Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Allah’ın zatını düşünmek şirk mi?

Allah’ın zatını düşünmek şirk mi?

b@tu
ya sürekli aklıma ALLAH VARMI ALLAHI KİM YARATTI OF BIKTIM ARTIK VESVESEMİDİR NEDİR 16 YAŞINDAYIM OKADAR COK DUA EDİYORUMKİ ALLAH BENİ ALLAH SEVGİSİYLE DOLDURSUN DİYE YA OKADAR OFFFF KAFAM GİTTİ YA NE YAPCAM BEN 🙁


Cevap: ya sizce şirkemi giriyorum lütfen yardım

Trkaytkn
Şeytan vesvesi herkese olur namaz arasında bir şey düşünürsün sonra of kabul olmadı diye düşünürsün vs.. vs.. sen dualarını eksik etme şeytandan da Allah’a sığın birde Allah varmı Allahı kim yarattı diye sual sorarken Haşa de yani.


Cevap: ya sizce şirkemi giriyorum lütfen yardım

b@tu
ben cokmu günaha girdim yani namazda kılıyorum arada aklıma hep vesvese geliyor sizceo ALLAH ile düşündüklerimde vesvesemi

Okudunuz mu?  Vücutta Bir Yer Kanıyorken Gusül Abdesti Alınırmı

Cevap: ya sizce şirkemi giriyorum lütfen yardım

Trkaytkn
Nasıl yani Allah ile düşündüklerim derken ?


rana
kardeşimizinde dediği gibi bu bir vesvesedir.. uğraşacak çok daha güzel şeyler var onlarla meşgul ol, Allah ile meşgul olursan, imanını kuvvetlendirirsin, ve Rabbin seni hep seviyor, ve şeytanın bu vesvesinden haberdar.
O nedenle dediğim gibi namazlarını kaçırma ve kendini Allah ile meşgul et, islam ile meşgul et, bir gün bu sorularda aklından gider inşaAllah.

Dua ile..


b@tu
Allah razı olsun beyler ya içimi rahatlattınız teşekkür ederm Allah ( c.c) yanınızda olsun

Okudunuz mu?  Hz. Mehdi kimdir acaba çok merak ediyorum ve ne zaman gelecek ?

mümini78
Sorduğun sorular çok doğaldır. Bu soruları sormakla günaha da girmezsin yeterki inkara gitmeyesiniz. Bilakis zaten Allah bu sorulara cevap vermiştir. Yani ihlas süresinde bu sorununn cevabı yer almaktadır. O, doğurmamış ve doğmamıştır. Bazı kitaplar Allahın kendi kendine var olduğunu yazar ki bu da yanlıştır. Çünkü Allahın yokluğu söz konusu değildiki var olsun. Tabiki bu ifadeler bir bakıma kavram kargaşası ile ilişkilidir. Ben bana göre bir cevap daha vermek istiyorum. Bana göre diyorum çünkü kuran ve Allah adına konuşamam. Öncelikle bir şeyin yaratıcısı tek olmak zorundadır. Çünkü bir şeyi iki yaratıcı yaratmış olsa bu şeye iki yaratıcı ortak olmak zorunda olur ki bu da dengeyi ve düzeni bozar. Bir yaratıcının istediğini diğer yaratıcı istemeyebilir. Tabiki islam dininde tek yaratıcı vardır ve o da Allahtır Burada açıklamayı daha anlaşılır hale getirmek için iki yaratıcı varsayımında bulundum. Yine yaratıcı iki tane olsa idi hükümlerde iki tane olur ve yine iki yaratıcı olmuş olsa duaların kabulünde de iki yaratıcı söz sahibi olması gibi karışık bir durum söz konusu olacaktı Sonuç: Yaratıcı bir tanedir O halde Allah ta bir tanedir. Diğer husus madem Allah var onu kim yarattı gibi kişinin aklına ya da kalbine gelen sorular. Kişinin soru sorması doğaldır ancak bir yerde tatmin olması gerekir ancak tatmin olmaz ise kalbi ve sonra aklı çıkmaza girer ve inkara gidebilir. Allahı kim yarattı sorusuna cevap verilecek olsa sümme haşa böyle bir şeyin olması sözkonusu değil ama varsayım ile cevap verip bir yaratıcı daha gösterilecek olsa bu sefer nefis kalp irade akıl, peki Allahı yaratan yaratıcıyı kim yarattı diye soru sormak isteyecek ve bu zincir uzadıkça uzayacaktır ve bunun sonu gelmeyecektir. O halde öyle bir yaratcı olmalı ki kendisinden başka yaratıcı olmasın. Bunun böyle olması gerekir. Yani yaratıcı herşeyi görmesi bilmesi duyması var olan ve olmayan herşeyden daha güçlü kudretli olması gerekir. Aciz bir yaratıcı ya da başkasına muhtaç bir yaratıcının olması söz konusu olamaz. Yaratıcı kesinlikle yegane tek güç olmalıdır. Ve herşeyin üzerinde tasarruf edebilmeli yani onlara müdahale edip onları düzenleyebilmelidir. Ki zaten bu özellikler Allahın zati ve subiti sıfatlarıyla açıklanmıştır. Sonuç: Yaratıcının bir tane olması ve hiç kimseye muhtaç olmaması gerekir. Allah da bir tanedir ve hiç kimseye muhtaç değildir.

Okudunuz mu?  Abdest alırken uzvu yıkamayı yarıda kesmek

silversoul
ebu bekirin hz. lerinin bir sözü var hırsız boş eve girmez şeytanda hırsız gibidir imanı olanla uğraşır


Kayıtsız Üye
kardeşim ALLAH IN zatını düşünmek doğru değildir eğer ALLAH I tanımak istiyorsun sıfatlarına isimlerine bak mükümmel anlatilmaktadır. Kesinlikle duanı eksik etme ALLAH sığın inşALLAH duaların netice verir.Bu vesvesedir ehemmmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen küçülür yok olur bizim düşmanımız olan şeytanıda tanımaya çalış ne kadar ALLAH I tanırsan tanı RESULLALLAH I ne kadar tanırsan tanı şeytanı tanımadığında onun avına düşmek çok kolay olur.ALLAH yardım etsin .
SELAMETLE

Okudunuz mu?  Kendimi İman Boşluğunda Hissediyorum

bilge
beynin görevini yapıyor..soru soruyor. ve cevap arıyor..miden normal çalışmasını yaparken korkuyor musun sevgili kardeşim…belki soyut kavramlar üzerine bir yeteneğin vardır..felsefe okumani tavsiye ederim…Platon’dan başla…


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Küçükken, çocukken, cahilken Haşa Allah’ın zatını birşeye benzetmiştim. Şimdi dua ederken aklıma o geliyor ama o olduğuna inanmıyorum. İnanmasam aklıma o geldiğinde önemsemezsem yeterli olur mu?

Okudunuz mu?  Gıybet iftira dedikodu hakkında

Allah’a dua ederken ne düşünmeliyiz? O duanın gerçekleşmesini mi; Allah’ın yarattıklarını yani dünyayı, güneşi, ayı, yıldızları falan mı; yoksa başka bir şey mi?


arifselim
Aleykum selam. Küçük yaşlarda iken akla gelen bu düşüncelerden günah olmaz. Artık aklına gelirse de önemseme. Allah’ın zatı üzerinde değil, onun sıfatları üzerinde tefekkür etmelisin. Onun yüceliği, azameti ve kudreti gibi sıfatlarını düşünmek gerekir.

Okudunuz mu?  Vedi meni ve meziyi ayıramıyorum

Sahra 2001
Allahin zati düşünmek dinden cikarir mi?


Kosinüs
Soru yanlış.Bilmediğin şey hakkında nasıl düşünebilirsin ki?Doğrusu; Allah’ın zatının ”nasıl” olduğu hakkında düşünmek şirk mi?şeklinde olmalı.


Kosinüs
Ayrıca Allah madde/cisim değildir ki madde aleminde yaşayan biri zatını tasavvur edebilsin.Senin düşündüğün her şey madde boyutunda kalacaktır Allah ise tüm bunlardan münezzeh.Eşi,benzeri,dengi,misli yok ki nasıl düşünebilirsin?Nasıl tasavvur edebilirsin?Ancak zatı hakkında kendi bilgilendirme yaparsa öyle bilebilirsin(belki rüya yolu ile belki gerçek hayatta ki bu gerçek hayatta olan boyutunu anlatmak uzun iş tecelli ettiği yerde ruhun verirsin) bunun hariçinde düşündüğün şeylere bağlı kalman ve bunlara inanman şirk olur.Hayalinde ki düşündüğün şey her ne ise o şeye inanmadıktan sora düşünmen anlamaya çalışman şirk olmaz.Ama dediğim gibi Allah madde değildir düşündüğün şeylerde madde boyutunu geçemeyeceği için yarattıklarına bakıp O’nun hakkında tefekkür etmen daha güzel olur.Madde dediğin de zaten zaman ile iç içedir.Allah ise zaman ve mekan’dan münezzeh olduğu için maddesel değildir.Yani bilmiyorum biliyor musun ama hani şu vahdet-i vucud anlayışı zaman ve mekandan münezzeh olan Allah için düşünülemez.Sedece yarattıklarına bakıp varlığını-gücünü-kudretini hissedebilirsin.Buna inanmak deniyor.Allah da yarattığı aleme bakmamızı tefekkür etmemizi kendisine inanmamızı/bilmemizi istiyor zaten.

Okudunuz mu?  Günahı Paylaşmak

Tabi rüya derken şeytani rüyalar da olabileceği için en iyisi şunu demektir bence(rüyada görenler için); Allah’ım ben Senin zatını,Sen bildirmeden bilemem.Rüyamda görmüş olduğumun gerçekliği nedir bilemem.acizim,affet.

yapacak bişe yok yani kardesim.Allah’ın bileceği iş öldükten sonra Allah zatını gösterecek zaten o zaman O’nun dilediği kadar bilirsin.Nasıl olacağını ise Allah bilir bizi aşar bunlar.Nfk’nin bir sözü ile yazımın sonuna doğru geleyim.

Okudunuz mu?  Başkasının oyun hesabını almak

"Anlamak yok çocuğum, anlar gibi olmak var;
Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var…”

Acziyetini ifade et gerisine karışma vesselam.Allah halleder.


Allahi dusunmek, Allahin zatini dusunmek, Allahin cemalini dusunmek

Bu kategoride yer alan Seyyidler hala var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın zatını düşünmek şirk mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.