Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Cuma namazını bilerek terk etmek

Cuma namazını bilerek terk etmek

root
Selamun aleyküm, cuma namazını 3 kere art arda terkettim. Son 1 senedir sıkıntılı bir dönemden geçtim. Bu sürede 1-2 ay öncesine kadar namazlarımı eksik tutmamaya çalışıyordum(Daha öncesinde kılmazdım cuma namazları hariç yani 5 vakiti kılmazdım). Sıkıntılı dönem geçiriyorum diye namazlarımı kılmamak gibi bir şey olmayacağından sabrediyordum ancak 2 aydır doğru düzgün namazları kılmaz oldum. Cuma namazlarına bir gidip bir gitmiyordum artık şu 3 – 4 haftadır hiç gitmedim diyebilirim.

Okudunuz mu?  Sübhane rabbiyel azim ne demek

Gitmemem için bir sebep değil hatta bu gibi sıkıntılı anlarda daha çok Allah’ı zikretmek, hatırlamak, ona ibadet etmek lazımdır ancak ben bıraktım. Şöyle ki pek sosyal birisi değilimdir arkadaşlarım dahi az. İnsanları hep uzaktan izliyorum ve gerçekten gafillik içinde yaşıyorlar. Bu yüzden yalnızım. Birçok şeyi içimde yaşarım. Yaşadıklarımsa artık beni yıprattı. Namazlarımı kılarken aslında içimde fırtınalar kopar soğuk rüzgarlar eser kendimi tutamaz, gözlerimden yaşlar akardı. Ancak biliyorum ki Allah bizimle beraber ve bu yüzden acı içinde de olsam bu "UMUT" bana mutluluk veriyordu. Aslında yine oluyor ancak ben yoruldum. Dualar ediyorum Allah’a yalvarıyorum ancak bu durumdan kurtulamıyorum. Yine de bunları yapmak Allah’a sığınmak, Allah’ın beni duyduğunu, insanlardan bilhassa ailemden bile beni daha iyi işittiğini,hissettiğini hissediyorum ve bu çok güzel bir şey ancak sıkıntılarımın sebebi aşk olunca bu hep sonsuz döngüymüşçesine devam ediyor. Bir türlü kurtulamıyorum. Bu yüzden namazlarımı kılmaz oldum.

Okudunuz mu?  Namaza başlarken tekbir nasıl getirilir ?

Sorum şu cuma namazını terkettim 3 kere art arda, benim bildiğime göre kalp mühürlenirmiş bu durumda. Namazlarımı kılmasamda ben hep Allah’ı düşünüyorum bu bana mutluluk verdiği için. Şu an benim durumum tam ne olabilir yani bu mühürün açılmak gibi bir ihtimali var mı ?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken yer değiştirmek

Yorum: Cuma namazını bilerek terk etmek

Ensar
Her ne sebepten olursa olsun sizin Allahın emretmiş olduğu namazları kılmanıza engel olmaması gerekmektedir. Namaz biz müslümanların baş tacı tutması gereken dini bir vazifedir. Sizler zor zamanlarınız da Allahı hatırlayınki Allah cc de sizin zor zamanlarınız da yardımcınız olsun. Cuma namazını mazeretsiz olarak kılmamanız sizi günahkar yapar ancak dinden çıkarmaz. Allah’a tekrar ibadet ederek mühürlenen kalp inşaAllah tekrar cilalanır.

Bu kategoride yer alan Salli Barik Dualarindaki Salli Ve Barik Kelimelerinin Tam Olarak Anlamı Nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazını bilerek terk etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.