Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

bir kız
meraba ben 12 yaşındayım ergenliğe erken girdim ve kapanmak istiyorum ama ailemde hiç kapalı yok annem teyzemler fln açıklar daha önceden kapanmak istediğimi söyledim ama babam sürekli yaşın küçük dedi yani bundan 2.3 ay önceydi annemle yanlız kaldığım bir gün bu konuyu tekrardan açmak istiyorum babam dinine düşkün biri ama heralde benim kapanmama 30 yaşında izin vericek sizce babamı nasıl ikna edebilirim başörtülerim bile hazır 🙁 annem babana sor diyo sürekli acaba bir gün babamdan habersin kapansam kızarmı benim yerimde olsanız naparsınız bana fikir verin lütfen 🙁 yaşım küçükken kapanıyım ki büyüynce sorun yaşamıyım istiyorum lütfen yardım edin…..

Okudunuz mu?  Mişa isminin anlamı Mişa ismi koymak uygun mudur?

Yorum: Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

Şem’a
Ben yerinde olsam babama yalvarır gönlünü alırım gerekirse her gün ağlarım ve Rabbimin rızası için mutlaka kapanırım 🙂


Yorum: Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

rana
ben 9 yasinda kapanip okula gitmistim, eve döndügümde haberleri olmustu.. 🙂
yani kardesim hiç bir sekilde ikna olmuyorlarsa, kizmalarini göze alip onlardan habersiz bir deneyebilirsin istersen..
babani bizden daha iyi taniyorsun, eğer ciddi sorunlara yol acmicaksa dene derim


Yorum: Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

Kayıtsız Üye
Babanın dindar olduğunu soyledin. Bu durumda güzelce izah etsen ve kararlı olsan onlarda sana saygı duyacaklar. Kararından vazgeçme. Eğer yasin ilerlerse nefsin hükmeder. Kapanman zorlaşır. Buna şimdiden karar vermelisin. Ben 11 yaşımda ailemden habersiz kapandim. Gelen laflara kulaklarımı tikadim

Okudunuz mu?  Namaz kılarken bazen ALLAH u ekber demeyi unutuyorum

ihvan313
Ali radıyAllahu anh’in haber verdiğine göre Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur :

"Allah’a isyan olan yerde (kula) itaat yoktur. İtaat ancak meşru olanda gerekir."

ve yine bir ayet meali:

Sizden de Allah’tan başka yalvardığınız şeylerden de ayrılıyorum ve Rabbime (senin için) dua ediyorum. Umulur ki Rabbime dua etmekle, bedbaht olmam (mahrum bırakılmam)."[6] İşte (İbrahim) onlardan ve Allah’tan başka yalvar(ıkp tap)tıklarından ayrılınca, biz de ona İshak’ı ve Yakub’u[7] bahşettik ve her birini peygamber yaptık. [krş. 2/133; 11/ 71; 21/72]

Okudunuz mu?  Oyundan kazanılan para harammıdır ?

aslında ben bu foruma sadece bir mesaj için üye olmuştum,normalde forum sitelerinden kaçınmayı tercih ediyordum fakat bu mesajınızı görüncede dayanamayıp yaznadan edemedim.
ben halk tabiriyle 31 yaşındayım.ve bir kızım olsa mutlaka küçük demez çaraf giydiridim zira bir zatın sözü var bu konuda ,hayvanların bile yavruları kendilerine benziyorda siz neden çocuklarınızı fasıklar gibi giydiriyorsunuz.

benimde babam ben küçükken pardüsülü tesettür bile giymemi istemezdi çok sert tepki verirdi ve hatta beni döveceğini zanneder çok korkardım.genede kapanmıştım ve şöyle bir şey öğrenmiştim biryerden besmeleyi çokça çeken o ortamda bir heybet verilirki ona birisi zarar vermeye çekinir inş.
ben bir kaç yıl böylece sabır ettim derken çok ilginç bir olay yaşadık ailemle ve Allah c.c. bana çarşaf giymeyi nasip etti.sende sabır edersen senide Allah c.c. mutlaka kurtaracaktır inş.

Okudunuz mu?  Muhabbetullah ve marifetullah ne anlama gelır ?

tesettür biliyorsundur ki farz olan bir emir ve farzlar zaruret harici terk edilirse cezaya mustehak olunur.bazıları zaruret ile ihtiyacı karıştırıyorlar.

bu arada genede ergenliğe ermenin hükmünü bir ilmihalden yada fıkıh kitabından bakmanı tavsiye ederim.zira belki bir çıkar yol varmıdır bilmiyorum ama belki taklid edebileceğin bir görüş olabilir yada belki hükmen ergenliğe ermemiş kabul edilen bir durumunda bulunuyor olabilir.

Okudunuz mu?  Abdestli yatınca sürekli rüyalanıyorum

Kayıtsız Üye
Canım kardeşim ben 19 yaşındayım. Bundan 4 ay önce bende tesettüre girdim. Ailem çok karşıydı annem kapalı olduğu halde. Inanir misin her gün ağlardım. Üniversiteye ilk yılı hep içimde yasadim kapanma duygusunu ikna etme cabalari falan ama onlar bildiklerini okudu sürekli karsiydi. Rabbimin buyurdugu şeyin haşa nesine karşılar ki? 2. Seneme basladim cuma günüydü sadece kendi kalbimin sesini dinleyip o gün giyinip çıktım. O gun benden mutlusu yoktu mutluluktan ağladım o kadar heyecanliyimdimki. Bak bunları yazarken bile yine aklıma geldi. 🙂 ve en onemlisi ic huzur kardeşim. Onlardan uzaktayken ve onların rızasını almadan kapandım ben. Uzaktayken sadece bir fotoğraftan öğrendiler. Öğrendikleri gün çok ağladim çok.. o kadar çok üstüme gelinmişti ki ama ben pes etmedim Rabbimin imtihanıdır dedim. Ve iyikide öyle demişimki şuan ailem benden daha meraklı birlikte doluca alışverişler yapıyoruz dolabimi hala yenilemeye çalışıyorum bende:) sakın pes etme kardeşim. Bu istegin çok güzel. Rabbim gönlüne koymuş iste insAllah sende tez zamanda huzura kavuşursun. Herşey bir imtihan unutma kardeşim dualarım seninle

Okudunuz mu?  3 ihlas-ı şerife ve 1 fatiha okuyarak hatim yapılmış olurmu

Kayıtsız Üye
Ben 11 yaşındayım ı. Babam ve annem ayrı annemde kalıyorum. Yani bana dedem babalık ediyor. Ama izin vermiyor. Ve her konuyu açtığımda susturuyor.


hasan ölmez
Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (bakara 286)

Okudunuz mu?  Zina ettim pişmanım

Kalbi imanla dolu olduğu hâlde zorlanan kimse hariç, inandıktan sonra Allah’ı inkâr eden ve böylece göğsünü küfre açanlara Allah’tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardır. (nahl 106)

Kardesim, dogrudur, ergenlik cagina girince basini kapatman gerekiyor. Lakin Allah cc hiç kimseye gücü yetmediginden fazla yük vermez (bakara 286). Ayni zamanda kalbim iman dolu oldugun halde zorlanirsan bunun senin üzerinde mükellef yoktur vebali annen ve babandir. (nahl 106)

Okudunuz mu?  Ergenlik çağını geçmiş bir oğla anne babası banyoda sırtına lif için gelebilir mi?

Türkiye cumhuriyetindeki hayat sartlarina bakilirsa kanunen 18 yasina kadar annen ve babanin emri altindasin ve itaat etmek zorundasin. Ikna yoluyla basini kapatabilirsin. Ama seni basini acman için zorlarlarsa kanunen 18 yasina kadar beklemen gerek. Ve bu senin üzerinden vebali kalktigina dahi isarettir nahl suresi 106).

Okudunuz mu?  Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

18 yasindan sonra kanunen hürsün. Bundan sonra kapanmasan vebal senin sirtina biniyor.

Bu demek degildir ki. Gönlündeki kapanma hasretinden vaz gemek. Israr ile kapanmak istedigini belirtmeni tavsiye ederim yinede. Ugras ve caba göstermen gerek. Ama bazen olmuyor istedimiz gibi. Her cabaya ragmen olmayincada vebal bizden kalkiyor artik.


Kayıtsız Üye
anne babalar aman kızımız edepli giyinsin orasını burasını açmasın derler seninkilerde aç mı diyorlar ilginç kapalı olmak açık olmak mesele değil bende açığım ama yerine göre giyinirim he belki ilerde kapanırımda o an ki ruh halimle alakalı bişey.Ama sana saygı duymaları gerekiyor canım ya bu konuda onları dinleme senin özgür iraden var sonuçta Allah yardım etsin epey çekişicen ailenle anlaşılan.

Okudunuz mu?  Rüyalar bize haber verir mi yoksa bilinçaltı bir düşünceler midir ?

senin hür iraden nasıl yapmak istiyorsan öyle yaparsın tabiki kimse karışamaz

alah yardımcın olsun ama hiç kimseyi dinleme ve kapan


Kayıtsız Üye
Ben olsam hemen kapanirdim çünkü bu senin kararın kapanacak sensin sana kariışamazlar


Hasan ölmez, ailem kapanmama izin vermiyor

Bu kategoride yer alan Tahammülsüzleştim. Herşey kafamda büyüyor. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.