Anasayfa
19 Haziran 2022, 17:16
sizden92
Abone

Cinlere 3 harfli demek doğru mudur?

Cinlere 3 harfli demek doğru mudur?

Ercan

  • blog.milliyet.com.tr/mesut/Blogger/?UyeNo=2405376 blog.milliyet.com.tr/BloggerOneriler/?UyeNo=2405376Son yıllarda bayanlar arasında duyanı ilk duyduğu andan itibaren rahatsız etmeye başlayan ve asla peşini bırakmayan bir iddia hızla yayılmaya başladı. Bu iddianın nereden geldiğini, ilk kimden çıktığını kimsenin bilmemesine rağmen savunucuları tahmin edeceğinizden çok daha fazla.


Bu iddia: Bilerek veya bilmeyerek blog.milliyet.com.tr/AramaBlog/?search=cincinkelimesini söyleyen kişiye cinlerin musallat olacağı, onun yerine blog.milliyet.com.tr/AramaBlog/?search=%C3%BC%C3%A7%20harfliüç harfliler denildiğinde cinlerin musallat olmayacağıdır.
Bu konuya girmeden önce biraz cinlerden bahsedelim. Korkmayın! Okurken cin diye okuyun, inanın hiçbir şey musallat olmayacak.
Önce şunu belirtmeliyim ki cinler vardır. Aynı insanlar gibi yerler, içerler, doğarlar, büyürler, evlenirler, yaşlanırlar ve ölürler. Tek farkları ömür ortalamaları insanlara göre daha fazladır. Aynı insanlar gibi dişileri ve erkekleri vardır. Onlar da bizler gibi ibadetten sorumludurlar. Onlara da peygamberler gönderilmiştir. Ayrıca imanlı, imansız olanları vardır. Ölmeden önceki amellerine göre öbür dünyada cennete veya cehenneme giderler.
İnsanlarla cinlerin arasındaki fark Kuran da şöyle belirtilmiştir:
"Andolsun biz insanı, (pişmiş) kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık. Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık. Hani Rabbin meleklere demişti ki: `Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım.’" (Hicr, 15/27-28)
Buradan anlıyoruz ki cinlerle aramızda o kadar benzerliklere rağmen farklar da var. En büyük farkımız bizler topraktan yaratıldığımız halde cinler dumansız ateşten yaratılmışlardır.
Cinlerden korkanlar cinleri çok kudretli varlıklar sanmaktadırlar. Oysa yukarıda okuduğumuz gibi onlar da en az insanlar kadar acizdirler. Belli sorumlulukları ve ihtiyaçları vardır.
Gaybı bildikleri de yalandır. Bir insan gaybı bilemeyeceği gibi cinler de bilemezler. Onlar da bizler gibi yaratılmış aciz varlıklar olduklarından çoğu konuda kendilerine bile faydaları yoktur. Ayrıca gaybı bilselerdi günahkar olmaz hepsi imanlı olurlardı.
Cinler mekan olarak da insanlardan farklı boyutlardadırlar. Farklı boyutta olmalarından dolayı bir cinin insanlara musallat olması öyle bir iki kelimeyle olacak iş değildir.
Gelelim üç harflilere: Peygamberimiz hiçbir zaman cinler için böyle bir kelime kullanmamıştır. O kullanmadığı gibi sahabeler, evliya-ulema da kullanmamıştır. Hepsi cine cin demiştir. Kuran-ı Kerim’de de cin diye geçmektedir. Peygamberimiz hiçbir zaman ümmetine cin kelimesini kullanmamalarını söylememiştir.
Peygamberimizin kullanmadığı bir şeyi bizim kullanmamız blog.milliyet.com.tr/AramaBlog/?search=bidatbidattır. Bidat dinde olmayan, sonradan uydurularak dine katılan şeyler demektir. O yüzden içinizde anlamlandıramadığınız bir korkunuz varsa cin söylemeniz gereken yerde sessiz kalabilirsiniz ama üç harfli veya üç harfliler demeyin.
Peki cinlerin musallat olduğundan şüpheleniyorsak ne yapmalıyız?
İlk şunu söyleyeyim ki insanlar blog.milliyet.com.tr/AramaBlog/?search=nasnasıl gökte ışık saçan her şeyi ufo sanıyorlarsa, duydukları bir ses, gürültü, ürperti…. gibi çoğu şeyi de cinlere bağlamışlardır. Böyle bir şey hissederseniz öncelikle korkmayın derim. Sakın cinci hocalara falan gitmeye kalkmayın. Aldatılmanız kaçınılmazdır. Cin olduğunu sandığınız şeylerden korunmak için Ayetel Kürsi, blog.milliyet.com.tr/AramaBlog/?search=FelakFelak ve Nas surelerini okuyabilirsiniz. Gene rahatlayamadıysanız bir psikoloğa gidin derim. Sizi rahatsız ettiğini sandığınız şeyler küçüklüğünüzden beri beyninize kazınan cin korkusuyla kafanızda oluşan paranoyanın sonuçlarından başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Kuranda ismi geçen Rasuller hangileridir?

Mesut TURAN


Cevap: Cinlere 3 harfli demek doğru mudur?

elif gibi…
yanımda birisi cin yerine üç harfli deyince uyarıyorum ama pek dikkate alınmıyorum sanırım. bazıları çok korkuyorlar çünkü bilmiyorlar. zaten insanoğlu bilmediğinden korkar.
paylaşım için Allah razı olsun. artık sadece uyarmakla kalmayacağım aynı zamanda bilgi de sunacağım. belki böyle daha etkili olur.:)

Okudunuz mu?  14 yaşındaki kardeşim ve yaşadıkları

Cevap: Cinlere 3 harfli demek doğru mudur?

S-a-b-i-h-a
Allah azze razı olsun bende korkarım cin demeye aa diyorum kormadan 🙂


Cevap: Cinlere 3 harfli demek doğru mudur?

Ercan
Birisi bana Ercan yerine 5 harfli dese sinirlerim heralde 🙂


@mir
batıl dinlerden birinde bir tanrı vardı
adını söyleyenlere musallat mı oluyordu?
adını gereksiz tekrar etmek günahı mıydı?
adını söyleyince ölüyor muydu? neydi?
öyle bir şey işte

Okudunuz mu?  Gusulde su yutmak

Daerk
Daha karanlık odada bile oturamıyorum.Gecenin bir vaktinde rüyamda karabasan gördükten sonra uyanıyorum.Sandalyede oturan bir kişi gördüm.Bana bakıyor gibiydi.Direk ışığı yaktım, halbuki yastıkmış. -.-


TarikateSon!
Cinlere üç harfli diyenler,Kur’an’daki CİN suresine de ÜÇ HARFLİ SURESİ mi diyorlar.Eğer öyleyse değil Kur’anın bir harfini değiştirmek,Koskoca Surenin adını değiştirmekten müebbet yerler bunlar:) 🙂 🙂

Okudunuz mu?  Sırrı çözülmemiş dua

üç harfliler, cin demek günah mı, uc harfliler

Bu kategoride yer alan Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinlere 3 harfli demek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.