Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Vitir namazını geç kılmak

Vitir namazını geç kılmak

Rose_love
Selamun Aleykum, ben vitr namazını uyumadan önce kiliyorum, yatsidan hemen sonra değil bu durum uygun mudur? Ve mesela bazen saat gec oluyor uykuda geliyor diyorum ki vitr kilmak yerine simdi uyuyayim ki sabah namazına vaktinde kalkabileyim bu çok nadir oluyor ama gunah olur mu?

Okudunuz mu?  İstemeyerek bir hayvana zarar vermeye sebep olmak günah mı?

Yorum: Vitir namazını geç kılmak

Gül988
Hayir kardeşim günah olmaz . Vitir namazını gece kılmak güzeldir sabah namazından önce . Yani Gece yarısından sonra kılmak iyidir.

1138. Âişe radıyAllahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûl-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem, Hz. Âişe önünde uzanıp yatmış olduğu halde gece namazını kılardı. Son olarak vitri kılacağı zaman Âişe’yi uyandırır, o da vitir namazını kılardı.

Okudunuz mu?  Gözleri sürmelidir, kainat güzelidir Sevenler görmelidir Muhammed'ül Emini ilahiyi arıyorum..

Müslim, Müsâfirîn 135. Ayrıca bk. Buhârî, Salât 103, Vitir 3; Müslim, Salât 267-269; Ebû Dâvûd, Salât 111; Nesâî, Kıble 10

Müslim’in bir başka rivayeti ise şöyledir:

Geriye sadece vitir kalınca şöyle derdi:

Âişe kalk! Vitir namazını kıl!


Vitir namazı yardim

Rose_love
Selamun Aleykum, ben vitr namazını kildim ama bir keresinde acaba fatiha yerine ettahiyatu mu okudum diye düşünüyorum yanlislika.. eminde degilim yeniden kılmam gerekir mi? Ayrica uzun kollu bluzum biraz kollarim acildi kemik kismina belkide bir parmak daha yukarisina kadar iade etmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Lafzatullah hakkında

Yorum: Vitir namazını geç kılmak

Rose_love
Şuan hatirladim, fatihayi okudum galiba ama hep bir acaba var icimde, genelde fatihayi okurken konsantre olmaya calistigim kadar baska dusunceler gelir aklima, simdide acaba fatihadan sonra ettahiyatu mu okumustum diye düşünüyorum.. bir sey var sanki o okudugum ikinci rekatta ama eminde olamiyorum.. bana vitr iade edilmemeli vesveseyse demislerdi ama vesvese mi onuda bilmiyorum.. ne yapmaliyim?

Okudunuz mu?  Dinden çıkma sebepleri nelerdir ?

MERAK EHLİ
bence sen bundan kurtulmak için iade et tekrar. bir şey kaybetmezsin. Niyet ederken de zaten kılmadığım en son vitir namazına dersin. Böylelikle eğer Allah katında o kıldığın kabulse Allah cc bu namazını ondan önceki namazına sayar inşAllah ve bir şey kaybetmemiş olursun hatta kazanç sahibi olursun. şunu da unutmayalım eğer namazda acabalı bir durum olursa sehiv secdesi yapmanda fayda var. hem bunu yaparsan vesveselerden kurtulursun hemde eğer tam kıldı isen namazı, sanki iki sefer kılmış gibi olursun. buda Şeytanı ortadan ikiye çatlatır. Allah’a hamt olsun. Peygamberine (sav) salat ve selam olsun. elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah bize dinde böyle kolaylık sağlayan Allah’a.

Okudunuz mu?  Ünlülerin fotoğrafını/görüntülerini sosyal medya'da paylaşmak günah mı?

Rose_love
Kardesim çok sagol cevabin için, ben şuan soyle bir sey okudum Diyanet Isleri Fetva Kuruluna ait "vacip ve sünnetlerde bir eksikliginiz olmuşsa namazlari tekrar kilmankz gerekmez. Allah Teala hataen yapilan kusurlarindan dolayi kullarini affedecegi umulur. Onemli olan bilerek israr etmemektir. Simdi ne yapayim gercekten bilemedim. Yanlis kilmaktan kasit; kiraat, ruku, secde, kade-i ahire gibi farzlardir yaziyor. Ne yapayim simdi gercekten bilemedim.

Okudunuz mu?  Salat-ı Tefriciye Etkileri

vitir namAzi gec kilinmasi olur mu

Bu kategoride yer alan Babamın sene-i devriyesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vitir namazını geç kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.