Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Allah’ı tanımak için ne yapmalıyız

Allah’ı tanımak için ne yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum size bir sorum olacak dinimizi sevmek için önce Allah’ı tanımak gerekir ben Allahimi seviyorum ama yeterince sevmediğimi hissi geliyor onu daha fazla tanımak için ne yapmalıyım


Yorum: Allah’ı tanımak için ne yapmalıyız

BOZOGLU
Kardeşim Selamın Aleykum

Okudunuz mu?  Kız Kardeşe Fitre Verilir mi?

Öncelikle Alemlerin Rabb’i olan Allah’ı bir çok ayette tanıyabilirsin. Bunun için İhlas suresini ve mealini çokça okumalısın. Daha çok tanımak Azametini ve Kudretinin ve İzzetinin ne kadar olabileceğini biraz olsa anlayabilmen için de Esmaül Hüsna ve Anlamlarını okuyabilirsin. Ve dahası Allahın Zati ve Subuti sıfatlarından yararlanabilirsin. Ancak senin geldiğin noktada Ayet-el Kürsi ve anlamını bol bol tefekkür etmeni tavsiye ederim tefekkürün Allahın ilmi içersinde olmalıdır Allahın Zatı hakkında tefekkür etmeye asla ve asla yetemeyiz ve Allah da bunu bize yasaklamıştır. Bu Ayette Allah kendi ilminden kime nasıl ne kadar anlayabilip anlayamayacağını biz kullarına izah etmiştir.

Okudunuz mu?  Kabe içine girmek

Allah Yar ve Yardımcın olsun.


Allahı sevmek için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Kitaptan ve youtubedan namaz duaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı tanımak için ne yapmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.