Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:46
missa3
Abone

Dini nikah hangi hallerde bozulur

Dini nikah hangi hallerde bozulur

Kayıtsız Üye
Esselamun Aleykum. Hayirli Sabahlar. Ikinci Evliligimi Yaptim. Fakat Hatunumu giyisi konusunda devamli iylikle uyariyordum.Hosuma gitmeyen Kiyafetlerden Men etmek istedim.Elbiselerinin Cicili bicili ve Hatlarini Belli edecek sekilde giyinmemesini söyledim .Fakat o bu konularda bana karsilik veriyordu. Bende Senden Sorumluyum dedigimde, Yok Sen benden sorumlu degilsin diye cevap veriyordu..Dini konularda aydinlatmaya calistigimdada, Ben biliyorum diyordu. Bende bu gidisata fazla sabr edemedim.Bir gün Annesi bize Misafirlige gelmisti.Ertesi gün Bir Elbise almis, Bende Hosuma gitmedigini ve dar oldugunu Söyleyince, Kyamet koptu, Aglamaya basladi. Geri vermesini söyledim. Ertesi sabah Tekrar Söyleyince bana Yüksek sesle karsilik verdiginden dolayi öfgelendimAnnesinin yaninda Kapiyi gòsterince. oda kalkip Hadi Anne Gidiyoruz dedi. Ve o gidis 8 Aydir Ayri yasiyorz.Annesi bana çok karisiyosun dedi.Ben Aileme Karismayacigmda kim karisacak ? Geri dönme niyeti yok..Bende bosanmak istemiyorum.Bu durumda ayri yasamamizdan dolayi Dini nikahimiz varmi yokmu.Geri dònmiyor .Aramizda her sey bitti diyor. Bosamami gerekiyor ? Birde Mihiri vermek zorundamiyim ? Ben Bosanmak istesem Hadi neysene. Kadin iBosanmak istedigi zamanda gine Mihiri vermekle yükümlümüyüm? Benim Hatam ,Bastan giyim Kusam konusunu Nedense konusmadim.Bana bastan sòyleseydin diye cevap veriyor. Bende,Eger Müslüman isen uyman gerekiyor dedim.Erkek Müslüman mutlaka Esini Kiskanir. Cogu tatsizliklar Dini konularda oluyordu.Tabiki Bende Islama aykiri Giyim tarzina gòz yumamazdim .Bu konuda bana islami kuralar geregi ne Tavsiye de bulunursunuz? Sanirim Kendisi Ayrilmaktan yana Bazi hatalirimdan Özür diledigim halde, Af etme niyeti yok.Ben herzaman iylikten yanayim .Insaniz hata yapabiliriz.Tabiki islami konularda Taviz veremem. Simdi ne yapmam gerekiyor. Bosanayimmi? Cevabiniz için simdiden Tesekkürlerim Arz ederim Allah sizlerden Razi olsun Esselamun Aleykum.

Okudunuz mu?  Ayrıldığım kişi bana bir sürü beddua etti bedduası tutar mı?

Yorum: Dini nikah hangi hallerde bozulur

Şem’a
Ayrı durmakla nikah düşmez.

Başta İslami yaşantı şartını koşmamakla hata etmişsiniz.

Eşinizi sıkmadan giyim konusunda ikna edin ve boşanmayın hayırlısı budur ama mutlaka boşama olacaksa mıhır onun hakkıdır. Kadın beni boşa ben mehir istemem derse o zaman mehir hakkı düşer

Okudunuz mu?  ŞehidAllahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa hüvel azizül hakim.

Yorum: Dini nikah hangi hallerde bozulur

MERAK EHLİ
Tabi başta konuşsaydınız iyi olurmuş. Ama şöyle bir şey var sen üstünden yükümlülüğü atmışsın. Yani sen ona dine uygun giyinmesini söyleyerek. Eğer siz ona da talak hakkı vermediyseniz ve siz hala gönülden 3 kere boş ol demedi iseniz nikahınız düşmemiştir. Mehir konusunda da karşı taraf ben mehir istemem demediği sürece kadının hakkıdır. Çünkü nikah kıyılırken kadın veya erkek boşarsa mehir verirsin veya vermezsin denmiyor. Ve ayrıca o mehir onun bir süre geçimini sağlaması için verilen bir şey.

Okudunuz mu?  Kız çocukları kaç yaşından itibaren örtünmeleri gerekir?

dini nikah hangi hallerde bozulur, hangi şartlarda imam nikahı düşer, Dini nikah hangi sartlarda bozulur

Bu kategoride yer alan Sevdiğime kavuşmak için napmalıyım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikah hangi hallerde bozulur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.