Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı

Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Çocuk kilime idrar kacirsa çok az sonra üstüne basip evde dolaşsa ,namaz kilan insan nasıl yol izlemelidir , idrar olan kilimi yikadik fakat diğer turlu evi komple yikamak mumkun değil


Yorum: Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı

Şem’a
Bebekler/çocuklar eve işediklerinde hemen o idrarı yıkamak gerekir. İdrara basan kişi nereye bastığı biliniyorsa yıkanır ama bilinmiyorsa gerekmez.

Okudunuz mu?  Resulullahın günümüze kadar olan soy ağacı

Yorum: Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Idrar olan yer yıkandı ama oraya basilan terlikle evde dolasildi ,nereye bulasti bilmem evde gezildi terlige bulasmis mıdır , oradan altindan gezilen yerdeki halilara bulasmis midir


Yorum: Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Çocuk idrarı ile yetişkin idrarı necaset açısından ayni midir

Okudunuz mu?  Cennet cehennem arasında kimler kalacak

arifselim
Maliki ve Hanefi mezhebine göre:
Hem kız hemde erkek bebeklerin idrarları necis hükmünde kabul edilmiştir. Bu konuda geçen hadisleri bu şekilde izah etmişlerdir.

Şafi ve Hanbeli mezhebine göre:
Kız çocuklarının idrarı elbiseye bulaşırsa yıkanır, erkek çocukların idrarı ise sadece su serpmek yeterli olacaktır.

Bu kategoride yer alan Yedi uyuyanlar: Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuk halıya idrar yaparsa ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.