Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Birine iftira attım ve çok pişmanım. ne yapmalıyım?

Birine iftira attım ve çok pişmanım. ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Bir gün bir dostumla kavga ettim.Ama gözüm dönmüştü.İçimde sürekli kin ve nefret vardı.Ben bu arkadaşıma iftira attım.Ama benim yapmadığıma herkesi inandırmıştım.Ama arkadaşım inanmamıştı.Daha sonra babası onu çok fena dövmüştü.İçimde bir vicdan azabı var ki ama geceleri beni yiyip bitiriyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Allah’a tevbe etmiştim bir kere ama tevbbemi bozdum.Çünkü çok öfkelenmiştim.Artık dayanamıyorum.Arkadaşımın o hali gözümün önüne geldikçe gözlerimden yaşlar akıyor.Dayanamıyordum.Sizce ne yapmalıyım;lütfen bana yardım edin


Cevap: Birine iftira attım ve çok pişmanım. ne yapmalıyım?

muallimfatih
Değerli kardeşim,
Naçizane bir cevap yazmaya çalışacağım:
Öncelikle tövbende sabitliğe yani nasuh tevbesine yani bu günahı bir daha işlememe alışkanlığını, yetkinliğini kazanana dek bu günahı her işlediğinde tevbeye devam..
Bu hal; bütün günahlar için de geçerli..
Arkadaşına ve inandırdığın kişilere doğruları anlat. Bunu yapabilme cesaretini elde edebilmen için de kul hakkı yediğini ve Allahu Teâlâ’nın kul hakkı affetmediğini düşün. Daha doğru ve açık bir ifadeyle söylersem kul hakkı yediğimizde Allah’a karşı da suç işlemiş olduğumuzdan suçun O’na karşı olan kısmını affedebilir ki zaten günahlara tevbe edilmesinin sebebi de budur. Fakat kul hakkı yeme günahının kullar arasındaki kısmına karışmayacak.
Durağa çarpıp bir insanın yaralanmasına yol açan kişiyi, durağa verdiği zarardan dolayı Devlet affedebilir fakat yaralanmasına sebep olduğu kişinin dava açıp tazminat istemesine karışamaz. Aynen kul hakkında olduğu gibi.
Ancak şu var: Eğer senin bu meselen ahirete kalırsa orada kısasa kısas yapılacak. Yani bu kul hakkının cezası neyse senin o kadar sevabın silinip arkadaşına verilecek. Eğer sevapların yeterli gelmezse arkadaşının günahları sana yüklenecek.
Düşün ki meselâ; senin bütün mal varlığın 250 lira. Arkadaşının 300 lira borcu var. Arkadaşına iftira atmanın cezası da 400 lira olsun. Sen bütün mal varlığın olan 250 lirayı verdiğin halde hâlâ 150 lira borcun kalıyor. O zaman arkadaşının borcunun 150 lirası sana yüklenerek mesele halledilmiş olur.
Şimdi durum ne?
Senin hiç paran kalmadı; üstelik 150 lira da borç yüklendin!
Bu örneği kul hakkı konusuna bağlarsak kul hakkının cezasının çok ağır olduğunu biliyoruz fakat cezanın sayı olarak karşılığını bilmiyoruz. Bu arada diğer günahlarımızdan aldığımız cezaların da tutarını bilmiyoruz. Ayrıca sevaplarımızın da sayı olarak karşılığını bilmiyoruz.
O halde bu anlattıklarımı tekrar tekrar okuyup üzerinde düşünerek cesaret
topla ve doğruyu açıklayıp helâllik dile. Helâllik alana kadar da peşini bırakma.
Benim de başıma bir olay gelmişti. Ben o kişinin hakkını yemedim ama bana kaypak kaypak konuştuğu için kızarak konuştum. Oradan ayrılırken ne olur ne olmaz diye helâllik almak istedim. önce vermek istemedi. Alana kadar bırakmadım, sonunda helâlliği alıp rahatladım.
Sen gerçeği itiraf ettiğinde sana kızabilirler, seninle konuşmayabilirler vs. ama bunlar zamanla gelip geçer. Helâlliği aldıktan sonra öyle bir rahatlarsın ki sana ne yaparlarsa yapsınlar; sana vızgelir. Tabii sana hakaret ederlerse, kızarlarsa vs. sen karşılık verme; sadece hakkını helâl ettiğini söyleyip oradan uzaklaş. Neyi, neden helâl ettiğini onlar düşünsünler!
Eğer bu şekilde itiraf etmeye cesaret edemezsen Samanyolu Televizyonu’nun yeni bir programı var. Bu konuyla ilgili. Ama ismini unuttum. Oraya müracaat et. Kanalla görüşerek veya internetten araştırarak bulabilirsin.
Kendini üzme; bu seçeneklerden herhangi birini değerlendirerek sonuca varabileceğini umuyorum; Allah’ın izniyle (Celle Celâluhu).

Okudunuz mu?  Hayat neden bu kadar acımasız ?

Günahım Nedir İftira Atmak Zorunda Kaldım

mağdurbirgenc
Selamünaleyküm
ben 12 yaşındayken bir erkekle arkadaşlığım vardı 1 ay sürdü 1 ayın sonunda biz görüşürken ailem durumu öğrendi sonra buradan gidelim falan dedi ama ani gelişti durum öyle bir niyetimiz yoktu ben okula gidiyordum olayın yaşandığı gün gelmesini istemedim sık geldiği için zaten çocukluk daha 12 yaşındaydım sevgili durumu falan ne kadar olabilir ki sonrasında geldi bir çay bahçesinde oturduk telefon geldi kendisine benim okulda olmadığımı okul aileme bildirmiş benim erkek arkadaşımın yanında olduğumu öğrenmişler korktuk ailem zarar verir diye kendisi benden 4 yaş büyüktü ve korktuğumuz içinde oturduğumuz bölgeden epey bir uzaklaştık sonrasında o da korktuğu için beni suçlamaya başladı senin yüzünden falan dedi bir yere gittik şaka amaçlı mı ne anlamadım işte olduğumuz bölgeyi yakayım yanalım dedi sonrasında ailesi geldi bizi buldular beni aileme teslim ettiler ama ben yalan söylemek zorunda kaldım ifademde ailemden korktuğum için zorla götürdüğünü bıçak çektiğini tehdit ettiğini falan söyledim şikayetçi oldum çocuktum daha 12 yaşındaydım ifade verirken ve korktum korktuğum için ona suç attım sonrasında buradan taşınmak zorunda kaldılar onlar. 18 yaşındayım şuan ve geçen hafta ilk kez mahkemeye çıktım mahkemede de aynı şeyi söyledim çünkü düğünüm var 1 ay sonra eşim durumu tam.olarak bilmiyor sevgili değildik demiştim zorla benimle konuşmaya çalıştı böyle oldu demiştim ve o iftira attığım şahıs sonrasında benden değişik açık görüntüler istedi bende 12 yasında aklımla attım çok pişman oldum taciz etti ama ben bu durumu kimseye anlatmadım o günden sonra nefret oluştu ona karşı içimde günahı nedir hocam tevbe etsem günahımdan arınmış olur muyum ve iftira atmış sayılır mıyım ne yapmalıyım? O şahıstan helallik alamam CEVAPLADIĞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN Teşekkür EDERİM ALLAH RAZI OLSUN

Okudunuz mu?  Şehit olmak için dua var mıdır?

Yorum: Birine iftira attım ve çok pişmanım. ne yapmalıyım?

misafir1
mahkemeye doğrusunu anlat veya şikayetini geri çek. rahatsız edilme gibi durumlara prim verme, o kimseyle bir daha görüşme


mağdurbirgenc
Geri çekemem ifademi şikayetimi de alamam eşimin bu durumu öğrenmemesi gerek ailemin de ama sonrasında o şahısın benim hakkımda orada burada konuşup adımı çıkarması ve istediği +18 fotoğraflar ve o fotoğrafları yayması ona karşı bir nefret oluşturuyor içimde bende 12 yaşındaydım daha ne yaptığımı bilmiyordum o dönem bunun içinde pişmanım

Okudunuz mu?  Eşinin avret yerini başkasına göstermek nikahı düşürür mü

ACİLSERVİS
Tevbe de pişmanlıkta amel ile yapılır el açıp ben tevbe ediyorum ya da pişmanım demekle tevbe ve pişmanlık olmaz.


anonim11
Selamun Aleyküm abilerim ablalarım ben birinci sınıfta yani çok eskiden bir çocuğa iftira atmıştım ama tabi eskidendi bu şimdiki aklımla olsaydım yapmazdım Allahtan korkarım o çocuktan helallik almak isterdim ama bulamıyorum onu ne yapmalıyım tövbe ediyorum sizin tercihleriniz neler daha neler yapmalıyım çok pişmanım ağlıyorum bunu yazarken şeytan vesveseliyor ikidebir artık dayanamıyorum çok pişmanım yardıma ihtiyacım var admin lütfen onayla

Okudunuz mu?  Boy abdesti aldıktan sonra menimize dokunursak abdesti bozar mı

Ben birinci sınıfta birine iftira atmıştım ve sadece bir çocuk ona yumruk ile vurmuştu yavaş şimdi çok pişmanım helallik almak isterdim ama ulaşamıyorum ama bu çok eskidendi 1 sınıfta hak hukuk ne olduğunu bilmiyordum benim günahım ne ? ne yapmalıyım


iftira attım pişmanım, birine iftira attım çok pişmanım, iftira attım

Bu kategoride yer alan 13 yaşındayım hırsızlık yaptım ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine iftira attım ve çok pişmanım. ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.