Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
sizden04
Abone

Abdest alırken uzvu yıkamayı yarıda kesmek

Abdest alırken uzvu yıkamayı yarıda kesmek

Millennium
Abdestte kolumuzu yıkarken yarida kesip ayni kolu yikamaya baştan başlamak abdesti bozar mı? Alinn abdestle kilinan namaz sahih midir?


Cevap: Abdest alirken uzvu yikamayi yarida kesmek

İslam
Abdesti yarıda kesip bir saat sonra devam etmek ble caizdir.
Peşpeşe yapmak sünnettir, sevabı az olur sadece.

Okudunuz mu?  Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

Abdestin sünnetlerini ve hükmünü okuyalım


Cevap: Abdest alirken uzvu yikamayi yarida kesmek

Millennium
Yeni konu açmak istemedim abdestle ilgili 2 sorum olacaktı:

1. Diyelim ki abdest aldık namaz kıldık. Namazdan sonra elimizde suyun değmediğini / değmesine engel teşkil edebilecek bir leke vs gördük ama bu lekenin ne zaman olduğunu bilmiyoruz, namazı tekrar kılmalı mıyız?

Okudunuz mu?  Bir müslüman sadece sabah namazını kılarsa ne olur ?

2. Üstte bahsettiğim durumda normalde abdesti bozacak bir durumla karşılaşmadıkça sadece eli yıkasak abdestimiz tamam olur mu? O haldeyken namaz kılabilir miyiz?


Cevap: Abdest alirken uzvu yikamayi yarida kesmek

Aşk-ı Vuslat
Kardesim, abdest aninda el yikamak sünnettir bu yuzden elini yikamadan da abdestin gecerli olur namazın oomustur insaAllah.

Bu kategoride yer alan Yaşar nuri öztürk ve süleyman ateş hocalarımızın kuran mealleri hakkındaki düşünceleriniz nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken uzvu yıkamayı yarıda kesmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.