Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Nefsimi kontrol edemiyorum

Nefsimi kontrol edemiyorum

ibrahim9828
Selamun Aleykum. Çok utanarak bir soru sormak istiyorum. 7 ay önce bir gece namaza başladım çok şükür sonra kendimi geliştirmeye başladım din açısından bussuru günahım varmış hepsini düzeltmeye çalışıyorum halada işlediğim günahlar var tövbe ediyorum ama hala işlemeye devam ediyorum nefsimi kontrol edemiyorum kendimi hayatımı bir turlu dinimizie gore sekillendiremiyorum tek basimayim bide etrafimda din açısından bilgili kimse yok ve kendimden çok utanıyorum günahlarını bir turlu birakamiyorum nasıl kendimi geliştirebilir im imanimi guclendirebilirim lütfen bir yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Aralıklı Diş'e dolgu yada diş teli taktırmak caiz midir?

Yorum: Nefsimi kontrol edemiyorum

bbgbbg
Aleyküm Selam.Kardeşim iman inanmak demek.Yani senin inancını geliştirmelik bir durumun yok.Zaten Elhamdulillah imanlısın ve namazlarını kılıyorsun.Senin yapman gerek ilim öğrenmek.Sende demişsin zaten etrafımda çok bilgili birileri yok diye.Etrafında kimse yoksa sen kendin bilgili ol.Namazlarını tadili erkana uygun ve huşu içinde kılmaya çalış.Belki öyle kılıyorsundur , öyle kılıyorsan Allah’ın izniyle sıkıntı yok.Eğer öyle kılmıyorsan namazlarına çeki düzen ver kardeşim.Zaten namazlar düzgünse bizi kötülükten alıkoyacaktır.Birde namazlardan sonra Allah’ım(azze ve celle) beni dosdoğru yoluna ilet diye dua et.(Ki zaten Fatiha’da buna benzer bir dua ediyoruz.)

Okudunuz mu?  Aşk acısı çekmek günah mı yoksa sevap mı?

Ankebut/45 "(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor."

Allah(cc) hepimizin günahlarını affetmesini umarız ve Allahu Teala’dan bunu isteriz.Hepimiz insanız günahlarımız oluyor.Ancak büyük günahlardan kaçınmaya çok çok dikkat etmeliyiz.Tabi bu küçük günahları gönül rahatlığıyla işleyebileceğimiz anlamına gelmesin.Onlarada elimizden geldiğince dikkat edelim inşaAllah kardeşim.Bu konuyla ilgili Yüce Allah(azze ve celle) şöyle buyuruyor;
Nisa/31"Eğer size yasaklanan (günah)ların büyüklerinden kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi güzel bir yere koyarız."

Okudunuz mu?  Zemzem suyunun kaynamadığını duymuştum doğru mudur?

Yorum: Nefsimi kontrol edemiyorum

ibrahim9828
Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Birde ilim nasıl ogrenebilirim. Hangi kitapları almam gerek Kuran-ı Kerim Elhamdulillah okyorum zaten.


Yorum: Nefsimi kontrol edemiyorum

bbgbbg
Her kitap ilimdir dünya ve ahiretine yararlı olacak herşeyi okuyabilirsin.Sadece din bilgisi yetmez ileride insanların örnek aldığı biri olabilmelisin.Etrafındakiler semi örnek alsınlar ve islama senin vesilenle kalpleri ısınsın.O yüzden helal ve caiz olan yararlı herşeyi okuyabilirsin.

Bu kategoride yer alan Vesvese!!! kafama çok kötü düşüneler gelmeye başladı (Allaha Karşı Küfür Sözleri Tövbe Tövbe Haşa) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsimi kontrol edemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.