Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

İftira attım ne yapmalıyım

İftira attım ne yapmalıyım

12345@6
Ben 2-3 yil önce bir arkadaşima söylemediği bir sözü söylemiş gibi gösterip iftira attim. Şuan pişmanlık duyuyorum ve tövbe için önce bu iftirayi anlattigim kişilere anlatip bu durumu duzeltmek ve sonra iftira attigim arkadaşima gerçekleri anlatip af dilemek gerekiyormus. Fakat arkadaşimdan af diledim ama iftirayi yaydigim ve anlattigim kişilerle suanda gorusmuyorum ve hayatimdan cikardim onlari. Ve bu konuyu da onlara bahsetmeye de çok cekiniyorum. Bu gunahin affolmasi için ne yapmak gerekiyor bu durumda?

Okudunuz mu?  Evde kitaplara/kütüphaneye karşı namaz kılınır mı?

Yorum: İftira attım ne yapmalıyım

Şem’a
İftira kul hakkıdır çünkü bir insanın şerefini haksız yere ayaklar altına almaktır.
Helallik istenmeden helal olmaz. İftira attığınız kişiye durumu anlatın ve iftirayı kime söylediğinizi bildirin yoksa ahirette hesap veremezsiniz


Yorum: İftira attım ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
İftira attigim kişiden helallik aldim. İftirayi da kime soylediysem de isimlerini de ona söyledim. Bu yeterli oluyor mu ozaman? Bi yerde iftirayi söylediğim kişilerle de konuşup durumu duzeltmek gerekiyor yazıyordu. Ben o kişilerle şuan gorusmedigim için bunu yapmak istemiyorum ama isimlerini iftira atilan kişiye söyledim. Merak ettiğim konu buydu. Yani bu durum yeterli olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Her olumsuz düşünce şeytanın vesvesesimidir

Yorum: İftira attım ne yapmalıyım

Şem’a
İsimleri verdiysen yeterlidir
Gerektiğinde kişi gitsin onlara anlatsın


12345@6
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Annem ve Babam suçsuz yere beddua ediyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İftira attım ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.