Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Şu işi benim için hayırlı et demek doğru mudur?

Şu işi benim için hayırlı et demek doğru mudur?

Erensu
1 yıllık bir ilişkim vardı. Birbirimizden uzaktaydık ve zor şartlardaydı. Aramız iyi değildi, Şimdi Rabbimde onu bana hayırlı etmesi için dua ediyorum. Böyle dua etmek yanlış mıdır sizce? Allah’a onu bana hayırlısıyla nasip etmesi için yalvarıyorum. Geçenlerde doğum günümü kutlamak için mesaj attı, fakat bana dönmek istemediğini söyledi. Olsun, en azından bu da bir adımdır diye düşündüm.. Bir taraftan da kızdım, bir iki gün dua etme isteğim azaldı. Ama duayı bırakmadım. Siz de Allah rızası için bana dua eder misiniz? Allah hepimizin dualarını Cebrail’in kanadında yazan İsmi Azam yüzü suyu hürmetine hayırlı etsin.. En kısa zamanda kabul etsin inşAllah…

Okudunuz mu?  Rüyada eski nişanlıyla barışmak

Yorum: Şu işi benim için hayırlı et demek doğru mudur?

arifselim
Helal ve meşru bir şey olmak şartıyla Allah’ım şu şeyi bana hayırlısıyla nasip et demek caizdir. Ancak birisini istemek için ancak evlilik istenmelidir ve onun için dua edilmelidir. Bunun dua edilebilir. Yinede sana sadece nasibinin ulaşacağını unutma. En güzeli ise Allah’a tevekkül etmek ve sadece hayırlısı ise hakkımda bana nasip et, yok eğer hayırlı değilse onu kalbimden çıkar ve gönlümden soğut diyerek dua etmektir.

Bu kategoride yer alan VAllahi gitmem deyip gitmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu işi benim için hayırlı et demek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.