Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır?

Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm, hocam Kur’an da Allah’ın indirdikleriyle hükmetmeyenler adına ayetler var bu ayetler günümüzde olan demokrasi laiklik ve diğer rejimlerle ilgili midir oy verirsek şirk işlemiş olur muyuz ?
Mesela günümüz Türkiyesi’nde zina, faiz, kumar(iddaa, süper loto vb.) ve alkolün cezası yok üstelik bunlar serbest nasıl bir yol izlemeliyiz hocam


Yorum: Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır?

fth123
Aykırıdır, tasdik eden kafir olur. Laik bir rejimin içerisinde doğduk ve büyüdük, laik rejimin realitesine maruz kalmış durumda olsakta meşruiyetini onaylayamayız. Müslümanlara zararı dokunacak fitnelerden kaçınarak laikliği ve laik rejimi tekfir etmek elzemdir.


Yorum: Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Ne Kur’an’da ne de Sünnet’de Rasulullah’ın belirlediği bir İSLAM DEVLETİ vardır. Ama müslümanların ahlakına göre tarih boyunca devletleri olmuştur. Adı İslam devleti olup zulüm üreten rejimler olduğu gibi adı İslam olmayıp adalet üreten ülkeler olmuştur.

Müslümanlar için bir devletin ismi veya yönetim biçimi önemli değildir. Adı krallık, padişahlık, cumhuriyet, demokrasi, laiklik veya halifelik vs. olabilir. Önemli olan şu 5 zaruri maslahatı gözetiyor olmasıdır;

1- Mal emniyeti
2- Can emniyeti
3- Nesil emniyeti
4- Akıl emniyeti
5- Din emniyeti

Okudunuz mu?  Kötü rüyanın etkisinden kurtulmak

Eğer bu 5 maslahatı koruyorsa orası müslümanlar için İSLAM DİYARIDIR.

Kısacası Allah’ın Rasulü, adalet, güvenlik, dürüstlük, ehliyet gibi temel ilkeleri koymuş ama seçim ilkeleri, yönetim biçimini çağa ve zemine göre müslümanlara bırakmıştır.

Eğer müslümanlar olarak İslam Tarihini okuyup iyi bir tespit yapmazsak, sürekli SIFFİN benzeri olayları yaşarız. İşte Suriye, işte Irak, İşte İRAN-TÜRKİYE…

Yezid’in hilafetinde İSLAM ŞERİATI (!) ile yönetilen Emevilerde, Mekke’ye HARRE meselesinde saldırılmış 1000 küsür sahabe kadınına tecavüz edilerek hamile bırakılmıştır. Peki Yezidi kim tayin etmiştir?

Sıffin’de kim savaşmıştır, Cemel savaşında kim savaşmıştır birbiriyle? Bu iki savaşta 30 bine yakın içinde sahabelerin de olduğu insanlar ölmüştür. Hem de Rasulullah’ın vefatından kısa bir süre sonra.

Hayali şeriat devleti sloganda kalır. Gerçek ise bambaşkadır… Selametle…


Yorum: Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır?

duzgunomer
Sevdiğim bir söz :

Allah’ın mecliste köy muhtarı kadar bile söz hakkı yok.

Allah’ın haram ettiği şeyleri izin vermeyi boş verelim. Faiz ile Allah’a ve resulüne savaş açan bir devlete Allah merhamet eder mi, razı mı dır ondan.


Omer Faruk
Sahabe olan Muaviye yönetimindeki İslam Devletinde de (!) Allah’ın söz hakkı yoktu. Olsaydı Yezidi kendisinden sonra müslümanların başına atayabilir miydi?

Okudunuz mu?  Resmi dini İslam olan ülkeler hangileridir?

ömer086
Çok sağolun, Allah razı olsun sizlerden…


Kayıtsız Üye
Kıssadan hisse buradan ne kapmak lazım demek istediğiniz şeriat varkende Allah teala’nın hükümleriyle hükmetmeyenler vardı yani şeriatın olmaması bir problem teşkil etmiyormu ülkemizde. Ülkemize tağut diyenlere itibar edilmelimi edilmemelimi ?


fth123
Laik rejim beşinide korumuyor.


Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Hangi rejimin neyi koruduğunu araştırmalar gösterir. Mesela;

1- Can emniyetini ele alalım,

– hangi ülkelerde çocuk ve anne ölümü fazla
– hangi ülkelerde karakollarda işkence var
– hangi ülkelerde trafik kazalarında, iş kazalarında ölen insan sayısı fazla
– hangi ülkelerde güçsüz anne çocuk yaşlı daha çok şiddete maruz kalıyor.
– hangi ülkelerde hayatta kalma açısından yaş ortalaması daha yüksektir.

2- Mal emniyetini ele alalım,
– hangi ülkelerde hırsızlık daha fazla oluyor
– hangi ülkelerde sınıflar arasında gelir dengesizliği daha fazla
– hangi ülkelerde çalışanlar emeğinin karşılığını alıyor
– hangi ülkelerde standarta uygun olmayan malların satışı yoluyla insanlar daha çok aldatılıyor.
– hangi ülkelerde vergi adaletsizliği var.

3- Akıl emniyetini ele alalım,
– hangi ülkelerde insanlar daha çok psikolojik problem yaşıyor
– hangi ülkelerde intihar oranı yüksek
– hangi ülkelerde uyuşturucu ve alkol kullanımı fazla

Okudunuz mu?  Allah (c.c) okunusu

4- Nesil emniyetini ele alalım,
– hangi ülkelerde çocuklar eşit eğitim hakkından faydalanıyor
– hangi ülkelerde doğum yapan annelere pozitif ayrımcılık yapılıyor, onların anneliği özendiriliyor
– Hangi ülkelerde okuma yazma oranı en yüksek

5- Din emniyetini ele alalım,
– hangi ülkelerde her din mensubu kendi inancını serbestçe yaşayabiliyor.
– hangi ülkelerde her mezheb mensubu inancını açıktan çekinmeden yaşıyor

Herhalde bu konularda bilginiz varsa bizimle paylaşırsınız. Böylece Laik ülkelerle mevcut islam ülkelerini kıyaslama fırsatımız olur. Şimdiden teşekkür ederim.


fth123
Din emniyeti özellikle yok, çocuk Müslüman anadan Müslüman doğuyor, okul çağı geliyor ve putun karşısında ayin yaptırılıyor. Çoğu yahudi/hristiyan temelli yönetimde bile böyle şeddeli şirk koşma yoktur.


fth123
Diğerleride emniyette değil, bizi en çok din ilgilendirdiği için onu söyledim.


fth123
İslam ülkesi dünya üzerinde şu an yok, inşaAllah Taliban, Afganistan İslam Emirliğini kurar ve olgunlaştırabilirse örnek bir devlet olur ve karşılaştırma yapabiliriz. En gelişmiş devlet Almanya bile milyonlarca insan yakılarak kuruldu. Elbet kurulurken bir takım aksaklıklar olacaktır. Kurulur olgunlaşırsa değerlendiririz.


Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Biz realiteden konuşuyoruz, hayallerden değil. Afganistan’a gelince, Bu konuyu değerlendirmek için; Sovyetler işgali sonrası durum hakkında bilginiz olması lazım bu birincisi, ikincisi ABD afganistan mücahitlerinin ilişkisi hakkında bilginiz olması lazım, üçüncüsü Taliban’ın ülkede ve Pakistan’da yaptığı "intihar saldırı"larını bilmeniz lazım. Dördüncüsü, Sovyet işgali sonrası Mücahit gruplar arasındaki acımasız katliamı bilmelisiniz.

Okudunuz mu?  Kendimi herşeyden hem eksik hemde hiçbir seyden tat almıyor hissediyorum

Sevgili kardeşim, İslam ve islami hükümet hayaller üzerine inşa edilmez. İran İslam Cumhuriyeti kurulurken de Şiiler büyük hayaller kurmuştu ama İran’ın bugünkü halini görüyoruz. Aynı şekilde Sudan da kurulurken aynı şeyi düşünmüştük ama kurucu lider Turabi ile şimdiki yönetici Cuntacı General anlaşamadılar. Tabii muhtemelen siz Kaddafi’nin de 1970 devrimini İslam adına yaptığını bilmiyorsunuz.

Muaviye de Hz. Osman’ın kanı için ortaya çıkmış ama 20000 müslümanın katline sebep olmuştu. Hz. Aişe annemiz de iyi niyetle çıkmıştı ama 10000 müslümanın katline sebep oldu.

İslam ve müslümanların devletini hayal etmeden önce şunları iyi tespit etmeliyiz ;

1- İslam Tarihi tecrübesi,
2- Müslümanların devlet tecrübesi
3- Başarı ve başarısızlıklarının sebebini
4- İslami modelde yöneticiler İlah mı değil mi? (mesela Afganistan Taliban lideri ölünceye kadar lider mi kalacak)
5- İslami modelde yöneticilerin seçimi,
6- Seçilen yönetici hangi hallerde yönetimden uzaklaştırılır, süreli mi seçilir? (Bugüne kadar hiçbir İslami yönetimin başı öldürülmeden/ ölmeden ya da ölüm tehdidi dışında yönetimden vazgeçmemiştir)
7- Bugün sosyolojik olarak HADLERİN uygulanabilirliği
8- DEAŞ, TALİBAN, İRAN, SUDAN gibi çağdaş müslümanların tecrübesi neden başarısız oluyor, bilinmesi

Okudunuz mu?  Cehennem neden çok korkunç

Bütün bunları düşündüğümüzde, burada bahsettiğiniz EMİRLİKLERİN eskiyi yani eski katliamları tekrarlamaktan başka bir şey yapmayacakları kanaatindeyim.

Bunu değiştirmek için şunu anlamak lazım, herkesin bir islam anlayışı vardır bu anlayışını İSLAM DEVLETİ diye sunamaz. Ne Afganistan İSLAM DEVLETİ’dir ne de İRAN. Çünkü buradaki yönetimler onların YORUMUDUR. Dolayısıyla onları müslüman kabul edebiliriz ama DEVLETLERİNİ İSLAM kabul etmek zorunda değiliz. Zaten müslümanların da AHLAKLI OLMAK için İSLAM DEVLETİNE ihtiyaçları yok. Halihazırda müslümanım diyen, camiye namaz kılmaya gelenler AHLAKLI olsalar zaten herşey düzelir, vesselam…


fth123
Siz tv ne derse onu bilirsiniz. Ölçünüz batının ölçüsüyşe aynı. Her şeyde matematik hesabı yaparsınız ve mantıkla yorumlarsanız. Biz anlaşamayız.

Taliban’ı diğerleriyle yan yana yazmanız bile zır cahil olduğunuzu ortaya koyuyor.


Omer Faruk
Üslubunu düzelt kardeşim, karşında müslüman var. Zaten ilminiz olsa bu üslupta konuşamazsınız. Size değer vererek uzun uzun yazmama karşılık böyle bozuk bir üslupla karşılık vermeniz nezaketsizliğinizi gösteriyor.

Ben yine de sizi kardeşim olarak görüyor, nezakete davet ediyorum. Cehalet okumamakla ilgilidir ve inatla bilmediği halde biliyor gibi davranmakla ilgilidir. Eğer bir insan yukarıda sorduğum soruları bilmeden bu konuda konuşuyorsa vebalini bilmeli.

Okudunuz mu?  Bikini giymek caiz midir?

Ben 50 yaşında Pakistan dahil dünyanın pek çok yerine gitmiş, İslam alemini tanıyan ve medrese okumuş bir abinizim. Muhtemelen yaşı küçük heyecanlı bir kardeşimizsiniz. Aynı zamanda Afganistan cihadına gönül vermiş onun için her türlü çalışmaya katılmış, o cihadın tarihini de kökenlerini de bilen insanlarız.

Eğer bir insan edebini bilirse Allah O’na bilmediklerini öğretir. Eğer nefsini öne çıkarırsa bildikleri de olsa onun içinde batırır.

Bu noktada sizin daha çok okumaya, bilmeye ve nezakete ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Rabbim size nimetlerin en güzeli edebi nasip etsin, selametle..


fth123
Hocam bilginiz ve ilminiz var. Buna itirazım yok lakin bilgi bir yerden sonra insanı süperbenmerkezci yapıyor. Sizde de bu durum var. Biliyor olmanız sizi haklı yapmaz. Ben ne bilgeşer gördüm bilgisiyle adama dilini yutturur. Bilgi her şey demek değil, dünyadan yüz çevirmemiş ve dünya halini iyileştirmeyi marifet bilen inaanın bilgisinin benim için önemi yok.


Omer Faruk
Bilginiz eksik olduğu için müslümanın dünyadan yüz çevirmesi gerektiğini düşünüyorsunuz. Üstelik beni tanımıyorsunuz benim hakkımda nasıl hüküm verebilirsiniz. Oysa müslüman dünyadan yüz çevirmez tam tersi dünyayı ahiretin tarlası bilerek, Allah’ın öğrettiği gibi "Allahım bana dünyada da, ahirette de iyi ver" diye dua eder. Dolayısıyla müslüman için dünyadan yüz çevirmek diye bir şey sözkonusu değildir.

Okudunuz mu?  Sivilce kanarken abdest alınır mı

Bilgisiz müslüman için meşhur bir söz vardır: "Cahil dindar şeytanın maskarasıdır!" O’nun için bilginin tabii ki çok önemli değeri vardır. İslam devleti tartışan nice müslüman gördüm, yaptığı ticarette dürüst değil, eşini dövüyor, çocuklarını terbiye edemiyor, çevresinde sözüne güvenilmez, dengesiz kabul ediliyor.

Dolayısıyla bugün müslümanların sorunu İSLAM DEVLETİ değil AHLAK sorunudur.


Ad4m
İslam zaten güzel ahlaktır.
Müslüman ahlaksızlık yapmaz.
Keşke şeriat’la yönetilsek.
Ama laiklik ile ilgili bilgim yok.
Ne kadar doğrudur,yanlıştır.


duzgunomer
Allah bu Kuran’ı boşuna göndermedi. Eğer bu ülke müslüman ise Kuran’a göre yönetilecek, Kuran’a göre yönetilmek isteyecek. Kuran’a göre yönetilmek istemeyen zaten müslüman değildir.


Kayıtsız Üye
Demokrasi halkın kendine kanun yapacak kişileri seçmesi demektir.İslamdaki seçim ile demokraside ki seçim birbirinden farklıdır.İslamda Allah’ın(azze ve celle) hükümlerini tatbik edecek yeri gelirse Kur’an ve Sünnet’ten içtihat yapacak veya alimlerin içtihatları arasından birini benimseyecek Halife seçilir.Halife’nin kendi hevasından kanun yapması caiz olmaz.Ancak demokrasi de ise bu tamamen farklıdır.Seçtiğiniz milletvekilleri kendi maaşlarını arttırmakla alakalı hükümde dahil olmak üzere dünya görüşlerine,düşüncelerine,çıkarlarına göre hüküm çıkarabilirler.

Okudunuz mu?  Günaha girmeyeyim diye canımı al demek günah mı

Ayrıca demokrasinin bireylere verdiği bazı sözde özgürlükler vardır.Bu özgürlükler haram olan şeyleride kapsar.Örneğin alkol satan birisine nasıl satarsın diye soramazsınız.Çünkü alkol satması onun özgürlüğüdür.Şuan başlık olarak hatırlamasam da 4 adet özgürlük getirir demokrasi.Zaten tahmin edebileceğiniz gibi bu özgürlükler Allah’ın(azze ve celle) haram kıldığı ve Peygamber’in(sav) devletinde olmayan şeylerdir.

Laiklik ise zaten İslam’a aykırı olduğu apaçık ortada olan birşeydir.Haşa camide Allah’a itaat edilirken mecliste insanlardan çıkma kanunlara itaat edilir.Hatta bunlar üstüne yemin edilir.SubhanAllah..

Allahu Teala dinini eksiksiz göndermiştir.Bizim günümüzdeki insanların bizi çağ dışı bulmasından korkarak onların fikirlerini İslam’a sokmaya ihtiyacımız yok.İslam zaten İslam’dır.Laikliğin içinde bulunan çok çok az yararlı olan şeyler zaten İslam’da var.Örneğin başka dini inançlı olanlara saygı gibi.Bu zaten İslam’da var.Başka kavram ithal etmeye gerek yok.Demokrasinin içinde bulunan çok çok az yararlı şeyler İslam’da zaten var.Örneğin devleti yönetecek kişiyi seçimle başa getirmek gibi.İslam’da zaten Halife seçimi var.Yine dışarıdan ithal bir şey almaya gerek yok.


vel Fecr
şuan kimse bu ilke şeriata göre yönetiliyor diye kimse diyemez. tamam geçmişte bu topraklarda osmanlı selçuklu devletleri islama muhafaza ediyor diye. türkiye laf kondurmak istemeyenler olabilir ancak durum böyle. türkiye cumhuriyetle ve laiklik ile beraber Allahın ipine bağlılığını kesmiş. mevcut din işleri devletin izin verebildiği kadar din anlayışını benimsemiştir. bir müslümanında derdi Allahın dinini yer yüzünde yaymak olduğunu bildiğimizde mesele burada başlar.
bununla dertlenelim ve aileden başlayarak doğru islam anlayışını yayalım inş.

Okudunuz mu?  Rızık Duası

Kayıtsız Üye
Omer doğru söylüyorsun kardeş.

Allah’ın şeriatını uygulayan kim?

İnsanlar kendi şeriatını(nefislerinin emrettiği) uyguluyor!…

Güya bu sayılan yerler şeriatla yönetiliyorlarmış. O yüzden ülkeleri çöplük,pislikten,eğitimsizlikten geçilmiyor.Anlayana..


Kayıtsız Üye
bu düşünce yanlıştır bir müslüman şeriat dini ile yönetilmelidir Rabbimiz Olan ALLAH ın hükmünü şeriatını hiçe sayıp kendi kanunlarını koyan bir lider bir padişahın yaptığı yönetim dinimize aykırıdır


ixa
Hüküm ancak Allah’ındır.Allah adildir..Bu şekilde bir yönetim mevcutsa adı mühim değildir.


ixa
Gerçek anlamda İslami ve Allah’ın razı olduğu bir yönetim şekli hali hazırdaki rejimlere enjekte edilemez,buna ne devletler ne de içindekiler artık müsait değil.Bunun olabilmesi için sıfırdan bir devlet kurulmalı ve ordan Dünya’ya örnek teşkil etme yöntemiyle yayılmalıdır.Medine örneği delildir buna.Neden Mekke değilde Medine sorusunun cevabı budur.Çünkü Mekke kurulu bir düzen vardı,adı vardı vs..Medine’de yoktu.

Okudunuz mu?  AzamAllahu ecreküm duası ve anlamı

Omer Faruk
Demokrasi, laiklik, padişahlık, krallık, cumhuriyet, diktatörlük vs hiçbir yönetim biçimi İslam’a aykırı değildir. İslam’a aykırı olan rejimlerin ismi değil yaptıklarıdır;

1- Allah’ın adını kullanarak zulüm ediyorsa
2- Can, mal, akıl, nesil ve din güvenliği yoksa

İster adı HİLAFET, ister İslam Cumhuriyeti ya da İslam devleti olsun İslama aykırıdır.


Kayıtsız Üye
yaşınız küçük kısa geçmiş tarihide araştırmadınız sanırım.
bu söyledikleriniz hepsinin tam tersi yaşandı bu ülkede. bu kanunlarla.
din özgürlüğü de yoktu.
can güvenliği de yoktu,
can güvenliği olmayanın nesil emniyeti olur mu,
bunları olmayanın din emniyeti olur mu.
bu sistemde ülkenin başına geçen kişi yada kişilerde sorun varsa sistem çalışmıyor.
anlamıyor görmüyorsunuz.
sistem sadece Allahın Emrine göre yaşamak olsa idi, Allahın kanunların yönetilen bizler olurduk.
Allahın hangi kanunda açık buldunuz ki yada buldular ki fransız kanunu bu kadar çok benimsediniz.


demokrasi, laiklik, laik

Bu kategoride yer alan Tecavüz ve azil konusunda soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Demokrasi Ve Laiklik İslam’a aykırı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.