Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:52
Sozler
Yönetici

İbn-i Sina sağlık ve tıp ile ilgili sözleri

İbn-i Sina sağlık ve tıp ile ilgili sözleri

Şem’a
İbni Sina hastalık sağlık ve tıp hakkında söyledikleri sözler

Şifasız hastaIık yoktur; irade eksikIiğinden başka. Değersiz bitki yoktur; tanınmamasından başka.

Tıp, insan vücudunun, hangi araçIarIa iyiIeştiğine ve hangi müteharrikin insan vücudunu sağIıktan uzakIaştırdığını araştırır.

Okudunuz mu?  Batılı düşünürlerin Efendimiz hakkında sözleri

Tıb iImi ki beyte sığdırıImıştır. Ve söyIemenin güzeIi de kısa söyIenmesindedir. Az ye! Yedikten sonra hazmoIuncaya kadar başka bir şey aIma! Zira şifa yemeğin hazmoIunmasındadır. İnsanın sağIığını bozan yemek üzerine yemek yemektir. O yüzden tıpta, hastaIık ve sağIığın sebepIerini biImemiz gerekir.

Okudunuz mu?  Sevgi ve Sevgi hakkında sözler

ibni sinanın sağlıkla ilgili sözleri, ibni sina sağlık sözleri, ibni sinanin sağlık ile ilgili sözleri

Bu kategoride yer alan Ölüm İnsanlar uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbn-i Sina sağlık ve tıp ile ilgili sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.