Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Cünüp olan bir kimsenin boy abdesti alamaya engeli varsa ve namaz kılması gerekiyorsa ne yapmalı

Cünüp olan bir kimsenin boy abdesti alamaya engeli varsa ve namaz kılması gerekiyorsa ne yapmalı

Bay.gardiyan
Selamın aleyküm şimdi bir kardeşimiz vücudunda bir yere su deymesi belirli bir süre yasak ve cünüp ise bu insan boy abdesti alamaz ve namaz kılması gerekiyor nasıl abdest alması lazım

Okudunuz mu?  Namazda oturamıyorum nasıl kılmam lazım?

Yorum: Cünüp olan bir kimsenin boy abdesti alamaya engeli varsa ve namaz kılması gerekiyorsa ne yapmalı

arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. Su kullanması yasak olan kimse, gusül yerine teyemmüm alır. Bu durumda aldığı teyemmümü ile bütün ibadetlerini yapabilir. Eğer yıkacak yer ufak bir yer ise ve o yeri gusülde sudan koruyabiliyorsa o yeri ıslatmadan gusül alır ve en sonunda o yeri sadece eli ile mesh eder.

Bu kategoride yer alan İlk kılınan farz namazı hangisidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp olan bir kimsenin boy abdesti alamaya engeli varsa ve namaz kılması gerekiyorsa ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.