Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Evlilikte yaş sınırı var mı?

Evlilikte yaş sınırı var mı?

Dava Uğruna
Erken yaşta evlilik caiz mi, yaş sınırı var mı, ilişkiye girme sınırı kaç?
Peygamberimiz(s.a.v)’i bu konuda kötülemek isteyenlere nasıl cevap vermeliyiz?


Yorum: Evlilikte yaş sınırı var mı?

arifselim
Ergenlik yaşına gelme sınırı hakkında ihtilaf edilmiştir. İmamı azam ebu hanifenin bir görüşüne göre bunu 18 yaş olarak açıklamıştır. Bu ortalama bir yaştır ve evlilik içinde uygun olabilir. Belli bir yaşta evlenme şartı yoktur ama evlenmeyi geciktirmemek hayırlıdır. Bu konuda peygamber aleyhisselama atılan iftiraların geçerli bir delili yoktur. Bu konuda sitmeizde arama yaparak verilen çok geniş bilgilerden istifade edebilirsin.

Okudunuz mu?  Ehli dünya iken evlenip, evlendikten sonra tahkiki imanı fark etmek

Yorum: Evlilikte yaş sınırı var mı?

Kayıtsız Üye
Evlilik ile kötü şeyler söylemişsek, mesela evlenipte nolcak yada evlilik sanki çok güzel birşeyde, evlilik nebiçim, evlilik kötü gibi şeyler bu günahmıdır ve nasıl tövbe edilmeli? Yani nasıl dua etmeliyiz?

Bu kategoride yer alan Namaz bitiminden sonra tesbihat subhane baki daime mi subhane bagiy daime nilhamdulilah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilikte yaş sınırı var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.