Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa3
Abone

Allah’ın sevgisini kazanmak için neler yapmalıyız

Allahın sevgisini kazanmak için neler yapılmalıdır ?

melle
Allah sevgisi ne ile kazanılır? kısaca

Allah’a ibadet etmek, Allahın yasaklarından kaçmak Allahı sevindirir.
Günah işleyip tövbe edince Allah sevinir.
Peygamberimize uyup sünnetlerini yerine getirdiğimizde Allah sevinir.


Cevap: Allahın sevgisini kazanmak için neler yapılmalıdır ?

AYSEVEN
yüce Allahın sevgisini kazanmak tabiki ona iman etmek ona itaat etmekle olur yüce Allah kullarının iyliğini ister ve onlara doğru yolları gösterir fakat kul bunun görmezden gelir ve uygulamassa yaratan kulunu nasıl sever

Okudunuz mu?  Diş ağrısı görmek istemeyen kimse vitir namazında..

Allah’ın sevgisini kazanmak için neler yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Allah’a sevgimizi göstermek için dua önerirmisiniz
Merhaba kolay gelsin. Sorum şöyle gerçekten övünmek veya abartmak için demek istemiyorum ALLAH ı zikir edince gülüyorum seviyorum mutluluktan ağlama geliyor ben RABBİMİ ve peygamberimi çok seviyorum. Peygambere sürekli salavat getiriyorum ALLAH a sevgimi göstermek içinde sürekli la ilahe illALLAH diyorum ama yeterli hissetmiyorum. Bana ALLAH a sırf sıkıntı için değil yani ALLAH ım beni bağışla, borçlarıma, sağlığıma yardım et için değil sırf onu çok sevdiğim için edebileceğim bir dua var mıdır?? Keza peygamberim içinde. Sırf onları çok sevdiğim için bir dua istiyorum. Azap etse de severim borçlu olsam da zengin olsam da. Yani demek istediğim ben ona sevgimi göstermek istiyorum sırf borcum kapansın diye veya sıkıntım gitsin diye değil. Beni yaratmış bir sürü nimet vermiş ve ben günahkar biriyim ona layık kul olamadım diye de düşünen biriyim. Ona sevgimizi gösterebileceğimiz ve peygamberimize sevgimizi göstermek için önereceğiniz dualar var mıdır acaba?? Şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Devlet malını eğitim için kullanmak caiz mi

Cevap: Allah’ın sevgisini kazanmak için neler yapmalıyız

Şema
< sırf onu çok sevdiğim için edebileceğim bir dua var mıdır?? >
Allah’ım sevgini ve Seni sevenin sevgisini..ve Seni sevmeye beni Sana yaklaştıranın sevgisini bana nasip et. (Hadis-i Şerif)


Allahın sevgisini kazanmak için ne yapmali

Bu kategoride yer alan Namazla ilgili kompozisyon başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın sevgisini kazanmak için neler yapmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.