Anasayfa
22 Ekim 2021, 11:05
sizden7-2
Abone

Satranç oynamak haram mıdır?

Satranç oynamak haram mıdır?

CeyhuN_
Selamın aleyküm hayırlı geceler. İnternette gezinirken bu tarz hadisler gördüm. Satranç oyununun haram olduğu ile alakalı ama aklım ermedi. Kumardan sayılıyormuş sanırım. Satranç insanı aklını kullanmaya iten, öğretici bir oyundur. Ve şu ana kadar parasına satranç oynayanı da görmedim.

Okudunuz mu?  Allaha şirk koşma ve tövbesi

Ucunda bir şey olmadan tavla, kağıt oyunları tarzı şeyler oynamak haram mıdır? Elbette vakti böyle boş işlerle öldürmek hoş değil lakin haram farklı bir olay.


Yorum: Satranç oynamak haram mıdır?

MERAK EHLİ
bildiğim kadarıyla satranç oynamak günah değil. Çünkü senin dediğin gibi beyni geliştiriyor. Ama işte aşırıya kaçmamak şartı ile. eğer fazla oynarsan zaman israfı oluyor ve buda günah sayılıyor. ve araştırdığım üzere Hanefi mezhebine göre oda günah ama şafi mezhebine göre araya bir para konusu girmediği sürece satranç günah değil.

Okudunuz mu?  Eşim gusül almak istemiyor üşeniyor

Kuranda oyun nedir, Yanlış fetva

Bu kategoride yer alan Uyumadan önce hangi sure önce hangiler sonda okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Satranç oynamak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.