Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Allah affeder mi?

Allah affeder mi?

kral2a_1988
Allah’a hakaret
sözleri geliyor bir şeye kızınca
oluyor genelde ama dünden önce
yine böyle bir vesvese geldi ve ağzımdan sadece bir hakaret
sözü çıktı Allah’ın ismi çıkmadı çok
pişmanım tövbe ettim tecdidi iman
duası yaptım ama kafama takılan şey dinden çıktım mı?


Cevap: Allah affeder mi?

reyna89
hayır çıkmadınız ama tövbe , istiğfar duası yapıp 2 rekat nafile namaz kılın aytele kürsü , felak , nas sureleri 21 kere okuyup yatın Rabbim hiçbir kulunu geri çevirmez kabul eder tövbenizi

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

Yorum: Allah affeder mi?

Denizimsi
Bende böyle bir durum yaşadım.Aklımdan geçen şeylerden çok utanıyorum o kadar dayanamıyorum ki istemeden dilimden de bir şey çıktı ama ne dedim kendime mi kızdım küfür mü ettim hatırlamıyorum ama aklımdan Allah’a küfür geçerken bile çok pişmandım ve sinirliydim kendime.Engellemek istedikçe daha çok geliyor.Sadece bazen bir şeyler düşününce istemsiz olarak dilinden de bir iki kelime çıkabiliyor.Ne dediğimi de hatırlamıyorum neye dediğimi de hatırlamıyorum.

Okudunuz mu?  Sevilmek için ne yapmalıyım

Bana Yardımcı Olur Musunuz ?

Denizimsi
Selamunaleyküm..Çok kötü durumda hissediyorum kendimi.Çocukluktan beri türlü türlü hastalıklar geçirdim ve uzun süre tedavi gördüm. Allah’a çok isyan ettim başıma bir şey geldi olmayacak bir yerde bunu anlatmak istemiyorum çünkü dindar biri dini bir yerde bana bir şey yaptı uzun süre giremedim dini ortamlara hala da pek giremiyorum..Allah’a inancımı kaybettim gibi hissettiğim dönemler sinirle isyan ettiğim dönemler oldu ama sonrasında oruç tutamadığım için ağlıyordum hastalığımdan dolayı yasaktı yani öyle sinirle falan konuşuyordum ama ben dinden çıkarım falan hiçbir şeyden haberim yok.Onun dışında dinle ilgili bildiğim ne varsa uzak durmaya çalıştım etkilendiğim arkadaşlarım oldu aralarından ayrıldım.. Yıllardır zor bir psikoloji ile yaşıyorum tabi bunların hiçbiri bahane değil farkındayım son zamanlarda çok daha kötüye gidiyorum.Kendimi ne zaman toparlamak istesem aklıma çok kötü şeyler geliyor kendimi sorumlu hissediyorum.Tövbe edip kendimi düzeltmek istiyorum ama tövbem kabul olmaz gibi geliyor.Kendimi çok çaresiz kimsesiz yalnız hissediyorum birilerinin beni anlamasına çok ihtiyacım var.Ne yapabilirim ne önerirsiniz ? Bilmeden küfre düşenin tövbesi kabul olur mu ? Bunlar aklıma bile gelmiyordu namaza falan başladığımdan beri sen kimsin ki kendini düzelteceksin diye düşünmeye başladım doktora da gideceğim..Lütfen bana duanızı da eksik etmeyin.Allaha emanet olun.

Okudunuz mu?  Enam 103.ayet sırrı nedir ?

misafir4
aleykumesselam, geçmiş olsun. öncelikle bizler kuluz ve bizim asli durumumuz/konumumuzda bu. yaradılışın kanunlarını esnetebilen kimse de bulunmamaktadır. yaratıldık, başıboş bırakılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. cennette cehennemde insana ayakkabılarının bağcıkları kadar yakındır, önemli olan akıbetimizin hayırlı olmasıdır. aslında islam bize yaradılış maksadımız çerçevesinde şekillenmiş, önümüze gelenlerden temiz olanları seçdiğimiz ve varış yerine hazırlıklı gitmeyi öngören bir hayat sunmaktadır. bunun aksi de çirkin temiz bulaşık, önüne ve işine geldiği gibi rastgele ve anlamsız bir yaşam sürülmesi sonucunu doğurmaktadır. sonucu da hüsran olmaktadır. yani aslında aynı hayatın, aslına uygun olan temiz ve hazırlıklı olanı seçilmektedir. insanlarla ilişkilerinizde de konuşulanlara anlatılanlara kasılanlara bakmayın, yapılıp edilenlere bakın. bu durum oyalanmaları ve kandırılmaları engelleyecekir. kimisi vardır kokusu da acıdır tadı da acıdır, kimisi vardır kokusu güzel tadı acıdır, kimisi de vardır hem kokusu hem tadı güzeldir; mü’minler işte böyledir. yani kimliğe süse etikete albeniye konuşulanlara bakmayın, önemli olan insanları tanıdıktan sonra sevmekdir ve yapılıp edilenleri de hiçbir zaman elden bırakmayın. insanın kendisi de somut ve açık gitmediği için, kimbilir ne eksikliklerimiz ne yanlışlıklarımız vardır da nelere kasıyoruzdur, başkalarıyla da somut ve açık ilişkiler kurulmamaktadır. kandıra oyalana gidiyor işte. ancak insanlarla beraberkende helal ve haram ayıran kimselerle beraber olmak gerekir, bunun aksi düşünülemez. yani dini ortam kelimelerini kullanmışınız, bu ortam kasılacak ortam değil ancak yaşanacak ortamlardır ve gereklidir. yüce Allah çokca bağışlayandır, bağışlamayı da sever. onun için tevbe edin, kendinizi düzeltin, gerisine de bakmayın. sizde basit ve somut olduğunuz sürece, kendi kendinizi çaresiz kimsesiz görmenize veya kendinizi aşağıya çekmenize gerek yokdur. namazlarınızı kılın, haramlardan uzak durun, yaşamınız Allah ı doğrulasın, kendi kendinizle oyalanmayın.

Okudunuz mu?  Ömrü boyunca hiç namaz kılmayan insanlar cennete girebilir mi?Yani namaz hiç kılmadan ölenler

birilerine kufur edip sonradan çok pisman olup Allahtan bagislanma dileyince Allah affeder mi mumsema, Nahl suresin, Allaha soven

Bu kategoride yer alan İstemeden Allah hakkında düşünceler geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah affeder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.