler nakledilirken, (Allahü teâlâ hadis-i kudsîde buyurdu ki…) denir. S. Ebediyye ve diğer kitaplarımızdaki hadis-i kudsîlerden bazıları şöyledir:

Oruç benim için tutulur. Onun karşılığını ben veririm!
Yere ve göğe sığmam, fakat mümin kulumun kalbine sığarım.
( La ilahe illAllah benim kale’mdir. Bunu okuyan, kaleme girmiş olur. Kaleme giren de, azabımdan kurtulur.)

kısacası kudsi hadisi arastırabilirsiniz bu konu hakkında 🙂

kudsî hadislerin de ilk kaynağı Allah Teâlâ olduğuna ve Hz. Peygamber tarafından ondan rivayet edildiğine göre, bunlar da vahiydir. Binaenaleyh, vahiy olmak bakımından Kur’ân-ı Kerim’le hadis-i kudsî arasında herhangi bir fark mevcut değildir. Bununla beraber Kudsî hadisler Kur’an’dan sayılmazlar; "her ikisinin de kendilerine has özellikleri vardır ve bu özellikler ikisinin aynı şey olmalarına engel teşkil ederler"

Okudunuz mu?  El öptürmek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Hadis deyilse mevlana kim? Mevlana Allah kendisini anlatiyor al bakara suresinin 286 ayetinde. Allahtan baska kimse kendisine mevlana derse o putdur. He bide. Allah’a ve Rasuluna sallAllahu aleyhi va salleme iftira atan ebedi cehennemlikdir. Bilginize. Yani yalandan adlarindan bir sey uydurup soyleyen.


vuslata_dogru
Söz Mevlana Hazretlerine aittir.Birebir Kuran-ı KErim’de ve hadisi şeriflerde yoksa reddediyorum diyen arkadaşlar trende ayeti şeriflerde ve kurani kerim de geçmez o zmn trende yoktur mu diyorsunuz?İçeriği aynı olan ayeti kerimeyi atıyorum.Tevbe süresi 24.ayet.Akıllarımız hamallığını yapalım diye değil kullanalım kıyas edelim diye var.Bu ayeti kerime üzerine düşünürsek Mevlana Hz.lerinin dediğiyle aynı yere çıkar.Allah der ki der evet ayeti kerime de Rabbim de aynı şeyi söyler biraz düşünebilen ,aklını kullanabilen farkedecektir.
TEVBE-24: Resulum! De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz alış-verişler, hoşunuza gitmekte olan meskenler, size Allah’tan ve O’nun Peygamber’inden, Allah yolunda cihaddan daha sevgili iseler, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah faşiklar güruhunu hidayete erdirip doğru yola iletmez.

Okudunuz mu?  İslamda kırbaç ile ceza konusu

Omer Faruk
Güzel kardeşim kendince yorumlar getirmişsin. Ama din senin yorumlarına göre olmaz. Eğer Mevlana’nın kastettiği; Kur’an ayeti ise böyle bir şey demeye zaten hakkı da yok selahiyeti de yok. Çünkü kendisini Allah yerine koymuş olur. Yok eğer, kastettiği Kur’an’daki AYET kavramından tevellüd eden "işaret" ise tamam.

Ancak Allah buyurdu ki dediğiniz andan itibaren oraya kendi yorumunuzu yazamazsınız. O zaman Allah buyurmamış siz kendinizi Allah yerine koymuş ve buyurmuş olursunuz. Bunun ne getireceğini söylemeyelim ama tehlikeli bir sonuç getireceğini söylemekle yetinelim, vesselam.


ixa
Bu söz ile kastedilen,Sevilecek şeylerin Allah için sevilmesidir.Allah için sevmek ise helale uygun sevmektir.Allah’ın bizlere tavsiye ettiği şekilde ve helale uygun olarak istediğinizi sevebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Basimiza gelen her türlü sıkıntı yapıp ettiklerimizden diye bir ayet var ben oğlumu kaybettim Allah bana ceza mi verdi yaptığım yanlış ya da hatalar yüzünden

Okudunuz mu?  Bir gayrimuslimden kan alinabilir mi?

vel Fecr
< Basimiza gelen her türlü sıkıntı yapıp ettiklerimizden diye bir ayet var ben oğlumu kaybettim Allah bana ceza mi verdi yaptığım yanlış ya da hatalar yüzünden >
Enfal 28; Va’lemû ennemâ emvâlukum ve evlâdukum fitnetun ve ennallâhe indehû ecrun azîm(azîmun).

Ve biliniz ki; çocuklarınız ve mallarınız, sizin için sadece bir fitnedir (imtihandır).Büyük mükafat Allah’ın katındadır.

bunun Allahtan geldiğini bil ve şeytana açık kapı bırakma inş. sabredersen derecen artar. belki günahların affolur en doğrusunu rabbim bilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşlerim bu yazı mevlana Celaleddin rumi hz. Aittir , sözlerinde sevginin sadece ALLAH.C.C.ya öcelik olduğunu ondan başka yaradılan her ne var ise hak sevgisinin altında olduğunu gösterir, ve bize derki siz beni sevin bende size sevdireyim ben size yarattıklarımı sevdirmez isem siz nasıl seversiniz der, çok şükür bizleri yaradan MEVLAMIZ dışında olan en baş ailemiz ve diğerlerine olan sevgimizin aşırısı iblisin bize HAK kın büyüklüğünü unutturup kime olan sevgimiz RABBİMİZ İN üzerine çıkar ise işte o zaman bu ilahi sırlı cümleler hayat buluyor ve derki imtahan ya öğretecekya biz cahil kullarına kimi benden çok sever isen onu senden alırım onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım mevlana hz.bunu RABBİM AYET ile dedi demiyor yaşatıyor bize bunu diye anlatıyor sadece
birde büyük konuştuğumuz sözler de buna dahil asla yapmam kimse yaptırmaz ben buyum değişmem gibi vs sözler bunların hepsi elinde olan RABBİM biz cahil kullarına yaşatır sen yapmam dersin RABBİM İZ yap dedikten sonra gerisi boş her lafımız ALLAH.C.C.yüceliği ve öceliğimiz olsun yani ALLAH.C.C.izni ile yapmam etmem gitmem vs gibi söylememiz gerekir HAK sevgisi yaradılan her şeyin üzerindedir birdir tekdir ve.sonsuz dur insan nasibi var ise okuyunca anlaması iyidir okuyup anlamayan yaşayıp anlar başımıza her ne verir ise RABBİMİZ YÜCELER YÜCESİ BİR OLAN ALLAH.C.C.HU kötü imtihanlar yaşamadan anlamak ümidi ile ALLAH.C.C.emanet olun hakkınızı helal edin RABBİMİZİN bize öğrettiği söylememize müsaade ettiği kadarı ile elimizin yazdığı ve dilimizin döndüğü kadarı ile yazımızı paylaştık faydamız olur ise çok şükür RABBİME bereketli gecelerimiz olsun inşa ALLAH.C.C.

Okudunuz mu?  Vesvese ve namaz...ramazanda neden oluyor,şeytanlar kapalı....

Kayıtsız Üye
İşte cevap bu kadar basit insanlara Kuran-ı Kerim i okuyup da ordan araştırmak yerine kolaya kaçıp internette sadece o ayeti bulmaya çalıştırıyorlar ve tembelliğe alıştırıyorlar. Eğer bu ALLAHın bir ayeti değilse Mevlana ALLAHın dediğini nerden biliyor


kimi benden çok seversen onu senden alırım ayeti, Allah derki kimi benden çok seversen onu senden alırım ayeti, kimi benden çok seversen onu senden alırım ayet

Bu kategoride yer alan Haram bir para yemek. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.