Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur, sözü doğru bir yaklaşım mıdır

Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur, sözü doğru bir yaklaşım mıdır

TarikateSon!
Bunu şunun için soruyorum.Bir sofi tanıdım.İsmailağa cemaatine bağlı.Şöyle söyledi:”Valla şeyhim bana namaz kılma desin,bundan sonra namaz kılmana gerek yok desin,ben namaz kılmam”.

Bir başka müridini-ki kendisi rahat 65 veya 70 yaşlarında var-şu sözüne şahit oldum:”Buralara gelmek herkese nasip olmaz,o yüzden kıymetini bilin,ve sakın ola ki asla şeyhinizin söylediklerine uymamazlık yapmayın,ne diyorsa harfiyyen uyun,sakın kafanızda yorum yapmayın,acaba doğrumu diye düşünmeyin bu şeytandandır bilesiniz,gözü kapalı bir şekilde şeyhinizin talimatlarına uyun”.

Tevbe Suresi 31. Ayet:

"Onlar, Allah’dan başka bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler,…”

Nitekim bu âyetin mânâsı hakkında meşhur Hatim-i Tâî’nin oğlu Adiy demiştir ki: "Resulullah’a geldim, boynumda altından bir haç vardı, -ki Adiy o zaman henüz müslüman olmamıştı ve Hristiyandı- Resulullah (asv) Berâetün (Tevbe) Sûresi’ni okuyordu, bana "Ya Adiy şu boynundaki veseni at." buyurdu. Ben de çıkardım attım. "Allah’tan başka hahamlarını ve rahiplerini de rab edindiler." anlamına olan âyetine geldi, ben: "Ya ResulAllah, onlara ibadet etmezlerdi." dedim. Resulullah buyurdu ki:

"Allah’ın helal kıldığına haram derler, siz de haram tanımaz mıydınız? Allah’ın haram kıldığına helâl derler, sizde helâl saymaz mıydınız?"

Okudunuz mu?  Zemzem suyu ile ilgili soru

Ben de "Evet" dedim. "İşte bu onlara ibadettir." buyurdu.

Rebi’ demiştir ki, "Bu rablık İsrailoğullarında nasıl idi?" diye Abdul’âli-ye’ye sordum. O da "Genellikle Allah’ın kitabında hahamların sözlerine aykırı olan âyetler bulurlar, bununla beraber kitabın hükmünü bırakırlar da hahamların sözlerini tutarlardı." dedi.

Bu rivayetler şunu gösterir ki, herhangi birini rab edinmiş olmak için behemahal ona "rab" adını vermiş olmak şart değildir. Allah’ın emrine uygun olup olmadığını hesaba katmayarak, onun emrine uymak ve özellikle de dinin hükümlerine ait olan hususlarda onu kural koymaya yetkili sanıp ne söylerse, ne emrederse doğru farzetmek, ona uyduğu zaman Allah’ın emrine ters düşeceğini düşünmeden hareket etmek, onun emirlerini taparcasına yerine getirmek onu rab edinmek ve ona tapmak demektir.


Cevap: ”Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur”,sözü doğru bir yaklaşı

karadamlalar
sürekli vurgulamaya çalıştığım "mutlaklık" konusunda güzel bir açıklama,cezakAllahu hayr.


Cevap: ”Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur”,sözü doğru bir yaklaşı

BEYAZ_gul
bir kisi yuzunden bütün cemati karalamak sizin gibilere yakisir.
kafadan uydurma olan hikayelerini kendine sakla.

hakkimi……?? helal etmiyoruz………..


Cevap: ”Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur”,sözü doğru bir yaklaşı

cihad38
sürekli vurguladığı mutlaklıkmış,
ama sürekli bir iki kişinin ağzından duyduğu kendine göre sapıkca (söyleyene göre mürşitten istifade edebilmenin,yani itaatin yolu olan) sözlerin arkasına sığınarak yüzlerce yıldır milyonlarca insanın islamı en temiz en güzel yaşama biçimi olan,sünneti seniyyeyi, sürekli maval okuyanlardan daha güzel yaşayan insanları topyekün dinsizlikle itham ederler.
insanların zekasına’! gerçekten hayranım.

Okudunuz mu?  Münafık biri bunları yaparmı ?

TarikateSon!
< bir kisi yuzunden bütün cemati karalamak sizin gibilere yakisir >
Bir bardak süt al ve içine bir tane sinek at,ve sonra iç bakalım o sütü…
Bu örneği bir kişi ile sınırlama gayretiniz de enteresan.Bir kişi yüzünden yüzbinlerce insanı ”Vahhabi” diye nitelendirdiniz,sonuçta O’da bir kişi idi,anlattıklarına İbn-i teymiye’yi kaynak gösterenleri dinlemediniz,anlatıp kaynak göstereni bile sapkın olarak nitelendirdiniz,sonuçta O’ da bir kişi idi,sayıya takılıp kalacak olanlar için değil yukarıda yazdıklarım,sanki ayrı ayrı bin kişiden oluşan yazılar yazsaydım o zaman da mutlaka o bin kişi yüzünden bütün cemaati karalıyorsunuz derdiniz.kişi sayısının ya da kişilerin önemini göstermek için yazılmış şeyler değil,ve Kafadan uydurma şeyler olmadığına Rabbimi şahit tutuyorum,Rabbim’in adına yemin ediyorum.SİZ GÖZLERİ MÜHÜRLÜLER! şeyhleriniz gözünüzün önünde ne büyük günah işlerse işlesin,mutlak surette şeyhinizi temize çıkarmak ile emrolunmuş koyun psikolojisinin esiri insancıklar olmuşsunuz.Sizin için o günahı işleyen şeyhinizden çok,”Bakınız şeyhiniz bir günah işliyor görün bunu” diyeni tutup idam edersiniz.Ve o tapındığınız şeyhleriniz de bunu çok iyi bildikleri için istedikleri şekilde hayatlarını en güzel en lüks şekillerde yaşamaya devam ediyorlar.

Okudunuz mu?  Allah'a söz verip de tutmamak kefaret gerektirir mi?

BEYAZ_gul
Neden Seyh olanlar luks hayati hakk etmiyormu haloo iyimisin sen….? Rizik Allahtan degilmi.. SEYH diye fakirmi olmasi gerekiyor….Bir Cematte Bin değil daha fazla insan var milyonlarca ….hepsinin hakkina girdin iyimi oldu simdi……Seyh yada Ornek verdiğin O cematin Seyh senceNamazini terk edebilirsin ben sana kefilim diye bilirmi….?Diyemez O bahsetigin Cematin Seyhide ASLA demez Mahmmut Efendinin nasıl hakkini odeyeceksin,SULEYMAN EFENDININ nasıl hakkini odeyeceksin, Said Nursinin nasıl hakkini odeyeceksin…..ve daha nice cematin Hakki, bu yukle nasıl gidicek sin AHIRETTE……Soylermisin kendini Olumsuz mu zanediyorsun….dusun bakalim yarina yasayabilecekmisin….Hepsi cikip hesap sormayacakmi….?isin gucun Seyhleri karamalak ne oluyor dinini yayan Islami sevdiren Seyhlere DUSMANMISIN Dusman edinmek istiyorsan Savas mak istiyorsan DIN dusmanlari ile ugras inan senin için daha hayirli olur…:( gunahtan bahsetmissin Elbette seyhlerde gunah isler PEYGAMBERLERDEN BAHSETMIYORUZ gunahsiz olan sadece PEYGAMBERLERDIR Neyse, Kardes bir dusun derim Bunun ahirettide var.iyi dusun Kardes…..inan çok uzuldum Sen benim Din lardesimsin mesajim sana nasihatmi olur uyarimi olur bilemem çok uzulerek yazdigimida belirtmek isterim gercekten coook uzuldum.

Okudunuz mu?  Ensest ilişki niçin günahtır ?

TarikateSon!
Konuda bahsini yaptığım meselelerin gerçekliğine bir de bir Tasavvuf şeyhinin kitabından kaynaklar örnekler buldum,sizlerle paylaşmak istedim,sizlere bahsettiğim sofilerin durumlarını izah eden bir yazı:
Mehmed Zahid Kotku’nun Tasavvufi Ahlak isimli eserinin 1.cildinde yer alan "Nefisle Mücahede ve Zikrullahın Esasları" başlıklı yazıları

……….5. Şeyhe Muhabbet
Beşinci vazifesi ise, üstazına, mürebbisine, şeyhine olan muhabbetten ibarettir. Eğer müridde bu râbıta-i muhabbet olmasa, şeyhinden hiç bir suretle istifade edemez; çünkü feyzine sebeb olan râbıta-i muhabbettir. Bu sebepten bütün turûk-u aliyyede râbıta-i muhabbet rükün, asıl ve esas olmuştur.

Binâen aleyh, aşıkın ma’şûkunda kendini ifnâ ettiği gibi, sâlikin de nefsini şeyhinin nefsinde ifnâ etmesi, yok etmesi; onun emirlerinden hiç bir emre –velev ki hatâlı dahi bulsa– kat’iyyen itiraz etmeyip, reddetmeyerek sözünü tutması lâzımdır. İyi bilmeli ki, bu râbıtalar muhabbete mukàrin olmazsa, zerre kadar fayda vermediği gibi belki de zarar verir.

Şimdi de sana gelelim Haloo!
< Neden Seyh olanlar luks hayati hakk etmiyormu >
Etsinler bakalım o lüks hayatları hak etsinler ama hangi birisi o lüks hayatını (Mersedesini) bırakıp ta ciğer küfesini sırtına alıp pazar meydanlarında ciğer satmayı nefsine yedirebilir.Kaldı mı öyle şeyh elinizde bak bakalım.
< SEYH diye fakirmi olmasi gerekiyor >
Şimdi bu söyleyeceklerim de sana hikaye gelecektir,ama olsun yinede okumanda fayda var.Almanya da 5 tane en lüks vilayetlerinde discotek işleten bir türk arkadaş,bir vesileyle sizlerden birisiyle tanışıyor.adıyamandaki şeyhin vekili ile.Bu vekil gel zaman git zaman bu diskotek işletmecisi türk arkadaşı Tövbe etmeye imkan veriyor,ama bunu yaparken;
”Bak bu kadar sahip olduğun malın mülkün sana şöyle günah olacak,bunların hesabı şöyle görülecek,bunlar ateş olacak v.b.türünden konuşmalar ile bu arkadaşın aklına girip tövbe ettiriyorlar.Buraya kadar ki kısımdan dolayı Allah onlardan razı olsun diyorum.Bu işletmeci arkadaş,neyi var neyi yok hepsini satıyor ve bütün parasını Hizmet(!)e bağışlıyor.Alman bir kadınla evli olduğu için kadını da boşuyor.Nihayetinde bu kardeşimiz beş kuruşsuz kalıyor.Bana bu olayı anlatan sofi son olarak ne dedi biliyor musun?O adamı üstü başı dağınık bir vaziyette bir lokantanın kapısının önünde yemek dilenirken görmüşler.
AMA SEN SEN OL BU ANLATTIKLARIMA SAKIN İNANMAYASIN HAA!

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde tırnak temizliği nasıl yapılır?

< Seyh senceNamazini terk edebilirsin ben sana kefilim diye bilirmi >
Ya hu anlamak istediğini anlarsan anlaşamayız haloo!Elbetteki şeyh sofisine böyle bir şey demez.Benim kastettiğim şeyhe bu denli körü körüne bağlılığın getirebileceği tehlikeyi göstermeye çalışıyorum.Neticede şeyh zannedilen kişilere olan körü körüne yapılan bağlılıklar yüzünden ,sahte şeyhlerin eşli ilişkileri su yüzüne çıkmadı mı.O insanların ki de aynı durumdu,onlarda şeyhlerine körü körüne bağlıydılar,ve istediği her şeyi şeyhlerine verdiler.Düşün ki hiç bu türden sapık şeyhler su yüzüne çıkmamış olsaydı ve bilinmiyor olsaydı.Bende burada namaz konusunda değilde cinsel istekler konusunda şeyhimin her istediğini yaparım diyen bir soficikten bahsetseydim.Sende o zaman bana diyecektin ki,hangi şeyh bunu diyebilir,hiç bir tane şeyh sofisine eşil ilişki teklif eder mi?” diyerek benim üzerime saldırmış olacaktın,ama sonra olaylar meydana çıkınca da yahu arada bir olabiliyormuş diyerek geçiştirmiş olacaktınız.
Beni ahiret hesabıyla ayrıca korkutmana gerek yok,elhamdülillah o korkuyu her müslüman gibi yaşıyorum,ama ahret korkusuyla da gözlerimi her şeye kapalı tutmuyorum,beni ahiretle tehdit etmene gerek yok bu yüzden; < Elbette seyhlerde gunah isler >
diyorsun ya hani,bizim acizane vazifemiz,işte bu günah da işleyebilen şeyhlerinizin işledikleri günahların peşlerinden körü körüne gitmenize engel olabilmek.Bu günah ta işleyen şeyhlerinizi Allah ile aranızdan çıkarmanızı sağlamak,Rabbim niyetimizi hayırlı etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Kuran'da duraklara uymak farz mı?

kompleks
Cemaatin hocaların kulu olmayın, Allah’a kul olun.


Salawat
İyi de BEYAZ_gül kardeş tamam şeyhler fakir olmasınlar ama adamların evindeki eşyaların tamamı da altın kaplama olmasın yani.
Hem sadece 1 kişiyle sınırlı değil onlarca insan tanıyorum Tarikateson kardeşimin verdiği örnekteki gibi şeyhleri namaz kılma dese namazı terkedecek kadar bağlı.
Bu konuda Allah c.c. ın ayetleri açıktır. Söylenecek başka söz yoktur.

Okudunuz mu?  Namaz çeşitleri nelerdir?

BEYAZ_gul
Cemaatin hocaların kulu olmayın, Allah’a kul olun. diyorsun yani bize kafir demis oluyorsun…..
ELHAMDULLILAH ALLAHIN kuluyuz…….!!!!!!

İyi de BEYAZ_gül kardeş tamam şeyhler fakir olmasınlar ama adamların evindeki eşyaların tamamı da altın kaplama olmasın yani.
Hem sadece 1 kişiyle sınırlı değil onlarca insan tanıyorum Tarikateson kardeşimin verdiği örnekteki gibi şeyhleri namaz kılma dese namazı terkedecek kadar bağlı.
Bu konuda Allah c.c. ın ayetleri açıktır. Söylenecek başka söz yoktur.

Evinde altinmi.? hangi Seyh bu adini Alabilirmiyim…?
hangi cemmat lideri namazınızi terk edin.. diye bilir yada hangi insan namazını terk et dediginde namazını terk eder akil mantik isi degil…
bagli olmasina neden karsisiniz kendisine kotü arkadaş cevresi edinse dahami iyi olacak icki kumar vs vs ye bagli olmasi dahami iyi hayalinde Dinini hatirlatan kisiyi canlandirmak yerine kari kiz vs.vs. canlandirsa dahami iyi….

tarikate son Kardese yumusak davranmak istedim cunki gercekten ahirettin için endiselendim üzüldüm….
ama gördügüme göre sen kul hakki nedir bilmiyorsun bilmek dahi istemiyorsun seni korkutugumu tehtit etigim düşünüyorsun ben sadece gercekleri yazdim KUL HAKKINI izah etmeye calistim ama pek dank etmedi ….

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz vefat ettiğinde hz. hasan ve hz.hüseyin kaç yaşında idi?

ama tek sey daha var artik sen PEYGAMBERLERIN VARISLERINE düsmansin
yani sehlere karsi düsman sin galiba… galiba diyede vurgulamak istiyorum…… INSALLAH diyilsindir :(:(:(
yanlis yoldasin hayir isi ile ugras cematlerle degil………


ömerhattab
< SİZ GÖZLERİ MÜHÜRLÜLER! >
Kalbi mühürlüleri biliyorumda bu deyimi kazandıran kendi tarıkatının ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor…Tahrifat tahrifat tahrifat….


ömerhattab
< Ve o tapındığınız şeyhleriniz de bunu çok iyi bildikleri için istedikleri şekilde hayatlarını en güzel en lüks şekillerde yaşamaya devam ediyorlar. >
Yalanda ilerlemiş…Lüks hayat yaşayan tarikat lideri biri bayındır…Diğerleri sade yaşamaktadır…Ama müslümanın zengin olmasına bile kıskanan bu zihniyet deve sırtında biyere gitmiyor ….Bakarsan altlarında arabaları mevcut durumda…Peygamberin sünnetine riayet eden bu şahısa sorsak peygamber zamanında uçak tren araba varmıydı?Cansız taşıtlar yoktu Onun zamanında deve at vb hayvanlar vardı şimdi bunlar herşeye bidat gözüyle bakıyorlar…Bunlara ne gözle bakıyor…


kompleks
Ben kimseye bir şey ima etmedim.

Hocaların değil Allah’ın kulu olun. Bu genel ve olması gereken bir doğrudur neden üstünüze alındınız?

Okudunuz mu?  İbadet niyetiyle ders çalışmak

ömerhattab
< Ben kimseye bir şey ima etmedim.Hocaların değil Allah’ın kulu olun. Bu genel ve olması gereken bir doğrudur neden üstünüze alındınız? >
Evet tarikata son arkadaş a. bayındıra aklını kiraya vermiş…Onun sitesindeki alıntılarla birşeyler etme uğraşında…Ama kendine göre ictihat ettiği konular yeni gibi lanse ediliyor onun mezhebi dört mezhebin karması aklına uyanı savunuyor uymayayanı redediyor…


kompleks
@ömerhattab ne demek istiyorsun, "Hocaların değil Allah’ın kulu olun" dedim ve bence doğru bir söz.


ömerhattab
< @ömerhattab ne demek istiyorsun, "Hocaların değil Allah’ın kulu olun" dedim ve bence doğru bir söz. >
Arkadaş ben sana cevap yazmadım senin dediğin doğrudur…Hocalarda Allah’a kul olmayı öğretmekle mükelleftir….


kompleks
@ömerhattab tamam, pardon.


Eşrefoğlu
Bu söz mezhepsizlerin vehabilerin uydurmasından başka bir şey değildir


parasetemol
Yahu arkadaş !Hırsızın hiç mi suçu günahı yok.Adamlar ne spıklıkta laflar ediyor kabahati yok,adam kalkmış bunlara karşı uyanık olun ey müslümanlar diyor ,vurun kahpeye!


TarikateSon
< Bu söz mezhepsizlerin vehabilerin uydurmasından başka bir şey değildir >
Uydurma dediğin bu sözler iftira attığın kimselerin uydurdukları değil bizzat bir tarikat şeyhinin kendi kitabında da yazan tasavvufun vazgeçilmez KANUNUNDUR.

Okudunuz mu?  Evlere zekat düşer mi

@mir
kardeşler müridlere şeyhleri tarafından
"mürid şeyhini rakı içerken görürse ‘Allah o rakıyı şeyhimin midesine bal olarak akıtmaktadır’ diye düşünmelidir.
‘Şeyhim nasıl olur da rakı içer?’ diye düşünürse dinden çıkar" diye tenbihlendiğini çok duymuşuzdur

bu şekilde eğitilen bir müridin şeyhi ona "namazı bırak" deyince bırakmaması düşünülemez


mustazaf
< kardeşler müridlere şeyhleri tarafından
"mürid şeyhini rakı içerken görürse ‘Allah o rakıyı şeyhimin midesine bal olarak akıtmaktadır’ diye düşünmelidir
‘Şeyhim nasıl olur da rakı içer?’ diye düşünürse dinden çıkar" diye tenbihlendiğini çok duymuşuzdur

bu şekilde eğitilen bir müridin şeyhi ona "namazı bırak" deyince bırakmaması düşünülemez >
🙂 oaman alsınlar şeyhlerini başlarına vursunlar… saçma şey ne olacak.


minah namaz

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken dalıp gitmeyi ve unutup şüpheye düşmeyi engellemenin bir yolu var mıdı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur, sözü doğru bir yaklaşım mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.