Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Kafama takılan fıkıh soruları

Kafama takılan fıkıh soruları

yalanhayat
arkadaşlar
1-benim vücudumda kıl çok var bu bizde genetik zaten ama nedense sırt ve gögüs ve karın bölgesindeki kıllarım acayip dökülüyor işin zor yanı abdest alıp namaz kılıyorum sonuçta bazen atleti değiştirken bakıyorum sivilce patlamış atlete irin akmış ben belkide namaz kıldım o şekilde farkında degilim ki annemde kıl konusunda benden pek memnun değil yataga bile banyo ya bile dökülüyorlar benim bunları makine ile kısaltmam yada kesmem doğru olur mu bu olay benim için zaruret olur mu ?
2-ben vardiyalı çalışıyorum güvenlik işinde özellikle 4 12 de eve gelmem 1 ri buluyor alarmı kursam da bazen sabah namazına kalkamıyorum bu arada bir oluyor devamlı olmuyor bu durumda bana vebal oluyor mu ?
3-Namaz kılarken genelde gözlerimde sızı oluyor ve hemen sulanıyor bu neden oluyor hala çözemedim ama bu durum oldugunda elimde siliyorum çünkü önümü göremiyorum gözlerim su dolunca bunda bir sakınca var mıdır?
4-Kul hakkı dinimizde çok önemli ama hangi günaha baksam düşüncem hepsinde bir kul hakkı oluyor bu durum nasıl açıklanabilir mesela zina yapan tövbe etmeli diyorlar ama bekarsa ailesinin evli ise kocasının hakkına girilmiş deniyor bunun gibi
5-bizim sülale de genelde oldugu için soruyorum bu soruyu ailelerin çocuklarına akraba çocuklarını gösterip bu senin kardeşin aranızda sakın bir şey olmasın deme gibi bir hakkı var mı ?
6-dişlerimde bozukluklar var özellikle arkada tel taktırmam da bir mahsur olur mu günahı var mı
çok teşekkür ederim şimdiden hayırlı akşamlar

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kerahat vakti kaç dakikadır?

Yorum: Kafama takılan fıkıh soruları

Şem’a
1. Jiletle olmadıktan sonra Dini bir sakıncası yok ama sağlık açısından zararlı ise o zaman günah olur.
2. Tedbir aldığı halde sabah namazına kalkamayan kişide sorumluluk yoktur. Kalktığında kılar ama kalbinizi kalkmaa ayarlamadığınızda Allah hesaba çeker.
3. Göz sulanması tıbbidir göz doktoruna gidiniz, elinizle silmeniz namaza zarar vermez.
4. Saçma bir soru
5. Akrabadan kastın kimler nelereleri yasaklıyorlar anlamadık
6. Dişlere tel takılabilir

Okudunuz mu?  Şeytanın tövbe etme imkanı var mıdır şeytana bela okumak caiz midir ?

acayip

Bu kategoride yer alan Biri eşini zina yaparken yakalasa ve orada birini veya ikisini de öldürse İslama ne kadar uygundur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafama takılan fıkıh soruları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.