Anasayfa
30 Mayıs 2022, 16:29
sizden6
Abone

Bilinmeden yapılan günahlar

Bilinmeden yapılan günahlar

uxgxuxrx
selamunaleyküm bilinmeden yapılan günahlar kul hakkı olsa dahi bilinmeden yapılsa günah olurmu kul hakkı için helallik şartmıdır?


Cevap: Bilinmeden yapılan günahlar

Katade
Helalleşme imkanı olmayan kul hakkı nasıl ödenir
kul hakkı konusunda
Bilinmeden yapılan günahlar

Okudunuz mu?  Vücuttaki kurumuş sümük gusle engel midir?

Kul hakkını ancak kul affeder. Buna göre, daha dünyada iken bu hakkı telafi etmenin yolunu bulmak gerekir. Şayet bulamaz isek, ahirete kalmış olur ki, bu durum daha tehlikelidir. Şayet üzerimizde kul hakkı olan adam ölmüş ise, varislerine bu hakkı vermek gerekir.

Okudunuz mu?  Ahlak değişir mi?

Ancak günahlarına tövbe edip hakkını yediği kimselerle helalleşmek istediği halde onlara ulaşamıyor ya da bulamıyorsa, bu durumda onların adına hayır yapmak, sadaka vermek ve onlar için dua etmek gerekir.

Şayet hakkını eda etmek zor görünen bir adamın hakkını açıktan yemiş isek, o zaman bu adama doğrudan ödemenin yolunu bulmak ya da bir vekil vasıtasıyla ona hakkını vermeye çalışmak gerekir. Şayet hakkını yediğimiz kişi, hakkını yediğimizi bilmiyor ve ona açıktan söylemek mümkün değilse, o zaman masasına, evine veya başka bir vasıtasıyla bu parayı ona ulaştırıp, durumu da bir pusulayla bildirmek gerekir. Ona açıktan isim vermeye de gerek yoktur.

Okudunuz mu?  İş Yerinde Namaz Kılmak


Cevap: Bilinmeden yapılan günahlar

Ahmet Hoca
Bilinmeden yapılan günah için hem tevbe hemde helallik gerekir.


Bilinmeden yapılan günahlardan sorumlu muyuz?

Kayıtsız Üye
Mesela bir günah işlerken onun o an günah olduğunu farketmeden ya da bilmeden yaptığımızda o günahtan sorumlu muyuz? Ben birinden yalan söyleyerek para almıştım ama o zamanlar günah olduğu aklıma bile gelmemişti acaba kul hakkına girmiş miyimdir yine de.eğer öyleyse itiraf etmem yeterli mi ya da helallikte istemem gerekiyor mu ?

Okudunuz mu?  Bu salavat şirk mi

Hoca
Yalan en büyük kul hakkıdır, helalleşin


Kayıtsız Üye
S.A benim oglum evi terk eti kiz arkadaşiyla bilkte yaşiyor nikahsiz bizi dinlemedi bunun bize günahı nedir ?


ACİLSERVİS
Ona dinini şeriatini öğretmişseniz ve elinizden şuan bir şey gelmiyorsa size günahı olmaz.

Okudunuz mu?  Hastalanınca günahlarımız siliniyor mu

çocukken işlenen günahlar

Bu kategoride yer alan Karınca duası ve bu duayı yazıp asmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilinmeden yapılan günahlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.