Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
missa
Abone

Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Kayıtsız Üye
Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini anlatan güzel bir eğitici yazı örneği yazar mısınız ?


Cevap: Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Desert Rose
RENKLERİN İNSANDAVRANIŞLARINA ETKİLERİ:

Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada’da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve ışık düzenlerinin değiştirilmesi ile bazı öğrencilerin zeka düzeylerinin ve disiplin sorunlarının olumlu biçimde etkilendiği tespit edilmiştir. Ancak insan gözünün ışık ve rengi algılayan ağ tabakasının görme sinirleri vasıtasıyla bunu beyne ilettikten sonra beyinde nasıl fizyolojik etkiler yarattığını renkbilimciler henüz açıklayamıyor.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye kaç günde okunmalıdır ve regli iken okunabilir mi?

Aslında gözümüze gelen görüntü iki çeşit görme hücresi aracılığı ile taranır. Silindir veya çomak şeklinde olanlar ışığı, koni şeklinde olanlar ise rengi algılar. Gözümüzde 7 milyon konik ve 100 milyon kadar silindirik hücre vardır.

Renge duyarlı konik hücreler ağ tabakasının ortasında, ışığa duyarlı silindirik hücreler ise kenarında daha yoğundur. Bu nedenle gece gökyüzünde gözümüzün kenarından gördüğümüz bir yıldızı, ona doğrudan bakınca göremeyiz. Çünkü burada ışığa hassas silindirik hücreler daha az olduğundan görüntü kaybolur. Aynı şekilde gözümüzün kenarıyla baktığımız şekillerde renkler kaybolur.

Okudunuz mu?  Lümme-i Şeytaniye (Kalpteki Şeytani Lümme)

Yapılan deneylerde, pembe renge bakan kişilerin rahatladıkları, kırmızı, turuncu ve sarı gibi sıcak renklere bakanlarda tansiyonun yükseldiği, nabzın ve solunumun hızlandığı, terlemenin çoğaldığı, mavi rengin ise tam tersi etki yarattığı belirlenmiştir.

Araştırmalar insanların en çok mavi rengi sevdiklerini, bunu kırmızı ve yeşilin takip ettiğini göstermektedir. Erkekler yeşil, deniz mavisi, turuncu ve koyu mor renkleri tercih ederken, kadınlar firuze yeşili, açık mavi, pembe gibi açık-uçuk renkleri, çocuklar ise mavi, kırmızı, yeşil, sarı ve turuncu gibi canlı renkleri daha çok sevmektedirler.

Bir binada sarı renge boyanmış bir tavan, odayı daha yüksek, sarı renkli duvarlar ise daha geniş gösterir. Kliniklerin sıcak renklere boyanması, beyaz rengin hastalarda yarattığı hüzün duygusunu azaltır. Ayaküstü hazır yiyecek satan dükkanların duvarları iştah açtıran portakal rengine boyanırken yarış arabalarında kırmızı veya turuncu-sarı renkler tercih edilir. Aslında bir renk olmayan, daha doğrusu renksizlik olan siyah da makam araçlarının klasik rengidir.

Okudunuz mu?  İstibra nasıl yapılır ve elbiseye idrar damlaması namaza mani olur mu?

Kırmızı renk kan rengidir, asırlar boyu tehlikenin ve tahribatın simgesi olmuştur. Trafik ışıklarında ‘dur’ sinyali olarak kullanılmasının nedeni de budur. Ameliyathanelerde, bulaşan kan rengini belli etmeyeceği için mantıken kırmızı giysi kullanılması gerekirken, teskin edici mavi ve yeşil renkler tercih edilir.

Okudunuz mu?  Anneyle tartışmak günah mıdır

MOR:Mor, nevrotik duyguları açığa çıkardığı, insanları bilinç altında korkuttuğu tespit edilen bir renk. Birçok intihar vakasında insanların tüm eşyalarının mor olduğu gözlenmiştir

_______________

Not) Lila rengi ana renklerden olmadığı için
hakkında bir bilgi bulunamamıştır,
bunun için mor rengi değerlendirebilirsiniz
Hayırlarla kalın….


Cevap: Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

ravza 2
< Birçok intihar vakasında insanların tüm eşyalarının mor olduğu gözlenmiştir
>

Salonumdaki perdeler koltuklar lila hımmm


Cevap: Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Desert Rose
< Salonumdaki perdeler koltuklar lila hımmm
>

lila mor’un biraz daha ılımlı hali
birşey olmaz,bende mor rengin her tonunu çok seviyorum
ama yazılanlarla uzaktan yakından hiç alakam yok,o yüzden
fazla itibar etmemek gerekli:)

Okudunuz mu?  Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

ravza 2
Ayy okuyunca biraz tırstım ya ALLAH korusun intihar filan


Desert Rose
< Ayy okuyunca biraz tırstım ya ALLAH korusun intihar filan
>

tırsmana gerek yok cnm,Mü’min olan kendini bilir
böyle şeylerle alakası olmaz dime:)
bunlar sadece tahmini veriler,
Maneviyat zafiyeti olanlar renk felan takmazlar:)


Hoca
lila renginin insan üzerindeki etkileri
Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri
lila renginin psikolojik etkileri

Okudunuz mu?  Regly döneninde Arapça sından Delaili Hayrat okunurmu,zikir çekilirmi?

LİLA RENK EN ETKİLEYİCİ RENK

Bilim adamlarıın yaptığı araştırmalar; bilinein aksine siyah ya da kırmızı rengin seksilik ve baştan çıkarıcılık özelliğinin yanlış olduğunu gözler önüne serdi. Lila ve eflatun; etkileyiclikte; siyah ve kırmızıdan çok daha etkili…

Araştırma sonuçlarına göre, siyah ya da kırmızı rengin, özellikle iç çamaşıı endeksli olarak, şartlanmaya bağlı bir özelliğiin bulunduğu; başta lila, mor ve eflatun tonlarının; etkileyicilik ve çarpıclık açısından siyaha göre sekiz, kırmızıya göre ise on kat daha fazla olduğunu kanıtladı.

Buna göre, erekler; ince siyah kilotlu çoraptan etkilenmeyi, şartlı refleks olarak yaşıyor. Ancak mor ve tonlarındaki herangi bir elbise dahi, erkeklerin etkilenmesini sağlamaya yetiyor.

Okudunuz mu?  Deniz kenarında tatil yapmak günah mı? Kadın erkek karışık denize girmek

Bu arada, iş başvuruları, ikna edicilik ve kararllık gösergesi olarak da, mor, morcivert, lila ve eflatun rengin; müthiş bir çekim alanının bulunduğu da, araştırmlarda kanıtlanan bir başka unsur olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Araştırmaya göre, lila, eflatun ve tonlarındaki rengi seven insanlar genellikle, ruhsal dünyası ön planda olan, ağır başlı ve asil ruhlu kişiler..

Duyarlılıkları fazla olduğu için sanat dallarında başarılı olma ihtimalleri daha fazladır.

Lila, vücuttaki hormonları ve salgı bezlerinin çalışmasını da etkilemektedir. Özellikle sara, menenjit gibi beyin hastalıklarında tedaviyi destekler. Eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Ayrıca, kanı temizler ve akciğer, karaciğer, kalp ve böbreklerin çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur.

Okudunuz mu?  Müslümanın Ölüm Anı

Lila, kullanıldığı tona göre farklı etkiler gösterebilir. Açık tonları olan lavanta, leylak gibi renkler ilham verici etkileri için çalışma odalarında tercih edilebilir. Beyinsel faaliyetleri ve sanatsal düşünceyi arttıran mor, özellikle sanatçıların çalışma ortamları için uygun olabilir.
Lila, açık tonlarda ilham ve güven verici etki gösterirken, özellikle koyu tonlarda, mor rengin insanda meydana getirdiği asalet duygusu, bazı insanlarda küstahlık, kabalık ve hatta kavgacı bir yapıya da neden olabilecek şekilde etki gösterebilir. Hüzün, üzüntü ve depresyonu çağrıştıran etkileri de vardır. Özellikle koyu tonlarda, bilinçaltını etkileyerek insanda korkuya ve hüzne neden olabilen mor renk, belki de bu yüzden, intihar edenlerin en çok sevdiği renklerden biridir. Bu nedenle, depresyona yatkın kişilerin, ruhsal sorunu olanların, alkoliklerin ve madde bağımlılarının olduğu ortamlarda kullanılmamalıdır.

Okudunuz mu?  Çocuğuma koyabileceğim en güzel hanım sahabe isimleri

Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri


Kayıtsız Üye
ben bu siteye lila renginin insan psikolojisinde etkisini araştırmaya gelmiştim.ama mor rengin insan psikolojisinde etkisini gördüm ve okudum.mor rengi çok severdim aslında ama bunu okuduktan sonra korktum ve tırstım biraz ölüm falan. :/


Kayıtsız Üye
korkmana gerek yok ki morun böyle bir açıklaması yok. bence başka sitelerden bak. internette ki her şey doğru değil

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde adı geçen peygamberler

lila rengi, lila renk, lila

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin okuduğu şifa duası nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.