Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:31
Nedir
Abone

Ed-darr isminin insan üzerindeki tecellisi

Ed-darr isminin insan üzerindeki tecellisi

Kayıtsız Üye
arkadaşım bir kitap okumuş ve orada insanların Allah’ın isimlerinden bazılarını taşıdığını öğrenmiş fakat kendinde ed-darr isminin tecelli ettiğini öğrenmiş bu kitaptan ve kesinlikle Allah’ın bu ismini tekrarlamaması gerektiğine inanıyor şimdi çünkü bu ismi tesbih ettiği zaman bu zarar verme yönünün artacağına inanıyor siz ne diyorsunuz şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Kaynak nedir sözlük anlamı

Cevap: ed-darr isminin insan üzerindeki tecellisi

mumsema
< arkadaşım bir kitap okumuş ve orada insanların Allah’ın isimlerinden bazılarını taşıdığını öğrenmiş fakat kendinde ed-darr isminin tecelli ettiğini öğrenmiş bu kitaptan ve kesinlikle Allah’ın bu ismini tekrarlamaması gerektiğine inanıyor şimdi çünkü bu ismi tesbih ettiği zaman bu zarar verme yönünün artacağına inanıyor siz ne diyorsunuz şimdiden teşekkürler >
Allah’a yapıalcak en güzel ve en makbul dua, Allah’ın güzel isimleri ile yapılan duadır.
Allah’ın isimleri ile dua edebilmek için, İsimleri ezberlemek ve isimlerin ne anlam geldiğini bilmek gerekir.
Ed-Darr ismini kardeşimiz yanlış anlamış. bu ona şeytanın bir oyunudur.
________________
ED-DÂRR / EN-NÂFİ’

Okudunuz mu?  Mina isminin anlamı nedir? Mina ismi Kuranda geçer mi?

Bu iki isim, hayır ve şerrin Allah’tan olduğunu, yani her ikisinin de Allah tarafından yaratıldığını ders verirler.

Bilindiği gibi hayır ve şer, ‘fiilin sıfatıyla’ ilgilidir. Yani, bir iş rızaya uygun ise ‘hayır’, değilse ‘şer’ ismini alır. Her iki halde de fiili yaratan Allah’tır.

Okudunuz mu?  Türkçe dilinde kaç tane kelime-sözcük var?

Yazma fiilini düşünelim: Beyni, düşünecek şekilde programlayan, eli de kalem tutmaya müsait şekilde yaratan Allah’tır. Bir kimse, faydalı şeyler yazıyorsa bu yazma fiili hayır olur, zararlı şeyler yazmak ise şerdir. Her iki halde de ‘yazma’ fiilini Allah yaratır.

Cenâb-ı Hak, kullarının eliyle, diğer kullarına zarar ve menfaat verdiği gibi, bazı isimlerini doğrudan tecelli ettirmekle de onları faydalandırır yahut zarara uğratır.

Okudunuz mu?  Kelime altındaki tenvinli nun harfinin bulunma nedeni nedir?

Dolu ile harap olan ekinler Dârr isminin bir tecellisi olduğu gibi, yağmurla yeşeren çimenler de Nâfi’ isminden bir tecelli taşırlar.

Allah, sıhhat ve bereketle kullarında Nâfi’ ismini tecelli ettirdiği gibi, hastalık ve kıtlıkla da onları zarara uğratabilir ve Dârr ismini tecelli ettirir.

Okudunuz mu?  Besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir

Allah, insanları Cennete teşvik etmekle, onlarda Nâfi’ ismini tecelli ettirmek ister. Ancak, nefis ve şeytana uyarak şer yolunu tutanları da zarara uğratarak, Dârr isminin tecellisine mazhar kılar.

Bazen de sevgili kullarını bir takım zararlara uğratmakla imtihan eder. O bahtiyar kullar Dârr isminin bu tecellilerini rıza ile karşılamakla, Nâfi’ isminden daha fazla feyiz alma şerefine ererler.

Okudunuz mu?  Eymen İsminin Anlamı Nedir?

Prof.Dr. Alaaddin Başar


Yorum: Ed-darr isminin insan üzerindeki tecellisi

İslam
ya darr esmasının sırları

Ed-Darr Allahın ismi, zalim birine mazlumun ettiği beddua sırasında zikredilmelidir. O zaman sırlar tecelli eder ve zalim kişi harap olur Allah ona zarar verir.


ya darr, ed darr anlamı, ed darr

Bu kategoride yer alan Melis isminin anlamı Allahın hediyesi mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ed-darr isminin insan üzerindeki tecellisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.