Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Birine karşı sevgi duymak

Birine karşı sevgi duymak

ask-i gavs
ben 18 yasinda bir gencim çok hanim bir kiza karsi muhabbet hissediyorum kızı kaybetmekte istemiyorum.ama dinimizcede flort haram benim ne yapmam lazim tesekur ederim


Yorum: Birine karşı sevgi duymak

mumsema
Allahu Teala bizi karşı cinse iştiyak duyacak şekilde yaratmıştır. Birini beğenmemiz halk diliyle aşık olmamız normal ama biz akıllı ve sorumlu varlıklar olduğumuz için işi usulüne uygun yaparız/hayvanlar gibi davranmayız.
Beğendiğimiz kişiyi araştırır ve ailece karar verdikten sonra aile büyükleri gidip isterler, istedikten sonra mümkünse ihtiyaçları giderme nispetinde kısa sürede evlenirler.
Helal yol, Allahın razı olduğu yol budur.

Okudunuz mu?  Dinden çıkanın sevapları?

Nasıl düzelirim?

GençEbabil
Esselamu aleykum
Bu aralar garip bir sorunla karsi karsiyayim tutumum ne olmali danismaya geldim.Genc bir kizim ben ve bu aralar sirf gorunusu yuzunden birisine ister istemez kafata taktim.Ama nparsam yapayim gorunce istwr istemez garip hissediyorum.boylu poslu besili bir kimse.ancak bu hissettigim seyi hayvani bir his olarak degerlendiriykrum cunku sirf boyu posu yuzunden.Hic belli etmiyor ve caktirmiyorum Allah korusun.Ancak ne yapacagimi bilmiyorum yakinlarimdayken ne yapacagim belli olmuyor garip garip davraniyorum.Ayrintisiyla lütfen gorus onerlerinzii bildirin Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Muhazatün nisa nedir?

Yorum: Birine karşı sevgi duymak

Hoca
< bu hissettigim seyi hayvani bir his >
Kafamızda oluşturduğumuz/hayal ettiğimiz bir yapı varsa onu görünce beğeniriz bu normal bir durum ama normal olmayan, buna aşk deyip hayatını bu durum için heder etmektir. Adına aşk, elektrik çarpılma vs koyuyorlar..
Bu geçicidir. Çünkü çok kişiden bu şekilde etkilenebiliyoruz

Bu kategoride yer alan Yemin ettim bozmak için ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine karşı sevgi duymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.