Anasayfa
1 Ocak 2022, 16:54
sizden07
Abone

Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum

Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum

yalanhayat
çevremde bu tarz insan hiç yok kafama göre bulamadım yaş geçiyor gidiyor bu zamanda zaten evlenmek zor karşı tarafın istekleri malesef hiç bitmiyor evlilige mi gidiyoruz borç batagına mı gidiyoruz belli değil milleti eglendirmek için nefsin istekleri için insanları zora sokuyorlar benim gibi bir insanın da evlenmeye hakkı yok mu eğer öyle ise neden saliha bir eş bulamıyorum ya da neden çevremde bu tarzda olan bir insan yokda bana yardım eden olmuyor bir insanın hiç çevresinde yakınında bu tarz insan bulunmaz mı bazen isyana gidesem geliyor zorlanıyorum insanlara bakıyorum sevgilisi var nişanlısı eşi var ne güzel sevgili olmak elbette doğru değil bunu savunmuyorum ama nedne bu yalnızlıgın içinde kaybolup gidiyorum yıllardır

Okudunuz mu?  Nakşibendi tarikatı ne zaman kollara ayrılmıştır, kaç kolu vardır?

Yorum: Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum

mum
Ali gibi ol Fatıma’yı karşında bulursun merak etme!
"Saliha kız" demek, hiç şart koşmayan, her şartı kabul eden demek değildir. Saliha kız, Allahın emrini yerine getiren ve dindarlığı ön planda tutandır.
İyi bir psikolog olduğumu söylerler ama bazı insanları çömekte zorlanırım kardeş seni de çözemedim!!
Hem saliha eş istiyorsun hem maddiyattan dem vuruyor hem de haram işler yapanlara özeniyorsun


Yorum: Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum

met1995
İffet ve haya duyguların egemense.Yusuf peygamber gibi sabret.Meryem Annemiz gibi sabret.Hz.RAbia gibi sabret.Evlensek de evlenmezsek te önümüz kabre gidiyor.Dünyayı önümüze getirmeyelim.Sonumuz inşAllah hayırlı olur.Önerim Cennetin ayetlerinle ferahla yüreğini hoş tut.Cennette çok güzel zevceler var.Sonuçta bu işin içinde ve bu hakikatın içinde hayırlı vardır.İmtihandayız,Allah hayır ve şer ile deniyor.Peygamberimizin sünnetine uyalım.İbadetlerimizi eksiksiz yapalım bol bol dua edelim.Lütfen çevremizin yaptıkları yapmayalım çünkü çevremizde imansızlık telkini egemen. NEfsle,şeytanla ve şeytanlaşmış insanlarla mücadele halindeysek inşAllah sevabı çoktur.Allaha emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

Yorum: Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm,
Bu zamanda herkesin gönlüne göre birini bulmasi zor. Misal benim de evlilik için isteğim vardır fakat takı, dugun, Gelinlik gibi şeyleri fuzuli görürüm. Çünkü bir kere giyecegim bir gelinlik için insanlara hele ki ömür boyu eşim olacak kula zulmetmek istemem. Düğün gibi kalabalıklar bana bir iskencedir. Evleniyorsa bir insan bunu cümle aleme gösterişli bir şekilde duyurmasina lüzum yok. Lakin ailem bunun için , asagiliyor, kınıyor beni. Gelenek ve göreneklere karşı cikiyorsun diye. Farz edin kör bir kızım. Ve bana aşık olan insan beni bu halimle de kabul ediyor. Ama siz ondan bir sürü şey isteyerek onu zor durumda birakacaksiniz diyorum. Kör bir insan için altının ne önemi var. Benim eşim olacak insanın bana vereceği sevgi ve saygı altından daha değerlidir diye ekliyorum, anlamıyor lar, kafayı yemişsin diyorlar.
Peki diyorum beni isteyen taraf fakirse ama biz birbirimizi çok seviyorsak diyorum. Olmaz diyorlar. Kesinlikle karşıyım bu fikirlerine. Eşim olacak insan ahlak ve edep sahibi olup, beni önce Allah yarattığı için severse , bir kiymik çöpü bile yoksa ona ömür boyu sadık ve saliha bir eş olurum. İşte böyle. Herkesin bu konuda vardır bir derdi. Büyütmeyin bu derdi, derdi veren Allah dermanını da o verecek inşAllah. ..

Okudunuz mu?  Kulağa erimiş kurşun dökülmesi

combatant
Zaten bunların hepsi saçma sapan gelenek görenekler yüzünden. Yıl olmuş 2017 hâlâ davullu zurnalı düğün, altın takmak falan nedir yaw? Yakında başlık parası da geri gelir bu gidişle. Toplum olarak sürekli geriye gidiyoruz.


BİVARE
Ne yazık ki toplumun uyanmasi zaman alacak. Ama sizin gibi insanların varlığı umudumu yesertiyor.

Okudunuz mu?  Şeytan buraya eller havaya demek doğru mudur ?

saliha es bulmak için ne yapılır, Zorlanıyorum

Bu kategoride yer alan İstiharede kıbleye doğru yatmak şart mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saliha bir eş bulmak konusunda zorlanıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.