Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

alonsof1
Selamunaleykum dostlar. YouTube da video izlerken bir ilahinin remix versiyonuna denk geldim ve kulağa çok hoş geldi sevdim. Ama şarkının kökü orjinali Maher Zain adlı sanatçının Mawlaya isimli şarkısı. Ama bunu bir aranjör remikslemiş ve güzel olmuş ama sonuçta ilahi ve Mevlam demek diye biliyorum. Yani bu remiksli olanı dinlemekte sakınca günah var mı?

Okudunuz mu?  Erkeklerin Kaş Aldırmasının Dinimizdeki Yeri Nedir?

Linki verim sizde bir bakarsınız.

https://youtu.be/9OTUXNRB-uY


Yorum: Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

emirhan uysal
Aleyküm selam dostum.Bence bunu dinlememilisin.Günah olma takdiri Allahındır.Biz ancak caizdir veyahut değildir diyebiliriz.Caiz değildir düşüncesi şurdan gelir : İlahiler veyahut neşidler Allahı hatırlamak için dinlenir.Bu da tamamen amacında çıkıp bar veyahut club havası katmış gibi oluyor.Allahı hatırlamak istiyorsanız Kuran dinleyin.Sizce Kuran remix olsa doğru olur mu bir de bu yönden düşünebilirsiniz 🙂 Normal öylesine dinlemek istiyorsanız dinlemenize ben karışamam ama ben Kuran dinlemeyi ilahi dinlemeyi ve neşid dinlemeyi severim veyahut fon olabilir Allah en iyisini bilendir 🙂

Okudunuz mu?  Dinen hükmü nedir ?

Yorum: Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim

Müzik domuz eti, şarap gibi zatıyla haram olan bir mesele değildir. Hiçbir enstrüman ya da müzik türü haram değildir. Bir şeye haram demenin kriteri Allah’ın ayeti Rasulullah’ın mütevatir sünnetidir. O da yetmez, bu ayet ve hadisi bütün alimlerin aynı şekilde anlaması gerekir. Örneğin, İçki içmenin haram olması, namazın farz olması gibi.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanlara nasıl davranmalıyız

Müzikte kriter ise İslam’a aykırı olmayan, şehveti teşvik etmeyen, Allah’a isyana çağırmayan, Allah’ın ayetlerini hafife almayan bütün müzikler helaldir. Hem icra edebilirsiniz hem de dinleyebilirsiniz. Yalnız bu kriterlere dikkat etmek şartıyla. Rasulullah’ı hicrette karşılayan Medineli hanımlar Rasulullah’ı ne güzel bir müzikle karşılamışlar. Ben Rasulullah’ın bu kadınları kınadığını ya da yasakladığını hiçbir hadisten duymadım. Rasulullah’ın müziği zemmeden (kötüleyen) hadisleri yukarıdaki kriterlere ters olan durumlardır. Ayrıca çocuklarımız Disney çizgi filmlerini izlemek yerine kendi çizgi filmlerimizi yapıp onlara kendi müziklerimizi nasıl koyacağız. Eğer müslümanlar bu alanla ilgilenmezse hep kafirlerin subliminal mesajlarına mı maruz kalacağız.

Okudunuz mu?  Zekat ve Fitremizi başka şehirlere nakletmek göndermek caizmidir?

Müzik hayatla içiçedir. Onu reddetmek hayatı reddetmektir, vesselam!

Bu kategoride yer alan Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.