Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:37
missa04
Abone

Allah’a küfür edeni Allah affeder mi

Allah’a küfür edeni Allah affeder mi

Kayıtsız Üye
Selam herkese öncelikle
Ben Inanan birisiyim risale okuyan ve kaçırsamda namaz kılan bir insanım.
Sorum şu : Ben arkadaşlarıma ve kardeşime hep ama hep Allahın ne kadar affedici olduğunu anlatmak için şöyle örnekler verirdim: Bir insan sosyal medya olsun normal zaman olsun Allahın sıfatına küfürler etsin şirk koşsun en büyük günahı işlesin ama tövbe ederse affolunur dedim. Velhasıl bir adamın yaptığı şeyi söyledim: Sohbet ediyordum ve şöyle dedim bir adam sosyalmedya ya Allahla zeus kavga ediyo ve Allah’a kufur ediyo dedim sence tövbe etse affolunurmu dedim affolunmaz dedi bende hayır affolunur dedim… Verdiğim örneklerden dolayı günaha girermiyim
selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Üvey evladım yüzünden eşimden ayrılmak istiyorum

Yorum: Allah’a küfür edeni Allah affeder mi

arifselim
Aleykum selam. Evet tövbe eden ve imana kesin bir şekilde döneni Allah bağışlar. Ama bu anlattığın şeyler örnek olsa da dikkat etmen gerekir. İmani konular asla hafife alınacak şeyler değildir. Bu kelimelerde esasen doğru olabilir yani küfre girse de birisi tövbe edip dönünce Allah affeder ama böyle konuşmak doğru değildir ve gereksizdir, yanlıştır. Daha güzel ve daha anlaşılır örnekler verebilirsin.


Hergece ağlıyorum

Umutdenizi
Arkadaşlar merhaba ben 23 yaşında biriyim ve bu zamana kadar dinle ilgim pek olmadı .Sinirlenince ağzımdan haşa Allah’a karşı kötü söz çıktı (Adanalıların ettiği türden ) ve bir ara bir arkadaşım bana peygamberlerle ilgili bir fıkra anlatmıştı çirkin bir fıkra bende onu başkasına anlattım ..Yaklaşık 2 hafta olucak hergece ağlıyorum ..nasıl böyle şeyler yaparım diyorum ..yaptığım şeyden o kadar pişman oldum ki günlerim hep huzursuz geçiyor intiharı bile düşünüyorum .çok ama çok pişmanım diye tekrarlıyorum hep .Ben tövbe ettim camiye gidiyorum artık geceleri Allah’a ellerimi açıyorum hep yalvarıyorum ama içimden hep çok büyük bir suç işlediğimi artık Allah’ın beni edebiyen cehenneme atıcağını düşünüyorum .Sizce hala umudum var mı hayata karşı yaptığım yanlışlardan çok yoruldum?

Okudunuz mu?  Nikah üstüne nikah kıyılırmı ?

Yorum: Allah’a küfür edeni Allah affeder mi

Ebû Mansur
Kardeşim hatalar işlemişsin ve tevbe etmişsin ağlamışsın pişmansın.Geçmişi bırak artık önüne bak camiye git teravihe orucunu tut sakın intiharı bile düşünme.
Evet umudun var Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez.


Kayıtsız Üye
< De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Zumer/53 >
Yeterlimidir senin için ? Eskilerinden pişman oldun olması gerekende bu cahillik hepimiz ederiz bizler İnsanız mükemmel olan bir tek Allah c.c ama bu demek değilki her hata yaptığımızda biz zaten aciz yaratıldık normaldir diye arkaya yaslanmak adamı helak eder . Tövbeni et yoluna bak o geçmişi şeytan sana hatırlatacak ve seni yoracak seni bıkkınlıkla zorluyacak ve seni değersiz bir kul konumuna getirecek . Haşa affedilip afedilmeyeciğine karar vermek sanamı kaldı ayet var burda cahillik etmiş olabilirsin önemli olan pişmanlık duyup tövbe etmektir . Bu arada intihar günah boyutunu bilmiyorsun galiba ? O tür kişilerden uzak dur uyar ve günahlarını düşünüp kendini yıpratacağına el tesbihi estağfirullah çek sana yine hatırlatacak çık dışarı hava al kafanı dağıt ve yalnızca Alemlerin Rabbi Allah’tan yardım dile ve pişmanlığını dile getir Dualarında hayırlı şeyler iste . Allah Sana Yardım Edecektir İnşAllah rahata kavuşcaksın Allah’a emanet ol .

Okudunuz mu?  Cehr, hems, şiddet, rehavet, istila harfleri hangileridir ?

Leyla.azer
Selamun aleykum. Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Ben namaz kılıyorum. Oruç tutuyorum. Becerdiğim kadar Allah’a ibadetlerimi tam yerine getirmeye çalışıyorum. 6 yıllık evliyim. Kayınvalidem, kayınpederim hepbirlikte oturuyoruz. Onlar Allah’a küfr ediyorlar. Eşim de namaz kılıp, oruç tutmamdan rahatsız oluyor. Her gün dua ediyorum. Onlar üstüme çok geldikce hiss ediyorum ki ben namazdan uzaklaşıyorum.çok zor durumdayım. Lütfen bana yardım edin. Ben ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Rukye nedir,kaç çeşit rukye vardır hangisi caizdir?

mum
< Onlar üstüme çok geldikce hiss ediyorum ki ben namazdan uzaklaşıyorum.çok zor durumdayım >
Baştan neden tedbir almadınız diyeceğiz ama iş işten geçmiş…
Tavsiyemiz, mümkünse evinizi ayırın değilse sabredin dua edin.. Şu duayı çok tekrar edin "Ya mukallibel kulub sebbit kalbi ala dinik"

Okudunuz mu?  Arkadan ilişki dinden çıkarırmı?

Leyla.azer
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.bir şeyi sormayı unuttum. Allah’a küfr eden dinden çıkmış sayılır mı? Yani müslüman olan kimse Allah’a küfr ederse kafir olut mu?


mum
Allah’a ve diğer kutsallara söven dinden çıkar


Egoma
Bugün çok sinirlendiğim için ağzımdan küfür çıktı ve çalıştığım yerdeki herkes neredeyse Allah’a küfür ettiği için aklımdan o an o geçti ama ağzımdan o şekilde mi çıktı tam hatırlamıyorum fakat şuan çok pişmanım ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Bel üstü yattığımda şeyimi sürtündürdüğümde damla halinde bir sıvı geliyor bu meni mi mezi mi?

Benim çalıştığım yerde neredeyse herkes Allah’a küfür ediyor ben de bugün çalışırken küfür ettim ve ağzımdan küfür çıktı fakat nasıl bir küfür çıktığını hatırlamıyorum ama aklımdan o ara o geçiyodu ve Allah’a küfür ettim diye çok korkuyorum akşamdan beri kelimei şehadet getiriyorum dua ediyorum sizce dinden çıkmış mıyımdır

Okudunuz mu?  Kulak kiri gusle engel mi?

Omer Faruk
Tevbe et, dinini öğren. Allah bağışlayıcıdır ama Allah’ın ilk emri "OKU" emridir. Buna uygun olarak dinini öğrenmeye ve yaşamaya gayret et. Gerçek İslam, İslam’ın ahlakıyla yaşamak, ahlaklı insanlarla dost olmaktır. Böyle dostların olduğunda bu tür hatalara düşmezsin.

Unutma, kişinin kalitesi etrafındaki dostlarının ortalamasıdır. Üzüm üzüme baka baka kararır…

Okudunuz mu?  Kurbanı solak biri kesebilirmi Sağlak olması şartmı?

Cenkcan
18 yaşındayım. Olay geçen sene oldu. Ben aptallık yaptım bir oyun yüzünden küfür ettim ve her kaybedince küfür ettim. Ama sonrasında döndüm baktım dedim ki kendime ben ne yaptım? Bu aklı, eli, kolu, nimetleri her şeyi bana veren Allah’a ne yapıyorum? Çok pişmanım çok korkuyorum kelime-i şehadet getirip namaza başladım. Her gün tövbe ediyorum. Salavat getiriyorum. Kur’an dinliyorum inşAllah hatim yapacağım. Affedildiğini umarak tövbe et diyorlar. Ne yapmam lazım? Nasıl daha etkili tövbe edebilirim? Çok korkuyorum çok pişman oldum Allah’a dua ederken çok utanıyorum böyle bir şey "ben ne yaptım?" Diye kendime sorduğumdan sonra asla olmadı sadece o süre içinde oldu artık ne küfür ne ters bir şey yapıyorum. Ne yapmam lazım Allah bunu affeder mi?

Okudunuz mu?  Beden temizliği nedir örnekler veriniz

Ensar
Samimi ve içten gelerek Allah’a tövbe de bulunun, tövbesi kabul olmayacak hiçbir günah yoktur. Yeter ki yapılan hatayı birdaha işlemeyelim. Söylediğiniz bu çirkin sözü birdaha asla ağzınıza almayın Allah af etsin.


Zeynep yıldız
Rabbim Umarım hepimizi Bağışlar Umudumuzu yitirmiyelim.

Okudunuz mu?  İmam ile röportaj

Kayıtsız Üye
Allah yalnızca kul hakkını affetmez. tövbe edip bir daha yapmazsan Allahın izniyle bağışlanırsın merak etme


Allah kendisine küfür edenleri affeder mi, Allaha küfür eden affedilir mi, Allaha küfür

Bu kategoride yer alan İçki ve kumar ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a küfür edeni Allah affeder mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.