Anasayfa
15 Temmuz 2022, 9:13
sizden94
Abone

Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz

Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz

ygtbhc3
Laiklik ve İslam neden bağdaşmaz.


Yorum: Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz

bbgbbg
Laiklik devletin dini olmaması gerektiğini savunur.Ancak yinede dini kontrolü altında tutar.Örneğin şuan Diyanet İşleri bizi devletten izinsiz cihada çağırabilir mi? Tabiki çağıramaz devlet mani olur.Aynı şekilde Diyanet ben isteyenlere Allahu Teala’nın hükümleriyle hükmedicem dese devlet buna engel olur.Ancak Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın hükümleriyle hükmedin diye emretmiştir.Hatta emretmeyenler için Maide 44 ve 50. ayetleri boyunca kafir,fasık,zalim demiştir.

Okudunuz mu?  Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

Laiklik her dini görüşe eşit yaklaşır.İslamda diğer dine mensup olanlara İslama saldırmadıkları sürece saygı ve izin vardır ama her dine eşit yaklaşmak yoktur.Hatta kafirlerin dost edilmesinden Allahu Teala bizi men etmiştir.

Bu kategoride yer alan Sağlık ve hastalığın kaderle ilişkisi nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.