Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:16
missa5
Abone

İlahi adaletin tecellisi

İlahi adaletin tecellisi

Kayıtsız Üye
S.a
Ilahi adaletin tecellisini hepimiz yasadiklarimizla ya da görüp duyduklarimizla biliyoruzdur.
Benim sormak istediğim bazen büyük haksızlıklara uğruyoruz, bize edilen haksızlıklar hayatımızı alt üst ediyor. Bize bunları yasatanlar hayatlarına devam ediyor aynı şekilde. Dediğim gibi Rabbimin inayetinden ve tasarrufundan asla şüphem yok.
Fakat bu meseleyi nasıl anlamalıyız? Beddua etmek istemiyorum bazen aklımdan geçen düşüncelere engel olamıyorum Allahım sana havale ettim benim yasadiklarimi bana yasatanlar da yaşasın diyorum. Rahatsız da oluyorum.
Ilahi adalet kavramını nasıl anlamalıyız?

Okudunuz mu?  İnsan Allah ilişkisinde dua ve tövbenin yeri ve önemi

Yorum: İlahi adaletin tecellisi

arifselim
Aleykum selam. Asıl adalet ahirette tecelli edecektir. Bu dünyada eğer adalet hemen tecelli etseydi dünyada belkide tek bir canlı kalmazdı. Ama Allah imtihan gereği bir dönem için kullarına zaman ve fırsat vermektedir. Zalim ya zulmünden dönüp tövbe edecek veya cezasını bulacaktır. Mazlum ise zulme razı olmayacak ama zulümde etmeyecektir.

Bu kategoride yer alan Ebu talib kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlahi adaletin tecellisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.