Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

Duru06
Selamün aleyküm. Benim sorum şu bazı insanlar dünyada çok sıkıntı, dert hastalık yaşamasına karşın bazı insanlarda dertten hastalıktan eser yok. Acaba Allah’ın bazı kullarına daha çok dert vermesinin sebebi bu kulların geçmişte yapmış oldukları günahlar mı? Ya da anasının babasının yaptıkları günahlar çocuklarından çıkıyor olabilir mi? özellikle çevremdeki bazı insanlara bakıyorum refah içinde hastalıktan dertten eser yok mutlu mesut yaşıyorlar. Bazen diyorum acaba bir şey yüzünden cezalandırılıyor muyum?

Okudunuz mu?  Arkadaşım Dinden Mi Çıktı.

Yorum: Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

Tevbe
Aleyküm selam. Herkes kendi günahından sorumludur. Bunu günahı dede yaptı torun çekti diye bir şey söz konusu değildir. allah-ü Teala herkese bir sınav vermiş bu dünyada varlık içinde yaşayabilmek değil, başımıza gelene sabır, şükür edebilmek ve allah-ü Teala’ya ibadet edebilmek mühim olan sınavımız bu’dur. Zenginler de, sağlığı yerinde olanlar da, fakirler de, hastalar da Allah’ın kuludur aralarında hiç bir fark yoktur ancak herkes kendi sınavı içerisindedir. Çok mal çok şükür gerektirir ve yapıyorsunuz diye demiyorum ancak haset de çok kötüdür, allah-ü Teala bizleri haset etmekten korusun.

Okudunuz mu?  Sanal Saldırı(Hack) Günahmıdır??

Yorum: Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

FRTYZ
Bu Sohbeti İzlemeni Öneririm… İyi Seyirler….Vesselam


Yorum: Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

ERVAH-I-EZEL
Aleyküm Selam. Allah kendisine bağlı kullarına sıkıntıyı bu Dünya’da verir ki günahlarımıza kefaret olsun, ahirete bir şey kalmasın. Aynı şekilde Allah kafirlere ve müslüman olup da kafir gibi yaşayanlara da sıkıntıyı bu Dünya’da vermez ki onların hesabı ahirete kalsın. Cehennem azabı, bu gelip geçici Dünya’daki sıkıntılardan kat ve kat daha büyüktür. O yüzden her zaman bizden daha kötü durumda olanları düşünüp halimize şükretmeliyiz. Elhamdülillah Yarabbi Şükür…

Okudunuz mu?  Namazda nasıl elbise giyilir? Evde pijama ile namaz kılınır mı?

Allah neden insana dert verir, Allah kullarına neden sıkıntı verir

Bu kategoride yer alan Ferace giymeyi düşünüyorum kışın üşürmüyüm? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.