Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:47
missa3
Abone

Allah’ın şeklini düşünmek küfürdür

Allah’ın şeklini düşünmek küfürdür

Kayıtsız Üye
Selamin aleykum insAllah durumumu anlatabilirim.yardim edin lutfen. Ben mirac mucizesini okurken bir gaflete dustum bildiginuz gibi Peygamber efendimiz cibril aleyhissama her katta sorardi bu kim die bidr katta ise yerde veya tam hatirlsmiorum saginda agliyanlar solunda gulenler terside olabilir yuzu nurlanmis biri gördüğünde beunu okuyunc ben Haşa Allahmi dedim kufre Şirkemi girior ben Allahin seklinin olmadigini biliorum ama yazida çok güzel anlatiyirdu bole bir gaflete dustum vesvesede olabilir belki ama dedigim gibi kendim ole dusundum ne yapmam lazim İnsaAllah anlatsbilmisimdir ve yardim edersiniz

Okudunuz mu?  Birisi hakkında dua ederken istemeden akla başka birinin gelmesi ?

Yorum: Allah’ın şeklini düşünmek küfürdür

Elyesa Selef
Kardeşim böyle akla gelen vesveseler şeytandandır.Ayrıca siz òyle düşünmüssenizde tevbe edin inşeAllah Allah Gafurdur Rahimdir.İnsan aklı Allah’ı n zatını kavrayamaz.

"O, gökleri ve yeri yoktan yaratandır. Size kendinizden eşler, hayvanlardan da (kendilerine) eşler yaratmıştır. Bu suretle çoğalmanızı sağlamıştır. O’nun benzeri hiçbir şey yoktur. O işitendir, görendir."
Şura 11

Okudunuz mu?  Besmele çekerken şaşırmak

Yorum: Allah’ın şeklini düşünmek küfürdür

MERAK EHLİ
Aklımızdan geçenlerden mesul değiliz. Taki dilimize vurana kadar. Yani dilimizle söyleyene kadar. Haşa Allah şekilden münehzehtir.
O yüzden kimseye söylemeyin ve Allah’a sığının. Muhakkak Allah affedendir.


Musallatın bana zararı olur mu?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam , Benim arkadaşıma musallat olmuşlar bu konuları çok araştırdığımızda oluyor fakat bir kaç gün önce WhatsApp üzerinden benimle konuşurken gece bir anda değişti benimle tartışmaya başladı sabah konuşuruz dedim silerim mesajları okuyamaz demeye başladı korktum haliyle dalga geçiyor sandım ama sms olarak atmadığım bir mesaj attım olarak gözüküyor karşı tarafta sosyal hesap üzerinden olsa inanmazdim ama WhatsApp olunca o gece çok korktum ve beni tehdit etti bu konuşmayı birine söylersen mahvederim seni gibi dalga geçerek konuştu o gece bayıldım ve arkadaşım bunun sakasini yapacak bir insan değil dün gecede telefonum özele kapalı olduğu halde özel numara aradı gece 3:30 civarı ağza alınmayacak laflar söyledi bir kız . Peygamberimizin adını kullanarak korkarak kapattım uyuyamadım .. o arkadaşıma İstanbul ettiği için musallat olduğunu söylemişti , babası sayiklik yapıyor ve benim ona söylememden korkuyor belli kız tehdit ediyor beni çıkarım bedenden babası bulamaz bişey sonra tekrar gelirim dedi bunlar normal gelmiyor tabi ama ne yapabilirim yardımcı olun lütfen musallat bende değil arkadaşımda ve arkadaşım da farkında geceleri değişiyor ama bana bulaşmalarını en azından nasıl engelleyebilirim yardımcı olun lütfenn

Okudunuz mu?  Sahabelerin hayatlarından uzun kıssalar

MERAK EHLİ
felak ve nas , ayetel kursi okuyun. Allah’a sığının. Peygamberimiz(sav) böyle korunurdu. bolca salavat çekin. Cevşen okuyun. Allah’ın izniyle sana bulaşamazlar. Ve hatta inşAllah arkadaşında kutulur. Eğer arkadaşın farkındaysa bunun imama gidin. ve yardım isteyin. o sizi daha iyi yönlendirir ve yardım eder.

Bu kategoride yer alan Sorumluluk hakkında güzel şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın şeklini düşünmek küfürdür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.