Anasayfa
20 Ağustos 2021, 2:49
Nedir
Abone

Besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir

Besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir

Kayıtsız Üye
besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir


Cevap: besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir

Muhasibi
Bemele’nin içerisinde Allah’ın[c.c] "Rahman" ve "Rahim" isimlerinin kullanılmasının nedeni nedir? Allah (c.c) bizlere hangi mesajı vermek istemiştir?

Okudunuz mu?  Sosyal etkileşim nedir sözlük anlamı

Soru

Bemele’nin içerisinde Allah’ın (c.c) "Rahman" ve "Rahim" isimlerinin kullanılmasının nedeni nedir? Allah (c.c) bizlere hangi mesajı vermek istemiştir?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;
Besmelede Allah, Rahman ve Rahim isimleri geçmektedir.

Allah lafza-i celali, Allahın bütün sıfatlarını içine alan cami bir isimdir. Çünkü "Allah” dediğimizde, bütün o kemal sıfatlarına haiz olan zat anlaşılır.

Okudunuz mu?  Namazda teşehhüdde otururken işaret parmağını kaldırmanın anlamı nedir?

Allah lafza-i celalinden silsilesiyle celâl tecelli ettiği gibi, Rahman ve Rahimden de silsilesiyle cemâl görülür. Çünkü celâl ve cemâl iki asıl olup, her ikisinin her âlemde emir- nehiy, sevap- azap, terğip- terhip, tesbih- tahmid, havf – reca… gibi dalları vardır.

Okudunuz mu?  Toplumsal paylaşım nedir sözlük anlamı

Lafza-i celâl, aynî ve tenzihi sıfatlara bir işaret olduğu gibi, Rahim dahi fiilî- gayrî sıfatlara bir imadır. Rahman ise, ne ayn ne gayr olan yedi sıfata bir remzdir. Bu nedenle Besmelede Allah lafza-i celalinden sonra bu iki isim gelmiştir. (Nursi, İşaratü’l-İcaz)

Bu kategoride yer alan Zübeyir isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.