Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur.

İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur.

Şema
Gelen Mail:

================================

hadisin sahih olup olmadı ğı hakkında hemen bilgi verebilirseniz sevinirim

selamun aleykum

(aşağıdaki hadis in sahih olup olmadı ğı hakkında hemen bir lgi verebilirseniz s evinirim)

islamın esası ve direği üçtürislam bunlar üzerine kurulmuşturher kim bunlardan bir tanesini terkederse,kafir olup kanı helaldirkelime-i şehadet,namaz ve ramazan orucu

Okudunuz mu?  Küçük Boya Lekeleri Abdeste Engel Midir?

cumanız mübarek olsundualarınızda hatırlanmak dileğiyle

İNANAN SARSILSADA DEVRİLMEZ
====================================
< Îbn Abbas (ra)’dan rivayeten Rasûlüllah (sav) şöyle buyurdu: «İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur. Her kim bunlardan bîr tanesini terke-derse kâfir olup kanı helâldir. Kelime-i şahadet, farz namazlar ve Ramazan orucu.» (Hadisi Ebû Ya’Iâ ve Deylemi rivayet etmiş, Zehebî ise sahihlemiştir. >


Cevap: İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur.

Hoca
Îbn Abbas (ra)’dan rivayeten Rasûlüllah (sav) şöyle buyurdu:
«İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur. Her kim bunlardan bîr tanesini terke-derse kâfir olup kanı helâldir.
Kelime-i şahadet,
farz namazlar ve
Ramazan orucu.»
(Hadisi Ebû Ya’Iâ ve Deylemi rivayet etmiş, Zehebî ise sahihlemiştir.
__________________________________

Okudunuz mu?  Namazda okuduğumuz surelerin anlamını bilmezsek kabul olur mu?

Peygamberimizin bir bedeviye İslamın şartlarını anlatan ve ona bunları yaptığı takdirde cennete gireceğini ifade eden hadisi

Talha İbnu Ubeydillah haber veriyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’e Necid ahâlisinden bir adam geldi. Saçları karışıktı. Kulağımıza sesinin mırıltısı geliyordu, ancak ne dediğini anlayamıyorduk. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’e iyice yaklaşınca gördük ki, İslâm’dan soruyormuş.

Okudunuz mu?  Yerde para buldum ne yapmalıyım?

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gece ve gündüzde beş vakit namaz"demişti ki adam tekrar sordu:

"Bu beş dışında bir borcum var mı?"

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır ancak istersen nâfile kılarsın" dedi.
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Ramazan orucu da var" deyince adam: Bunun dışında oruç var mı? diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır! Ancak dilersen nâfile tutarsın" dedi.

Okudunuz mu?  Odada Kur'an bulundurmak...

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona zekâtı hatırlattı. Adam: "Zekât dışında borcum var mı?" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır, ama nâfile verirsen o başka!" dedi.
Adam geri döndü ve gider ayak: "Bunlara ilâve yapmayacağım gibi noksan da tutmayacağım" dedi.

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) da: "Sözünde durursa kurtuluşa ermiştir" buyurdu. Veya "Sözünde durursa cennetliktir" buyurdu.

Okudunuz mu?  Allah'ın hakkı 3 tür

Ebu Dâvud’da "Kasem olsun kurtuluşa erer, yeter ki sözünde dursun" şeklinde te’kidli olarak gelmiştir. Buhârî, İman 34; Müslim, İman 8, (11); Nesâî, Sıyâm, 1, (4, 120); Ebu Dâvud, Salât 1, (391); Muvatta, Kasru’s-Salât fi’s-Sefer 94, (1, 175).

Bu kategoride yer alan Bilmeden Küfre götüren sözleri söylemek insanı dinden çıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslâm’ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.